rocky czy feroza
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
a ja wymienilem na 4 nowe nalewki,
bierznik podobny do tego:
http://rajdy4x4.pl/sklep/produkty/154_d.jpg
i zaplacilem .... no zgadnijcie ile??
bierznik podobny do tego:
http://rajdy4x4.pl/sklep/produkty/154_d.jpg
i zaplacilem .... no zgadnijcie ile??

Misiul, zmieniłeś zdanie ? bo trochę czasu minęło z częściami już chyba lepiej itd.Misiek Bielsko pisze:Lepiej zadnego - malo tego i z czesciami roznie.
W teren zdecydowanie rocky - dwa szrtywne mosty i mocny tdiesel.
Feroza ma z przodu drazki skretne, wahacze, a silniczek 1.6 benzynka - trzeba wysoko krecic...
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
koledzy, no na prawdę dziekuję za kupę twórczych odpowiedzi, teraz to jakoś miuszę poukładać, by się nie pogubić
gdyby ktoś miał jakies pytania do mnie to oczywiście odpowiem równie twórczo i wyczerpująco, choć by nie tracić kliku klawiatury to od razu proszę pisać na:
www.yahoo.com

gdyby ktoś miał jakies pytania do mnie to oczywiście odpowiem równie twórczo i wyczerpująco, choć by nie tracić kliku klawiatury to od razu proszę pisać na:
www.yahoo.com

o rockiego
-jak jest z dostępnością części/rocky - są jakies ubojnie używek ?
-jest gdzieś sprawdzalnia vin`u (dekoder)?
-możliwe żeby feroza z 89 miała nakręcone tylko 140t ?
- koszt plandeki do ferozy ? - koszt soft topu (plastic/?
-czy feroza z soft/hard topem ma wewnątrz rury nosne-tył plandeki i ich podparcia na ramce okna czy nie ?

-jak jest z dostępnością części/rocky - są jakies ubojnie używek ?
-jest gdzieś sprawdzalnia vin`u (dekoder)?
-możliwe żeby feroza z 89 miała nakręcone tylko 140t ?
- koszt plandeki do ferozy ? - koszt soft topu (plastic/?
-czy feroza z soft/hard topem ma wewnątrz rury nosne-tył plandeki i ich podparcia na ramce okna czy nie ?
W ostry teren lepszy Rocky. Feroza troche bardziej komfortowa więc na codzień bardziej przyjazna. Części są dostepne do jednego i drugiego
Nie jest to maluch ale jak sie poszuka to nie ma problemu
Można nawet sciągnąć oryginały z ASO z Austrii albo Niemiec bez wiekszych problemów i w cenach zupełnie przyzwoitych.

gg 3041301
a inne wartosci użytkowe?
panowie.
super że taki wątek porównawczy pokazał się na forum.
od lat choruję na samochód terenowy. Ale zanim na coś się zdecyduję zbieram info na temat różnych marek. W zeszłym roku byłam już zdecydowana na Ładę Nive ale do zakupu nie doszło. Teraz rozważam Ferozę (oprócz Nivy w dieslu 1,9; Pagero 2,5 TDI; Suzuki Vitara). Wpadła mi informacja o Ferozie z 91 roku z przebiegiem 150 tys, do kupienia w Niemczech za jakies 9,5 tyś.
Co myślicie o takim wózku.
Generalnie bedę jezdzić codziennie ok. 30 km po czarnym, 10 km po gruntowych rozbitych drogach, czasami mocno mokrych. Od czasu do czasu muszę pociągnąć przyczepkę z dwoma motocyklami (600 kg ważą motorki) w trasę i chciałabym jechac 110 - 120 km/h.
koledzy rajdowcy polecają Vitarkę (zagazowaną) ale Feroza bardziej mi się podoba.
Podzielcie się doświadczeniem ile Feroza pali w trasie i w codziennej jeżdzie (spalanie benzyny i gazu - jak bardzo destrukcyjne wpływa gaz na trawłóść silnika).
W mocny teren nie zamierzam sie wybieram i nie będę przerabiać bryki (wyzywam sie na motocyklu).

od lat choruję na samochód terenowy. Ale zanim na coś się zdecyduję zbieram info na temat różnych marek. W zeszłym roku byłam już zdecydowana na Ładę Nive ale do zakupu nie doszło. Teraz rozważam Ferozę (oprócz Nivy w dieslu 1,9; Pagero 2,5 TDI; Suzuki Vitara). Wpadła mi informacja o Ferozie z 91 roku z przebiegiem 150 tys, do kupienia w Niemczech za jakies 9,5 tyś.
Generalnie bedę jezdzić codziennie ok. 30 km po czarnym, 10 km po gruntowych rozbitych drogach, czasami mocno mokrych. Od czasu do czasu muszę pociągnąć przyczepkę z dwoma motocyklami (600 kg ważą motorki) w trasę i chciałabym jechac 110 - 120 km/h.
koledzy rajdowcy polecają Vitarkę (zagazowaną) ale Feroza bardziej mi się podoba.
Podzielcie się doświadczeniem ile Feroza pali w trasie i w codziennej jeżdzie (spalanie benzyny i gazu - jak bardzo destrukcyjne wpływa gaz na trawłóść silnika).
W mocny teren nie zamierzam sie wybieram i nie będę przerabiać bryki (wyzywam sie na motocyklu).

- MACIEK KRAKÓW
Re: a inne wartosci użytkowe?
To kup zdecydowanie Ferozegryf8 pisze:panowie.

POLECAM Feroze

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.