dub_bass pisze:No tak zapomniałem dodać że na całą wyprawę przewidujemy 5 do 6 -ciu tygodni, także mamy w planach zdecydowanie - zwiedzanie bez pośpiechu. Dodatkowym utrudnieniem wydaje mi się że może być pogoda, gdyż z racji trudności zgrania urlopów miesiącem wyjazdu będzie lipiec...ale jak to dziadek mawiał " lepiej w smrodku jak w chłodku"FUX pisze:Na dzień dobry musisz zadać sobie pytanie:
chcecie "zaliczyć" wyprawę i Kraje, czy cos pozwiedzać?
Na moje to impreza na miesiąc...
5-6 tygodni to sporo, ale sami musicie określić, co Was najbardziej interesuje. Sporo przydatnych informacji jest na stronie Lonely Planet. W Maroku ramadan w tym roku przypada na 1-30.08, wiec w lipcu bedzie tam wieksze zagęszczenie turystyczne - łącznie z imigrantami z Europy którzy na wakacje do kraju przyjadą raczej w lipcu - kto ma możliwość ten ramadanu unika... Jakie temperatury jestescie w stanie wytrzymać - zeby trase na Czarnym Lądzie sensownie doradzić? Np. w zeszłym roku na poczatku lipca w Fezie było 47C - zwiedzanie mediny i wąchanie jej wyziewów było dość ekstremalnym przeżyciem...