Moderator: Marcin-Kraków
- karm czym chceszblublu1 pisze:Powtarzam , kup dobrą karme i tyle . Moje psy jedzą 90 % suchej karmy od urodzenia i nie pierdzą , nie śmierdzi im z pyska , nie mają problemów ze zdrowiem i nigdy nie miały z rozwojem ( na tle innych psów na wystawach wypadają całkiem całkiem). Nie diluje karmą , ani nie zależy mi na tym żeby twój pies jadł mięso, dobrą lub złą karmę , albo nie jadł w ogóle. Pisze to z doświadczenia mojego i mojej żony, która poniekąd w jakiejś częsci zawodowo zajmuje się zwierzętami. A wracając do żywienia psa na wyjazdach wakacyjnych , sucha dobra karma jest przede wszystkim wygodniejsza - a o to chyba chodzi . Podkreślam - dobra karma , z którą wnioskując z Twojej wypowiedzi raczej chyba nie miałeś styczności
No i nie trzeba na wyjazdach posiadać wielkiej lodówki do przechowywania mięsa dla czworonoga
blublu1 pisze:AA i jeszcze jedno - dobrej karmy moje psy jedzą niecałą miske dziennie na głowe, anie jak napisałeś kilogram( berneńczyki - sztuk dwa ) - tyle im wystarcza w zupełności ( nie żebym im wydzielał - tyle zjedzą i więcej nie chcą /nie muszą ). Psy cały czas biegają po posesji - lato/zima . Ale każdy karmi jak uważa.
nie wspominając o sterydachiskra69 pisze:... pierdoling o zdrowym mięsie kiedy to , wołowina ,drób czy wieprzowina nie są wyprodukowane w naszej zagrodzie , a napakowane antybiotykami w przemysłowej produkcji , zazdroszcze optymizmu.
tak masz rację i dla tego sucha karma robiona z resztek po tym mięsie z jakiegoś bakutilu na pewno jest lepsza.iskra69 pisze:... pierdoling o zdrowym mięsie kiedy to , wołowina ,drób czy wieprzowina nie są wyprodukowane w naszej zagrodzie , a napakowane antybiotykami w przemysłowej produkcji , zazdroszcze optymizmu.
Jedzą czy nie jedzą , biegają czy się wylegują na wyrku - wszystkie są fajne i trzeba o nie dbać . A wiec pije za zdrowie twoich , moich i innych czworonogów , co by im się jak najlepiej ... No i oczywiście też wychyle szklaneczkę za tego twojego osła .... z avatarubert pisze:blublu1 pisze:AA i jeszcze jedno - dobrej karmy moje psy jedzą niecałą miske dziennie na głowe, anie jak napisałeś kilogram( berneńczyki - sztuk dwa ) - tyle im wystarcza w zupełności ( nie żebym im wydzielał - tyle zjedzą i więcej nie chcą /nie muszą ). Psy cały czas biegają po posesji - lato/zima . Ale każdy karmi jak uważa.
moje oprócz tego, że biegają po hektarowym ogrodzie (kiedy chcą - bo jak nie chcą to wylegują się na moim wyrku) to dzień w dzień (poza wyjazdami, bo mnie się nie chce, a żony nie zabieram na wyjazdy) przechodzą co najmniej wielokilometrowy trening, bywa, że jak pogoda sprzyja i mnie się też chce to i trzy razy dziennie.
Bardzo duże psy, wcale dużo nie muszą jeść jak ktoś im kandziochów nie rozepchał
Psy pracujące jedzą więcej.
wyjściem do dryfu (każdy se dryfuje gdzie chce i w jakim temacie chce, sorry ale takie mamy forumpiotrck pisze:coś wspominał że musi zakupić Lodówke co by mięso dla psów miał gdzie trzymać
chińskie allegro nie posiada lodówek sprężarkowych ?
mówiłem o chińskim alibabie lub alliepressbert pisze: Pojąłeś teraz zawiłość nieupraszczania tematu lodówki do chinszczyzny z aledrogo?
aha, zatem ja nie zrozumiałem, małorolny jestem spod lasu to dlategopiotrck pisze:mówiłem o chińskim alibabie lub alliepressbert pisze: Pojąłeś teraz zawiłość nieupraszczania tematu lodówki do chinszczyzny z aledrogo?![]()
no chyba że ktoś sciągnie do polski i będzie tym dilował
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości