A jak z napędem? wczorja przęłączyłem przy jakiś 10kmh nic nie zgrzytało ale nie wiem jak prawidłowo to robić?

Moderator: Mroczny
Załączaj blokadę przodu kiedy koła są skręcone, to się zdziwisz!Liroz pisze: blokady najlepiej załączyć/wyłączyć podczas jazdy gdy samochód toczy się bez obciążenia i w lekkim skręcie żeby koronki przesunęły się względem siebie i zazębiły
Ja poproszę o instrukcję dla wersji (460) z automatemLiroz pisze: Redukcję można załączać przy każdej prędkości bo jest synchronizowana
W wersji 460 którą mam nie ma kontrolek załączenia więc i nie ma sie co zapalać i może to i lepiej - bo ja tam nie ufam żarówkom:) .Coś sie przepali, coś nie styka po co mnie to? Mam wajchę wyciągnietą to wiem..Liroz pisze:Raczej się nie zdziwię bo przerabiałem toprzecież napisałem w lekkim skręcie i bez dawania gazu
W gruncie rzeczy można załączać zawsze ale nie dawać gazu do momentu aż kontrolka zaświeci. To moje zdanie na ten temat ale powiedz Trout jak Ty to robisz?
Z automatem nie wiem, nie można wysprzęglić w czasie jazdy więc pewnie się nie da?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości