To mamy wspólny celWowos pisze:w sumie napisałem to samo co zagaj1, ale co mi tam - mam parcie na 4 gwiazdkę

Moderator: Kosiarz
To mamy wspólny celWowos pisze:w sumie napisałem to samo co zagaj1, ale co mi tam - mam parcie na 4 gwiazdkę
na temat tej firmy było już niejednokrotnie na forum , nawet w tym temacie poszukaj, poczytaj , opinie same negatywne nawet ktoś się sądzić miałmicromax pisze:a coś więcej można? konkretami??Igor909 pisze:Mój znajomy kupił od nich Patrola ... porażka![]()
Użyć można spokojnie słowa złodziej
nie było mnie 5lat tak jak pisałem wcześniej, kupując 5 lat temu patrol 3,3 TD hiszpana z 88roku trafiłem na parcha pod względem karoserii (ale widziały gały co brały), ale silnik był miodzio, napędy "prawie że miodzio", cena była śmieszna bo jakieś 7tys. Wsadziłem w niego około 15tys, ale później potrzebowałem kasy na Cito bo księgowość zrobiła moja firme w *** (na szaro) i tak super sprzedałem za 6200zł.kuba500 pisze:kusi bo ludziom ciągle się wydaje że za dwie dychy można kupić profesjonalnie przygotowanego parcha![]()
można ale od kumpla który jest w zapaści finansowej i potrzebuje siana na cito, od firmy jeśli firma ma kupić dobrą sztukę zrobić uczciwie to co jest podane w opisie i nie jest to firma charytatywna takie auto będzie kosztować trzy cztery dychy a nawet więcej jak ma być z wodotryskami
takie są fakty
eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.kuba500 pisze:aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa
Pewnie sitko się zapchało.micromax pisze:
eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.
Nie bądź głupi bierz długiego. Jak kupowałem strucla to moim celem było upalanie wokół komina. Jeszcze go dobrze nie zdążyłem zmotać i już mi się zaczęło przestawiać na turystykę i wyprawy. I teraz żałuję, że jest krótki - jest mniej pakowny i spanie na budzie też nie zapowiada się dobrze. Za 2 miesiące jadę na parę dni w Ukraińskie Bieszczady i muszę coś do tego pokombinować z tym spaniem. Jeżeli auto ma być do wypraw głównie, to się nie zastanawiaj, kupuj długiego, bo potem na bank będziesz żałował że kupiłeś krótkiego. I długim zawsze znajomych możesz zabrać na jakąś lajtową imprezkę w okolicy, typu "Choinka". Motanie wcale nie jest droższe, nic a nic - no może bagażnik, bo dłuższy, ale to też zależy u jakiego producenta, zresztą to grosze.micromax pisze:eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.kuba500 pisze:aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa
Do turystyki jadę sam ew z 1 osobą, reszta znajomych ma swoje auta 4-5 drzwiowe, więc ja mogę być mniejszy, a i spalanie też się liczy.
Kwestia podnoszenia długiego i przygotowania do jazdy znacznie odbiega od króciaka?? ehhh, kurde sam nie wiem, jak się zacznę wahać to w ogóle będzie dupa i już.
To dobra rada. Też wolał bym długiego... tyle, że nie znajdę długiego w takim stanie i konfiguracji jak mam krótkiegodecc pisze:
Nie bądź głupi bierz długiego.
Adamo pisze:To dobra rada. Też wolał bym długiego... tyle, że nie znajdę długiego w takim stanie i konfiguracji jak mam krótkiegodecc pisze:
Nie bądź głupi bierz długiego.(parę lat temu miał wstawiony nowy silnik 4,2D i skrzynię) , a kupować kolejnego i przekładać podzespoły to mi się nie chce
mopar pisze:kolego sikor32 po czym wnosisz, ze to anglik? Czekam z niecierpliwością..... uwielbiam takich speców jak Tysikor32 pisze:wojt_ pisze:http://otomoto.pl/nissan-patrol-td-6-kl ... 07188.html
i ręcznik będzie na czym wysuszyć![]()
niechaj uwadze nie umknie nazwa komisanta...
Trąci anglikiem...
Nie bardzo łapię z tymi lampami o co chodzisikor32 pisze: Trochę Was podpuściłem. No bo skoro czerwoną lampę ma z prawej strony, a biała z lewej, to anglik, prawda![]()
![]()
NIE???
Przestańcie już marudzić na krótkiego...bo sam mam i miałem wcześniej longa-sprzedałem go żeby krótkiego kupić i znowu chce longamicromax pisze:eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.kuba500 pisze:aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa
Do turystyki jadę sam ew z 1 osobą, reszta znajomych ma swoje auta 4-5 drzwiowe, więc ja mogę być mniejszy, a i spalanie też się liczy.
Kwestia podnoszenia długiego i przygotowania do jazdy znacznie odbiega od króciaka?? ehhh, kurde sam nie wiem, jak się zacznę wahać to w ogóle będzie dupa i już.
ehhh,,,, jadę, uwaga teren - ręczny (nie działa) ustawiam parcha jakoś by nie zjechał, szybko wyskakuje przełączam sprzęgiełka wskakuje do wozu z myślą o tym że nie ucieknie - udało się.Hugon pisze:witam a parcha 160 kolega nie chciał by miec ponownie?
Tu sobie zobacz, wszystko czego dusza pragnie o motaniu Terranomicromax pisze:Ktoś podnosił, poszerzał terrano?? No i plus terrano jest taki że w większości jeździli nimi ludzie kasiaści który w teren nigdy nie wjechali bo po co, więc stan techniczny z założenia będzie lepszy.
Tyran był chyba najtańszą, w miarę dużą, terenówką na rynkumicromax pisze:No i plus terrano jest taki że w większości jeździli nimi ludzie kasiaści
że niby czemu ?Dżem pisze:Nie wiesz że w Radomiu aut się nie kupuje?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość