TOYKI z ogłoszeń -byłem, widziałem...

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Maru 123
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: TOYKI z ogłoszeń -byłem, widziałem...

Post autor: Maru 123 » śr lip 21, 2010 9:09 am

uwaga na tą toyotę http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-p ... 20808.html

licznik cofnięty o bagatela 150 000 km :o :o
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 10:23 am przez Maru 123, łącznie zmieniany 1 raz.

lupus

Post autor: lupus » śr lip 21, 2010 9:35 am

poradzi sobie poradzi, silna baba :)21

lupus

Post autor: lupus » sob lip 24, 2010 12:05 pm

http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-3 ... 98296.html

http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-d ... 48798.html

oglądał ktoś może ?
bo ja niestety do obu modeli mam grubo ponad 600km :-?

A jak wygladają modele z rynku włoskiego, różnią się czymś od modeli przenaczonych np na rynek niemiecki?
bo np w audi tak jest?
Pozdrawiam w ten deszczowy dzionek

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » ndz lip 25, 2010 8:39 pm

te deklarowane przebiegi - śmiech na sali... handlarze już żadnej przyzwoitości nie mają
zresztą spójrz na kierownice w obydwu egzemplarzach :roll:
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
Marta&Marek

Kontaktowanie:

Post autor: Marta&Marek » śr lip 28, 2010 5:17 pm

Co do wyposażenia, to mogą się różnić ogrzewaniem z tyłu. W modelach na "zimne" rynki jest na konsoli środkowej z tyłu masz dodatkowy suwak do jego sterowania.
Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa ;)

pemoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pemoo » śr lip 28, 2010 6:39 pm

widział ktoś to auto ? cena atrakcyjna http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-C14059351.html

Awatar użytkownika
Michał4x4

Post autor: Michał4x4 » pt lip 30, 2010 7:13 am

Dzika Koza

barney

Post autor: barney » wt sie 10, 2010 9:23 pm

witam
kolega chce przesiąść się na lj oglądał ktoś może to auto http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-C13801890.html ?? na zdjęciach wygląda aż za dobrze :roll:
vitara
samurai
zmota sj410 2.0i-była teraz jest jeep zj
www.4x4miastkoteam.pl

Awatar użytkownika
Jerz23

Post autor: Jerz23 » śr sie 11, 2010 8:46 am

236 tys km w ciagu 22 lat ??? :)21

Cuda wianki ..... :lol:
HZJ80 (97) --> FZJ100 (98) --> FZJ100 (06) -->FZJ76 (08)

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr sie 11, 2010 8:59 am

Taki przebieg byłby realny w Isla, no ale to wyspa i nie ma za bardzo gdzie nastukać wiele więcej ... :wink: Tyle że wtedy karoseria wygląda inaczej ... :)21

Sądząc po stanie siodła kierowcy, o ile jest oryginalne, to ten przebieg powinien się zgrubsza zgadzać. W J7 tak ono zwykle wygląda po 20 latach i nieco ponad dwustu tysiach. Przy trzystu tysiach już prawie nie ma siodła, albo fotel jest wymieniany/naprawiany.

To oczywiście zależy od charakteru użytkowania auta, no ale krótka J7 rzadko bywa eksploatowana w autostradowych warunkach.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr sie 11, 2010 9:36 am

rokfor, z tymi fotelami to baaardzo różnie jest, w moich dwóch, co je miałem (rocznik 92 i teraz 93) były przebiegi odpowiednio między 300-400 tysięcy i ponad 200 tysięcy (ale kręcone na pewno) i w obu fotele były bez przetarć

ten z ogłoszenia był malowany, ten rocznik szedł fabrycznie z nalepami na drzwi i napisami turbo po bokach
co oczywiście nie musi znaczyć, że to źle, mógłbyć po prostu odświeżany
auto jest z Włoch, więc jeśli jest z południa to blacha może być ok - należy sprawdzić ramki tylnych okien, narożniki podłogi bagażnika, nadkola tył, przednią gródź
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr sie 11, 2010 9:21 pm

Dlatemu piszę, że zazwyczaj fotele są przetarte przy przebiegu tego rzędu. Nie ma bata, ta konstrukcja wymusza prześlizgiwanie się po krawędzi fotela przy wsiadaniu/wysiadaniu, i się fotel przeciera. Dotyczy to również hilów i 4R, i też przy przebiegach rzędu 200 tysi.

Z takim drobnym przetarciem auto może jeszcze iść do sprzedaży, ale przy większym już się fotele wymienia.

W przypadku tej akurat aukcji zużycie fotela odpowiada mniej więcej przebiegowi na liczniku, więc jest szansa że przebieg nie jest mocno kręcony.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Michał4x4

Post autor: Michał4x4 » pn sie 16, 2010 7:40 pm

Ponawiam prośbę,

Czy mógłby ktoś z okolic podjechać i obejrzeć to auto
http://moto.allegro.pl/item1186109592.html

Ja mam przeszło 400km i dość już wycieczek na darmo
Dzika Koza

adam.lj70
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: adam.lj70 » wt sie 17, 2010 1:04 pm

Toyka 95 biała/Jędrzejów gdzieś pod Kielcami (WOJTEK)
przebieg 216 tys./cena 36 tys./rok 1999

strata czasu i nerwów - typowy handlarz który w trakcie telefonu rozpoznawczego mówi ze lekko puknięta z przodu i tylko wsiadać i rozkoszować się jazdą i nie wymaga wkładu finansowego.

Już na zdjęciach widać że przód nie oryginalny i tylna lampa. Maska źle spasowana, przednia szyba wymieniana i w lewych drzwiach kierowcy – nieoryginalne – dodatkowo na przedniej pajączki. Cały lewy bok lakierowany - z przodu na drzwiach kierowcy i z tyłu przy lampie aż grubo od szpachli z tyłu miernik miejscami nie czuje nawet blachy – gołym okiem widać kiepskie szpachlowanie. Tył, dach i prawa strona lakier oryginalny. Na całym nadwoziu widać kropki rdzy przebijające się z pod lakieru. Silnik przy odpalaniu kopci na czarno przy gazowaniu również czarna chmura. Brak osłon podwozia i cieknący reduktor. Na ramie podwozia widać oznaki wyciągania auta z opresji – skancerowane krawędzie ramy i belek poprzecznych. Pozostałe osłony podwozia (przód i zbiornika paliwa) wraz z tylnia belką lekko skorodowane – auto długo stało po wypadku lub stoi obecnie nie jeżdżone. W środku czuć zapach wilgoci. Sprzedawca raczej miły i po czasie (lub gdy zauważył miernik lakieru) przyznaje się gdzie jeszcze było malowane jednakże dalej twierdzi że szpachlą wyłącznie liźnięte - świecie wierzy w wartość auta 36 tys. i zakłada że lepiej na tym wyjdzie jak auto jeszcze postoi. W mojej ocenie (a staram się być obiektywny) auto wymaga remontu silnika (wtryski/pompa/pierścienie) i uszczelnienia wycieków z reduktora oraz wymiany przedniej szyby na dzień dobry. W wymianę płynów, filtrów i olejów bym nie wierzył bo filtr oleju koroduje a filtr paliwa nie był zmieniany juz od dawna. Nowego nabywcę czekają w/w wydatki oraz wymiana płynów i filtrów. Negocjacje ceny w granicach 28 tys. nie są opłacalne ze względu na koszty związane z silnikiem.

adam.lj70
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: adam.lj70 » śr sie 18, 2010 1:17 pm

Kolego ta Toyka z Stargardu Szczecińskiego za 28 tys/przebieg 154 tys. to na 100% była puknięta z przodu bo grill nie jest oryginalny. Co do przedniego zderzaka i marnych listew nadkoli to jakaś dziwna kombinacja bo albo to auto miało poszerzane nadkola i listwy boczne na drzwiach i ktoś to nieudolnie przerabiał po dzwonie albo i na nadkola są założone reparaturki a pod nimi rdza – oczywiście przedni zderzak nie jest oryginalny. Wnętrze tego auta też jest podejrzane mowa o kokpicie: drewno podobna listwa przed siedzeniem pasażera nie pasuje do czarnej ramki wokół radia i środkowych nawiewów bo ona tez musi być oryginalna a jak ona to również powinny być nakładki drewno podobne na drzwi przy przełącznikach do otwierania szyb.

Moim zdaniem przebieg 154 tys. nie jest prawdziwy. Cena 28 tys. jak za taki model po przejściach i bez blokady tylnego mostu jest zbyt wysoka.

Styku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Styku » pn sie 23, 2010 9:54 pm

http://allegro.pl/item1192797386_toyota ... a_vat.html
a czy ktoś może oglądał tego hiluxa?

wkg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wkg » wt sie 24, 2010 11:01 am

A tego ?
Widział ktos moze ?

http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-d ... 70557.html
Coś za pieknie,żeby było prawdziwie : )

Witek

Awatar użytkownika
Tomasz_SB

Post autor: Tomasz_SB » czw sie 26, 2010 7:40 pm

Czołem w części Tojotowej!
Oglądał ktoś może tego 4runnera:
http://otomoto.pl/toyota-4-runner-zamia ... 37827.html
Gość telefonicznie stwierdził, że tylko prawy błotnik był naprawiany, rama prosta bez rdzy i wogóle wszystko tiptop, ale na pytanie czemu sprzedaje jak dopiero sekwencję założył - coś się mętnie tłumaczył...
Może ktoś widział bo już trochę wisi a cena jakby atrakcyjna (wiem do czego to prowadzi ale się łudzę)...
,pozdrawiam,
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder

Awatar użytkownika
Jarem

Kontaktowanie:

Post autor: Jarem » sob wrz 04, 2010 6:33 am

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się

maczeta
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maczeta » pn wrz 06, 2010 11:03 pm

:D Panowie - Hura - już mam swojego wymarzonego Runnera. Ale to pewnie będą inne tematy.
Ale szukając Runnera ( w cenie poniżę 10 tys zł. Byłem również 3 września koło Lublina).
Auta nie kupiłem , ale myśle że auto interesujące z kilku powodów.
Cena w ogłoszeniu - 7,5 tysiąca. Telefonicznie uzgodniłem że będę mógł kupić w granicach 6 do 6,5 tys.
Fotografii auta które było w ogłoszeniu nie potrafię wkleić - ale mogę posłać(mam je skopiowane).
Auto mi się podobało. Środek był również kompletny i nie zniszczony ale niesłychanie zaniedbany.

Co było w ogłoszeniu, które już się slończyło i nie umiem :oops: go odszukać.

Rok produkcji: 1991, 169 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 3000 cm3, benzyna+LPG, srebrny, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Kanada, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, 4x4, el. szyby, el. lusterka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Samochód świetnie sprawuje się w terenie.Nic nie stuka nic nie puka.Wszystko sprawne.Silnik pracuje kulturalnie.Nie widać żadnych wycieków,silnik suchutki.Opony w bdb stanie.Samochód daje dużo frajdy z jazdy.Gorąco polecam miłośnikom opuszczonych terenów,lasów,bagien itp.
Dane kontaktowe
Polska , Kawka gmina Niemce (woj. lubelskie), 
tel.: +48 663669526 , +48 722104728

Auta nie kupiłem, a mogłem i za 6 tysięcy i pewnie i jeszcze taniej gdybym się targował . I dojechał bym nim do domu 450 km. Ale by nim jeżdzić musiał bym tak jak to robiłem np z Samurajami, : rozebrać , oczyścić, pomalować, połatać blachy,
trochę okroić Ofrodowo itd, bowiem w innym przypadku byłaby to aparatura nieprzewidywalna .
Nie kupiłem ponieważ potrzebowałem auta do jazdy od zaraz a nie wyłącznie jako "uczącą" zabawkę.

Oczywiście przytoczona opowieść o aucie jak zwykle jest w znacznym stopniu nieprawdziwą kopią innych podobnych ogłoszeń, Sprzedający , jest przypadkowym ( nie znającym Toyot ) (od miesiąca ) legalnym właścicielem auta którego uprzedni właściciel (mieszkaniec Warszawy) auto sprowadzał z Kanady a następnie totalnie zaniedbał.

A z tego auta można zrobić fajne auto. Znam się na tym "troszkę" :D

Gdybym nie bał się żony :( i dzieci i wnuków , pewnie auto to bym kupił .

Właściciel auta jest człowiekiem z którym warto robić interesy. To nie cwany handlarz.

Jendrek
Runner był chyba projektowany
jako najlepsze auto na zimę !

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » śr wrz 08, 2010 5:36 am

jarem jeśli auto bez turbiny to szkoda kasy

choć ciekawie pokrojone - ciekawe ile waży - i czy ma blokady
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

bierzin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bierzin » śr wrz 08, 2010 11:03 pm

Witam

Mam pytanie do Maczeta .

Mowisz ze facet sprowadza auta z kanady ? mozna by było co wyszukac ?

Mowisz tez ze kupiłes dla siebie z innego zródła .mozna pozanc szczegoły , rocznik ,cena itd.
osobisice szukam 4 runnera , powolutku ale szukam nic na siłe .

pzdr

Bierzin

Styku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Styku » czw wrz 09, 2010 9:18 pm

http://otomoto.pl/toyota-hilux-krajowy- ... 71478.html
Czy może ktokolwiek widział tego hiluxa i może coś więcej niż w ogłoszeniu o nim powiedzieć?
pozdrawiam

comek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: comek » czw wrz 09, 2010 9:30 pm

http://allegro.pl/toyota-land-cruiser-f ... 37256.html

Stoi już długo na allegro wiec na pewno coś jest nie tak ale ,że cena zaczyna być ciekawa zastanawiam się czy to "coś nie tak" jest aż tak poważne??

P.S pewnie już było o nią pytanie może ktoś kto oglądał i opisywał da chociaż linka do strony z odpowiedzią :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”