KAWAŁ II
Moderator: Misiek Bielsko
Re: KAWAŁ II
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
-
-
-
-
Pomyśleli, w końcu pociąg ma ostre koła nie to co w samochodzie.

-
-
-
-
No chyba się mylisz.sokół wędrowny pisze:Z myśleniem to chyba miało mało wspólnego
Jakby nie pomyśleli to by tego nie położyli więc ktoś "przytomny" tam był.
A to że jednak ten pomysł był idiotyczny, to już inna sprawa.

- nie_mientki
A potem takie wiadomości:
https://www.youtube.com/watch?v=DqH0HDr-u0A
https://www.youtube.com/watch?v=DqH0HDr-u0A
Jaka jest najwieksza anomalia fizjologiczno-polityczna?
Czlonek z ramienia wysuniety na czolo.
Czlonek z ramienia wysuniety na czolo.
- brodafidela
-
"Stoję w kolejce, przede mną jakaś para, przed nimi jakaś laska, wcześniej wężyk starych bab. Laska się obraca i zauważa ją ta z pary. I się zaczyna.
- Ewa!?
- Klaudia?! O jaaa, Zajebiście się tak spotkać. W mięsnym, hihihi
- Zajebiście! Dawno się nie widziałyśmy. Kiedy ostatnio? U Marcina na melanżu? Naprawdę zajebiście hihihi.
- U Maćka i Magdy się widziałyśmy chyba
- Nie byłam wtedy, nad morzem byłam, z Moniką pojechaliśmy do Marty i jej tego nowego ich odwiedzić
- No ale i tak zajebiście no.
- No. Zajebiście wyglądasz! Byłaś u fryzjera? Zajebiście!
- No byłam, dzięki, dzięki. Wiem, zajebiście. Hi hi.
Gość z pary milczy. Stoi. Lampi się w kiełbasy. Chyba je liczy. Medytuje w mięsnym.
- Byłam u fryzjera i wyobraź sobie, że jak wracałam autem, to mi wszyscy kierowcy migali światłami. Masakra, mówię ci. Dobry stylista to podstawa.
Nie dowierzam. Zerkam do kolesia od kiełbas. On też chyba nie dowierza. Odpłynął do odległej mięsnej krainy, wzrok wbity gdzieś w ostatni rząd z polędwicami. I nie odrywając wzroku od wędlin, robotycznym głosem mówi:
- A światła miałaś włączone?
- Co?
- Czy miałaś światła mijania włączone w samochodzie?
- Hihihi nie wiem, od fryzjera wracałam. Skąd Ty go wytrzasnęłaś Klaudia? Hihihi.
Wtedy spotkałem wzrok kolesia. Pustka. Zabrała mu duszę. Odwrócił się w ciszy, znowu do kiełbas. Szkoda człowieka."
autor nieznany
- Ewa!?
- Klaudia?! O jaaa, Zajebiście się tak spotkać. W mięsnym, hihihi
- Zajebiście! Dawno się nie widziałyśmy. Kiedy ostatnio? U Marcina na melanżu? Naprawdę zajebiście hihihi.
- U Maćka i Magdy się widziałyśmy chyba
- Nie byłam wtedy, nad morzem byłam, z Moniką pojechaliśmy do Marty i jej tego nowego ich odwiedzić
- No ale i tak zajebiście no.
- No. Zajebiście wyglądasz! Byłaś u fryzjera? Zajebiście!
- No byłam, dzięki, dzięki. Wiem, zajebiście. Hi hi.
Gość z pary milczy. Stoi. Lampi się w kiełbasy. Chyba je liczy. Medytuje w mięsnym.
- Byłam u fryzjera i wyobraź sobie, że jak wracałam autem, to mi wszyscy kierowcy migali światłami. Masakra, mówię ci. Dobry stylista to podstawa.
Nie dowierzam. Zerkam do kolesia od kiełbas. On też chyba nie dowierza. Odpłynął do odległej mięsnej krainy, wzrok wbity gdzieś w ostatni rząd z polędwicami. I nie odrywając wzroku od wędlin, robotycznym głosem mówi:
- A światła miałaś włączone?
- Co?
- Czy miałaś światła mijania włączone w samochodzie?
- Hihihi nie wiem, od fryzjera wracałam. Skąd Ty go wytrzasnęłaś Klaudia? Hihihi.
Wtedy spotkałem wzrok kolesia. Pustka. Zabrała mu duszę. Odwrócił się w ciszy, znowu do kiełbas. Szkoda człowieka."
autor nieznany
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- nie_mientki
Ma zajebisty outfit 
Nigdy bym nie wpadl na pomysl zalozenia babcinego obrusika

Nigdy bym nie wpadl na pomysl zalozenia babcinego obrusika

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Znalezione w necie:
Pani Basia przyszła dziś z zakupów mocno poruszona. Poznałem po tym, jak cisnęła pod kuchenny stół torbę w kuchni. Nieśmiało zapytałem:
– Była pani na bazarku?
– Tak – odburknęła.
– I co, inflacja wysoka? – podpytywałem ją, lubiła zawsze narzekać na ceny.
– Inflacji nie było, ale łobuzy jakieś zniszczyły zdjęcie pana prezesa – nie wytrzymała.
Wiedziała, że trochę różnimy się poglądami na politykę, więc o prezesie niechętnie wspominała.
– Wąsy ktoś mu domalował ? – próbowałem ją jakoś zachęcić.
– Wąsy? Nie tylko wąsy, ale jeszcze grzywkę mu zrobili! Łobuzy i chuligani, świętości nie znają – zaperzyła się pani Basia.
– A co to było za zdjęcie? naciskałem
– Taki plakat wyborczy. Pan Jarosław i jeszcze jeden pan, na którego mam głosować.
– A kto to jest, ten drugi? – próbowałem zaspokoić ciekawość.
– Nie pamiętam, jakoś tak się nazywał, jakby Nowak, albo Kowalski – zastanawiała się głośno – tak zwyczajnie. Zresztą, co tam nazwisko. Jak pan prezes go wskazał, to na niego zagłosuję. Ale żeby wąsy, i grzywkę!
– Pani Basiu, ale jak to członek drużyny pana Jarosława, to trzeba wiedzieć, kogo prezes rekomenduje.
Zdaje się, że nie zrozumiała słowa, wyjaśniłem więc krótko:
– Kiedyś, gdy wystąpił na plakacie z panem Wałęsą, to od razu było wiadomo, kogo Lechu wyborcom przedstawia. Bo wtedy dla Polaków liczył się przede wszystkim przewodniczący Solidarności.
– Co mi pan opowiada, to pan Jarosław reklamował wtedy pana Bolka, bo się pomylił i wcale nie wiedział, że Wałęsa to wróg Polski i agent ruski, jak nie gorzej. Bez tego błędu pana Jarosława Polska by dużo dalej zaszła i nie byłaby w ruinie. Za to dziś pan prezes chce nam dać wielkie pieniądze, takie, że ja już nie wiem, jak wielkie, na budowę tej naszej kochanej Polski, którą zepsuł ten Bolek i jego poplecznicy z jakiejś Unii Wolności i Platformy. Ja myślę, że pan Jarosław bardzo mocno chce tamten błąd naprawić…
– Pani Basiu, ale przecież naprawdę to pan Wałęsa wtedy, w 1989 roku pana Jarosława chciał senatorem zrobić!
– Wszystko pan pokręcił. Wiem dobrze, jak było i proszę mi w gotowaniu nie przeszkadzać.
Stuliłem uszy po sobie i wyszedłem z kuchni. Właściwie to dobrze, pomyślałem, że są jeszcze ludzie, którzy szczerze w coś i komuś wierzą. Za dużo za oknem cynizmu…
Pani Basia przyszła dziś z zakupów mocno poruszona. Poznałem po tym, jak cisnęła pod kuchenny stół torbę w kuchni. Nieśmiało zapytałem:
– Była pani na bazarku?
– Tak – odburknęła.
– I co, inflacja wysoka? – podpytywałem ją, lubiła zawsze narzekać na ceny.
– Inflacji nie było, ale łobuzy jakieś zniszczyły zdjęcie pana prezesa – nie wytrzymała.
Wiedziała, że trochę różnimy się poglądami na politykę, więc o prezesie niechętnie wspominała.
– Wąsy ktoś mu domalował ? – próbowałem ją jakoś zachęcić.
– Wąsy? Nie tylko wąsy, ale jeszcze grzywkę mu zrobili! Łobuzy i chuligani, świętości nie znają – zaperzyła się pani Basia.
– A co to było za zdjęcie? naciskałem
– Taki plakat wyborczy. Pan Jarosław i jeszcze jeden pan, na którego mam głosować.
– A kto to jest, ten drugi? – próbowałem zaspokoić ciekawość.
– Nie pamiętam, jakoś tak się nazywał, jakby Nowak, albo Kowalski – zastanawiała się głośno – tak zwyczajnie. Zresztą, co tam nazwisko. Jak pan prezes go wskazał, to na niego zagłosuję. Ale żeby wąsy, i grzywkę!
– Pani Basiu, ale jak to członek drużyny pana Jarosława, to trzeba wiedzieć, kogo prezes rekomenduje.
Zdaje się, że nie zrozumiała słowa, wyjaśniłem więc krótko:
– Kiedyś, gdy wystąpił na plakacie z panem Wałęsą, to od razu było wiadomo, kogo Lechu wyborcom przedstawia. Bo wtedy dla Polaków liczył się przede wszystkim przewodniczący Solidarności.
– Co mi pan opowiada, to pan Jarosław reklamował wtedy pana Bolka, bo się pomylił i wcale nie wiedział, że Wałęsa to wróg Polski i agent ruski, jak nie gorzej. Bez tego błędu pana Jarosława Polska by dużo dalej zaszła i nie byłaby w ruinie. Za to dziś pan prezes chce nam dać wielkie pieniądze, takie, że ja już nie wiem, jak wielkie, na budowę tej naszej kochanej Polski, którą zepsuł ten Bolek i jego poplecznicy z jakiejś Unii Wolności i Platformy. Ja myślę, że pan Jarosław bardzo mocno chce tamten błąd naprawić…
– Pani Basiu, ale przecież naprawdę to pan Wałęsa wtedy, w 1989 roku pana Jarosława chciał senatorem zrobić!
– Wszystko pan pokręcił. Wiem dobrze, jak było i proszę mi w gotowaniu nie przeszkadzać.
Stuliłem uszy po sobie i wyszedłem z kuchni. Właściwie to dobrze, pomyślałem, że są jeszcze ludzie, którzy szczerze w coś i komuś wierzą. Za dużo za oknem cynizmu…
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Po wyborach:
- puk, puk
- kto tam?
- ABW
- nie wierzę
- my do Pana właśnie w tej sprawie
- puk, puk
- kto tam?
- ABW
- nie wierzę

- lesio jeep
-
PO nie wygra wiec strachy na lachyAdamo pisze:Po wyborach:
- puk, puk
- kto tam?
- ABW
- nie wierzę
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
taki może trochę kawał

to że jesteśmy w dupie, to jasne
..problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
Kisielewski.
..problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
Kisielewski.
VW T3 Syncro (Salamandra)
Baca wynajął pokój młodej parze turystów. Przez trzy dni młodzi nie wychodzili z pokoju. Zaniepokojony baca puka do drzwi i pyta:
- Żyjeta, bo nic nie jeta?
Na to młody odpowiada:
- Baco, my miłością żyjemy.
A baca do nich:
- To nie wyrzucajta skórek od tej miłości, bo mi się kaczki dławią.
- Żyjeta, bo nic nie jeta?
Na to młody odpowiada:
- Baco, my miłością żyjemy.
A baca do nich:
- To nie wyrzucajta skórek od tej miłości, bo mi się kaczki dławią.
-
-
Znaczy się pasztetówkę cały czas jedli.

- nie_mientki
http://www.chlebmarathon.pl/?gclid=CJ3b ... cwodGHUMiQ
A myślałem że te kolorowe dresy to już szczyt lajfstajlu, ale nie. Jest jeszcze specjalny chleb dla biegaczy.
To teraz pytanie: które auto wybitnie nadaje się dla maratończyków? 4runner? Bo Sprinter to chyba nie.
A myślałem że te kolorowe dresy to już szczyt lajfstajlu, ale nie. Jest jeszcze specjalny chleb dla biegaczy.
To teraz pytanie: które auto wybitnie nadaje się dla maratończyków? 4runner? Bo Sprinter to chyba nie.
onanista...
znaczy Pajero
znaczy Pajero

Klęczy sobie moherowa babinka w kościele. Nagle podnosi oczy i widzi jak w aurze tajemniczości i świetlistej poświacie Jezus Chrystus zstępuje z krzyża, uśmiecha się do niej , podchodzi i kładzie jej rękę na głowie. - Oto córko doświadczasz cudu... A babinka wystraszonym głosem: - Ale Ojciec Dyrektor wydał na to zgodę?...
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d
Tarpan Honker 2.5d
- Misiek Cypr
-
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044