regulacja mostu
Moderator: Mroczny
regulacja mostu
objawy: przedni most wyje jednostajnie praktycznie od zera nie ma na to zadnego wplywu dodawanie czy odejmowanie gazu bylem w serwisie i powiedzieli ze nada "wyregulowac" ten most na jakichs podkladnach 

WJ 2,7 CRD Yokohama G012 A/T
tak dokladnie to powiedzieli ze na 100% powiedza co jest powodem jak rozbiora most a nie rozebrali teraz bo nie maja jakiejs maszyny do regulacji i jak by go rozebrali to nie mogli by go poskladac spowrotem no... tylko nie wiem co to za maszyna
a jak masz racje mendelmax to skolka takie lozyska z wymiana

WJ 2,7 CRD Yokohama G012 A/T
Ta maszynka to pewnie po prostu wskaźnik zegarowy. Ew. prasa do wciskania tych łożysk, ale można to umiejętnie zrobić nawet młotkiem.
Łożyska już nie pamiętam ile mnie dokładnie kosztowały, ale było to chyba koło 200zł za Timmkeny. Acz głowy se uciąć nie dam. Oczywiście mowa o łożyskach kosza. Ile kosztują inne nie wiem. No i oczywiście robocizna, która może troszkę niestety kosztować.
Niemniej co oni z tymi podkładkami sobie wymyślili mnie ciekawi... Jak łożysko wyrobione to wyrobione, amen i do wymiany
Łożyska już nie pamiętam ile mnie dokładnie kosztowały, ale było to chyba koło 200zł za Timmkeny. Acz głowy se uciąć nie dam. Oczywiście mowa o łożyskach kosza. Ile kosztują inne nie wiem. No i oczywiście robocizna, która może troszkę niestety kosztować.
Niemniej co oni z tymi podkładkami sobie wymyślili mnie ciekawi... Jak łożysko wyrobione to wyrobione, amen i do wymiany

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
Re: regulacja mostu
a może to piasty a nie most sprawdż dobrze u ,mnie tak byłoedox pisze:objawy: przedni most wyje jednostajnie praktycznie od zera nie ma na to zadnego wplywu dodawanie czy odejmowanie gazu bylem w serwisie i powiedzieli ze nada "wyregulowac" ten most na jakichs podkladnach

Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"
juz jest 2"