O to chodziRoman13 pisze:Czyli pozostało kupić to co i się spdoba

Moderator: Marcin-Kraków
O to chodziRoman13 pisze:Czyli pozostało kupić to co i się spdoba
Nie ma się co śmiać, prześwit ujdzie w tłoku a Ruskie dołączyli 4x4 czyli gołe felgi dokręcone do kół i pas transmisyjnyMarcingalloper pisze:To berlingo czy inne kangoo czy doblo kup.
Poważnie.
Podobno sokoły widzą dalekosokół wędrowny pisze:O to chodziRoman13 pisze:Czyli pozostało kupić to co i się spdobatylko XJ spełni z duuużą nawiązką wszystkie założenia i da w razie czego wszechstronną bazę do motania. Dwa sztywne mosty, NP 242, silnik 4,0 waga i kilka innych cech na + a za rok wszystko będzie jasne i do tego Jeep leży w kręgu Twoich zainteresowań. Czego więcej trzeba ?
Tak.Roman13 pisze:Nie ma się co śmiać, prześwit ujdzie w tłoku a Ruskie dołączyli 4x4 czyli gołe felgi dokręcone do kół i pas transmisyjnyMarcingalloper pisze:To berlingo czy inne kangoo czy doblo kup.
Poważnie.
Problem ze skręcaniem ale co tam
wszystko zależy od stanu w jakim trafię furę ale na 90% będzie to Cheerokesokół wędrowny pisze:O to chodziRoman13 pisze:Czyli pozostało kupić to co i się spdobatylko XJ spełni z duuużą nawiązką wszystkie założenia i da w razie czego wszechstronną bazę do motania. Dwa sztywne mosty, NP 242, silnik 4,0 waga i kilka innych cech na + a za rok wszystko będzie jasne i do tego Jeep leży w kręgu Twoich zainteresowań. Czego więcej trzeba ?
O mały włos kiedyś sam bym już kupił jednegoRoman13 pisze: Podobno sokoły widzą daleko, chyba tak będzie
jradek pisze:Może ktoś mu podać link do sklepu z oponami? Za bardzo się śmieję i wskaźnik myszki mi nie trafia.
Alibia, czy Ty nie byłeś dzisiaj w moich okolicach Pajerakiem?
Minąłem coś co z grubsza wyglądało na Twoje.
I tak zrobię10zulu pisze:Kup to, na co masz pieniądze i Ci się podoba. Byle w dobrym stanie. Nie przerabiaj, pojeździj trochę. Po pewnym czasie zauważysz co potrzebujesz i w którą stronę iść.
Pierwsza terenowka zwykle idzie na przemiał, druga bywa jej zaprzeczeniem, ponoć za trzecim się już się czego chce![]()
Pozdrawiam -
Piotr
Michał4x4 pisze:Tak V8 to 200 ale nie było tam silnika 4,2 tylko 4,5 V8jradek pisze:Land Cruiser co ma nazwę handlową V8 jakie ma oznaczenie? Nie 200? Pierwsza V8.
Ostatni moj wpis odnosil się do tego wpisujradek pisze:ateki
Na podjeździe długim i stromym 4,2 nie pomogło, stawał tam gdzie ja. Jakiś czujnik mu się urwał i stracił poziomowanie podwozia, a na koniec skrzynia biegów przeszła w stan awaryjny bo przejechaliśmy kałużę. Nie dokończył nawet wycieczki, musiał wracać do domu.
Nowy LC może pierwszą, drugą czy piątą kałużę przejedzie lepiej od starego Pajero, ale do pięćdziesiątej nie dotrwa i nie da się go naprawić patykiem i trytką.
To tu mnie zaskoczyłeś, że elektronika zastępuje opony. Co do wspomagaczy to pewnie tak jest, choć ja wolałem zjeżdżać ze stromizn na reduktorze niż używać tych niby asystentów zjazdu, które zdaje się zwyczajnie męczą heble. Może dlatego, że tego systemu nie miałemalibia1112 pisze: miło braku dobrych opon i doświadczenia kierownika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości