Lodówka smochodowa

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
blublu1

Re: Lodówka smochodowa

Post autor: blublu1 » sob sty 10, 2015 11:35 am

Powtarzam , kup dobrą karme i tyle . Moje psy jedzą 90 % suchej karmy od urodzenia i nie pierdzą , nie śmierdzi im z pyska , nie mają problemów ze zdrowiem i nigdy nie miały z rozwojem ( na tle innych psów na wystawach wypadają całkiem całkiem ;) ). Nie diluje karmą , ani nie zależy mi na tym żeby twój pies jadł mięso, dobrą lub złą karmę , albo nie jadł w ogóle. Pisze to z doświadczenia mojego i mojej żony, która poniekąd w jakiejś częsci zawodowo zajmuje się zwierzętami. A wracając do żywienia psa na wyjazdach wakacyjnych , sucha dobra karma jest przede wszystkim wygodniejsza - a o to chyba chodzi . Podkreślam - dobra karma , z którą wnioskując z Twojej wypowiedzi raczej chyba nie miałeś styczności :wink: No i nie trzeba na wyjazdach posiadać wielkiej lodówki do przechowywania mięsa dla czworonoga :D
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....

Awatar użytkownika
blublu1

Post autor: blublu1 » sob sty 10, 2015 11:42 am

AA i jeszcze jedno - dobrej karmy moje psy jedzą niecałą miske dziennie na głowe, anie jak napisałeś kilogram :o ( berneńczyki - sztuk dwa ) - tyle im wystarcza w zupełności ( nie żebym im wydzielał - tyle zjedzą i więcej nie chcą /nie muszą ). Psy cały czas biegają po posesji - lato/zima . Ale każdy karmi jak uważa.
Plecak wyprawowy

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sty 10, 2015 2:01 pm

blublu1 pisze:Powtarzam , kup dobrą karme i tyle . Moje psy jedzą 90 % suchej karmy od urodzenia i nie pierdzą , nie śmierdzi im z pyska , nie mają problemów ze zdrowiem i nigdy nie miały z rozwojem ( na tle innych psów na wystawach wypadają całkiem całkiem ;) ). Nie diluje karmą , ani nie zależy mi na tym żeby twój pies jadł mięso, dobrą lub złą karmę , albo nie jadł w ogóle. Pisze to z doświadczenia mojego i mojej żony, która poniekąd w jakiejś częsci zawodowo zajmuje się zwierzętami. A wracając do żywienia psa na wyjazdach wakacyjnych , sucha dobra karma jest przede wszystkim wygodniejsza - a o to chyba chodzi . Podkreślam - dobra karma , z którą wnioskując z Twojej wypowiedzi raczej chyba nie miałeś styczności :wink: No i nie trzeba na wyjazdach posiadać wielkiej lodówki do przechowywania mięsa dla czworonoga :D
- karm czym chcesz
- pozwól, że ja będę karmił czym chce
- nie przedkładam w życiu wygody nad istotne
- wnioski nietrafne wyciągasz
- nie bywam na wystawach
- nie smakuje mi "szynka szwarcwaldzka" z foli, wolę ser od pasterza, rozumie przeto "wolenie" moich psów które przedkładają wołowinę na wszelkie suche karmy a jak już taką czasem kupuje (taki zapas zawsze w chacie i w autach na wyjazdach jest na wszelki wypadek) to nie kupuję jak sugerujesz w biedronce.
- od kiedy przestałem dawać regularnie psom "paszę" (nawet tą z "górnej półki") psy które mnie mają dożywają kilkunastu lat
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sty 10, 2015 2:06 pm

blublu1 pisze:AA i jeszcze jedno - dobrej karmy moje psy jedzą niecałą miske dziennie na głowe, anie jak napisałeś kilogram :o ( berneńczyki - sztuk dwa ) - tyle im wystarcza w zupełności ( nie żebym im wydzielał - tyle zjedzą i więcej nie chcą /nie muszą ). Psy cały czas biegają po posesji - lato/zima . Ale każdy karmi jak uważa.

moje oprócz tego, że biegają po hektarowym ogrodzie (kiedy chcą - bo jak nie chcą to wylegują się na moim wyrku) to dzień w dzień (poza wyjazdami, bo mnie się nie chce, a żony nie zabieram na wyjazdy) przechodzą co najmniej wielokilometrowy trening, bywa, że jak pogoda sprzyja i mnie się też chce to i trzy razy dziennie.

Bardzo duże psy, wcale dużo nie muszą jeść jak ktoś im kandziochów nie rozepchał
Psy pracujące jedzą więcej.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
iskra69

Post autor: iskra69 » sob sty 10, 2015 5:31 pm

... pierdoling o zdrowym mięsie kiedy to , wołowina ,drób czy wieprzowina nie są wyprodukowane w naszej zagrodzie , a napakowane antybiotykami w przemysłowej produkcji , zazdroszcze optymizmu :roll: .
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sty 10, 2015 5:34 pm

iskra69 pisze:... pierdoling o zdrowym mięsie kiedy to , wołowina ,drób czy wieprzowina nie są wyprodukowane w naszej zagrodzie , a napakowane antybiotykami w przemysłowej produkcji , zazdroszcze optymizmu :roll: .
nie wspominając o sterydach

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sty 10, 2015 5:58 pm

iskra69 pisze:... pierdoling o zdrowym mięsie kiedy to , wołowina ,drób czy wieprzowina nie są wyprodukowane w naszej zagrodzie , a napakowane antybiotykami w przemysłowej produkcji , zazdroszcze optymizmu :roll: .
tak masz rację i dla tego sucha karma robiona z resztek po tym mięsie z jakiegoś bakutilu na pewno jest lepsza.
dzizus [cenzura] ja chrzanię
donek wróć, twoje królestwo czeka

Awatar użytkownika
iskra69

Post autor: iskra69 » sob sty 10, 2015 6:06 pm

Bert bez nerw , ja zaczęłam od kur , jajek w przydomowej produkcji , teraz zasadzam się na świnkę, zapełnianie pojemnika na segregowane mokre na wsi to jednak jak dla mnie w xxl wieku , i tak przerost formy nad .....
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .

Awatar użytkownika
blublu1

Post autor: blublu1 » sob sty 10, 2015 10:05 pm

bert pisze:
blublu1 pisze:AA i jeszcze jedno - dobrej karmy moje psy jedzą niecałą miske dziennie na głowe, anie jak napisałeś kilogram :o ( berneńczyki - sztuk dwa ) - tyle im wystarcza w zupełności ( nie żebym im wydzielał - tyle zjedzą i więcej nie chcą /nie muszą ). Psy cały czas biegają po posesji - lato/zima . Ale każdy karmi jak uważa.

moje oprócz tego, że biegają po hektarowym ogrodzie (kiedy chcą - bo jak nie chcą to wylegują się na moim wyrku) to dzień w dzień (poza wyjazdami, bo mnie się nie chce, a żony nie zabieram na wyjazdy) przechodzą co najmniej wielokilometrowy trening, bywa, że jak pogoda sprzyja i mnie się też chce to i trzy razy dziennie.

Bardzo duże psy, wcale dużo nie muszą jeść jak ktoś im kandziochów nie rozepchał
Psy pracujące jedzą więcej.
Jedzą czy nie jedzą , biegają czy się wylegują na wyrku - wszystkie są fajne i trzeba o nie dbać . A wiec pije za zdrowie twoich , moich i innych czworonogów , co by im się jak najlepiej ... No i oczywiście też wychyle szklaneczkę za tego twojego osła .... z avataru :D
Plecak wyprawowy

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » pn sty 12, 2015 6:15 pm

weźcie se te psy karmcie nawet soją ale generalnie ten temat jest o lodówkach... :)21
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

Awatar użytkownika
blublu1

Post autor: blublu1 » pn sty 12, 2015 8:40 pm

No toż Bert napomniał , że mu sie mięso do LODÓWKI nie mieści na wyprawie :)21
Plecak wyprawowy

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn sty 12, 2015 8:46 pm

coś wspominał że musi zakupić Lodówke co by mięso dla psów miał gdzie trzymać
chińskie allegro nie posiada lodówek sprężarkowych ?

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn sty 12, 2015 9:26 pm

piotrck pisze:coś wspominał że musi zakupić Lodówke co by mięso dla psów miał gdzie trzymać
chińskie allegro nie posiada lodówek sprężarkowych ?
wyjściem do dryfu (każdy se dryfuje gdzie chce i w jakim temacie chce, sorry ale takie mamy forum :)21 ) o psim losie była informacja jakaś taka, że zwykła lodówka i przetwornica. Informacja podpisana przez fachowca z branży (ponoć). Tom se spytał onego.
Chińskie jest mniej interesujące jak może być inne.
Pojąłeś teraz zawiłość nieupraszczania tematu lodówki do chinszczyzny z aledrogo?

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn sty 12, 2015 9:56 pm

bert pisze: Pojąłeś teraz zawiłość nieupraszczania tematu lodówki do chinszczyzny z aledrogo?
mówiłem o chińskim alibabie lub alliepress :D
no chyba że ktoś sciągnie do polski i będzie tym dilował

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn sty 12, 2015 11:29 pm

piotrck pisze:
bert pisze: Pojąłeś teraz zawiłość nieupraszczania tematu lodówki do chinszczyzny z aledrogo?
mówiłem o chińskim alibabie lub alliepress :D
no chyba że ktoś sciągnie do polski i będzie tym dilował
aha, zatem ja nie zrozumiałem, małorolny jestem spod lasu to dlatego
to jeszcze bardziej komplikuje sprawę

lamka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lamka » sob sty 14, 2017 4:40 pm

Pasywna. Trafiłem na taką dużą gdzie trzeba włożyć wkłady albo zalać lodem:
http://allegro.pl/pr...5977774955.html

Edit:
Tu znalazłem z filmikami http://drava.pl/prod.../lodowka-95qt/
Leszek

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sty 14, 2017 10:57 pm

toto ma coś wspólnego z tematem jako przedmiot?

Awatar użytkownika
ishimo
Kontaktowanie:

Post autor: ishimo » śr mar 08, 2017 1:10 pm

Testował ktoś patent na dwie lodówki w samochodzie, coś jak robią kangurury? Co prawda u nich jeździ mase UTE i z miejscem nie mają problemu ale myślałem nad szufladową gdzies w zabudowę jako zamrażarka a na wierzch taką 30-40l na rzeczy podręczne. Nie wiem tylko czy to nie przerost formy nad treścią ale mogło by być to idealne rozwiązanie.
4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr mar 08, 2017 1:57 pm

chyba jednak pzrerost formy, kangury mają dwie i duże bo do najbliższego sklepu czasem mają tydzień albo i lepiej. U nas czy na wyjazdach aż takich odległościo nie ma. Pozostaje jeszcze kwestia zasilania dwóch agregatów - czym to chcesz zasilać jesli zamarzy Ci sie biwakować 3-4 dni bez odpalania pojazdu?

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » pt mar 10, 2017 2:41 am

Cały dach w solarach żebyś miał choć trochę szans na odpalenie auta. Szczerze to my częściej na wyjazdach nawet 2-3 dniowych zabieramy icebox a nie lodówkę, na wkładach kontenerów izo daje radę i nie ma problemu z prądami. Ale miłośnikami hiper lodowatej fanty to nie jesteśmy.
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn paź 16, 2017 1:59 pm

ktoś coś o tej lodówce ? opinie , komentarze , sugestie i uwagi
http://www.jula.pl/catalog/wypoczy ...

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » pn paź 16, 2017 2:07 pm

Zanim sie napalisz to sprawdz dostepnosc.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn paź 16, 2017 2:14 pm

napalić to ja się mogę malboro , ja pytam o lodówkę ............dostępność myślę że bez problemów na chińskim allegro ale jednak wolałbym w polszy zakupić i mieć siakąś gwarancję

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn paź 16, 2017 6:33 pm

kopia waeco...parametry różnią sie podobno dwoma rzeczami: - różna temperatura minimalna i różne momenty odłączania się od słabego aku. Waeco ma prawdziwe.
Zbowid

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn paź 16, 2017 7:53 pm

Waeco cena x2
Używana dwa razy w roku :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”