Foto ci teraz nie zrobie , ale ja sie wpasowalem sporym wzmacniaczem idealnie, pod fotelem za fotelem kierowcy. Jest tam sporo miejsca.a posiadacie jakis patent gdzie zamontowac wzmacniacz w Y60 Foto mile widziane,z gory podziekowal
Głośniki Y60
Moderator: Kosiarz
Re: Głośniki Y60
--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
- ROB4X4NISSANGR
-
oki dzieki,ja mam swojego na pace,ale mysle co by go gdzies przerzucic..drygol pisze:Foto ci teraz nie zrobie , ale ja sie wpasowalem sporym wzmacniaczem idealnie, pod fotelem za fotelem kierowcy. Jest tam sporo miejsca.a posiadacie jakis patent gdzie zamontowac wzmacniacz w Y60 Foto mile widziane,z gory podziekowal

Czy oryginalne głośniki od Y61, pasują bez przeróbek do Y60 w drzwiach przednich?
O takie: http://allegro.pl/nissan-patrol-y61-glo ... 83610.html
O takie: http://allegro.pl/nissan-patrol-y61-glo ... 83610.html
Patrol GR Y60, Dobinson +2", KL1 33x12.5 R15
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Nie bez rzezby.
W Y61 jest wiecej miejsca i moze byc glebszy glosnik. W Y60 musi byc tzg. plytki glosnik, bo inaczej Ci sie chyba nie otworzy.
W Y60 mialem Blaupunkty AL120 i AL170 . Szalu nie ma, ale gralo przyzwoicie.
Te z Y61 maja 65 mm grubosci , i zeby pasowaly trzeba zrobic maly dystans. Z tego co pamietam wiecej niz 45 mm nie przypasuje. Ale moze ktos potwierdzi dokladniej.
W Y61 jest wiecej miejsca i moze byc glebszy glosnik. W Y60 musi byc tzg. plytki glosnik, bo inaczej Ci sie chyba nie otworzy.
W Y60 mialem Blaupunkty AL120 i AL170 . Szalu nie ma, ale gralo przyzwoicie.
Te z Y61 maja 65 mm grubosci , i zeby pasowaly trzeba zrobic maly dystans. Z tego co pamietam wiecej niz 45 mm nie przypasuje. Ale moze ktos potwierdzi dokladniej.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Z tego co ja się naczytałem w różnych ofrach, to muszą mieć głębokość max 30 mm.
Wszystkie jakie znajduje mają 45mm.
Nie chcę się bawić w jakąś rzeźbę z przerabianiem tapicerki.
Szukam takich plug&play. Nie muszą grać zawodowo.
Wszystkie jakie znajduje mają 45mm.
Nie chcę się bawić w jakąś rzeźbę z przerabianiem tapicerki.
Szukam takich plug&play. Nie muszą grać zawodowo.
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Alpine SPE-17SF maja 38 mm i z tego co mi wiadomo wchodza. Ale wez sobie znajdz fotke z wymiarami idz do wozu i mierz.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Ja kupiłem te:
http://www.sony.pl/product/car-speakers ... #/Overview
Do tego pierścień (gotowy w sklepach ze sprzętem car-audio) grubości 5mm. Nie są płaskie, więc tapicerka będzie Ci odstawać kilka milimetrów, ale w zasadzie nie jest to zauważalne, a masz dobry jakościowo sprzęt jak na warunki odsłuchu w Y60.... Do tego 3way i większe niż nominalne.
http://www.sony.pl/product/car-speakers ... #/Overview
Do tego pierścień (gotowy w sklepach ze sprzętem car-audio) grubości 5mm. Nie są płaskie, więc tapicerka będzie Ci odstawać kilka milimetrów, ale w zasadzie nie jest to zauważalne, a masz dobry jakościowo sprzęt jak na warunki odsłuchu w Y60.... Do tego 3way i większe niż nominalne.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Ja mam te z dystansami ale nie pamiętam grubości. Wieczorem zmierzę i dam znać.
http://allegro.pl/hertz-dsk-165-dystans ... 31862.html
http://allegro.pl/hertz-dsk-165-dystans ... 31862.html
W takim razie montując głośniki SPE-17SF jakie poleca Marcin-Kraków, wejdą bez odstającej tapicerki. One mają głębokość montażową 38mm, a Sony mają 45 i musiałeś dać pierścień 5mm. Tak więc otrzymałeś głębokość 40 mm.
Ja szukam rozwiązania, gdzie bez przeróbek nic nie będzie odstawać.
Jakość dzwięku nie jest najważniejsza i tak huczy w środku.
Ja szukam rozwiązania, gdzie bez przeróbek nic nie będzie odstawać.
Jakość dzwięku nie jest najważniejsza i tak huczy w środku.
Najbardziej płytkie na rynku mają 38mm. oryginalne do GRa były robione specjalnie pod niego i takich nie dostaniesz w zamiennikach. Jeśli nie zależy Ci na dzwięku, to tym bardziej nie powinno stanowić te 5mm, bo tapicerka i tak koślawo leży...
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Odświeżę temat - jak wygłuszacie drzwi? Ja mam w drzwiach hertz 13cm i brzmi jak z dupy. Zero basu, nawet srednie są kiepskie. Zamykacie głośniki jakoś z tyłu żeby ciśnienie było czy jak?
Patrol GR Y60 2xARB, snorkel Safari, Kenda 33" MT, OME/Bilstein, zderzaki, wyciągara, Raptor
-
- jestem tu nowy...
najlepiej grają jak się wody naleje do drzwi.... bas taki chlupiący
Nissan Patrol GR Y60
U siebie nie wygłuszałem ale mam głośniki Lanzar- model nie pamiętam 16" zamontowany dystans z mdf przykręcony do blachy.Will pisze:Odświeżę temat - jak wygłuszacie drzwi? Ja mam w drzwiach hertz 13cm i brzmi jak z dupy. Zero basu, nawet srednie są kiepskie. Zamykacie głośniki jakoś z tyłu żeby ciśnienie było czy jak?
Basu nie brakuje...jak dla mnie rewelacja

No bass no fun

Były kiedyś takie naklejki

Nissan Patrol
Na maluchach głównie 

...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Nie tylko...szmelcwageny i inne nisko budżetowe "Agro-Tunningo" podatne pojazdyWhitie pisze:Na maluchach głównie

Nissan Patrol
teee qfa ja mam vwsebson pisze:Nie tylko...szmelcwageny i inne nisko budżetowe "Agro-Tunningo" podatne pojazdyWhitie pisze:Na maluchach głównie

Kurde ja mam mniejsze głośniki bo nowe hertz 13cm ale takiej dupy to ja nie słyszałem od czasów radia diora czy tamburyn

mam coś takiego: http://allegro.pl/hertz-dcx-130-3-kurie ... 06984.html
Patrol GR Y60 2xARB, snorkel Safari, Kenda 33" MT, OME/Bilstein, zderzaki, wyciągara, Raptor
@Will, też mam szmelcagena trzeciego z gazem
Pracowite auto i tanie w eksploatacji
Jak już go zajeżdże, to przesiąde się na coś szwedzckiego z Turbo
Co do głośników, to tylko dystanse ratują temat.Kup jakieś o grubości 2-3cm i pokombinuj z tym co masz
Musisz wyciąć orginalną "kratke-maskownice" bo nie wejdzie inaczej.
W łykend będe odszczurzał auto, to zrobie foto i wkleję poglądowo.

Pracowite auto i tanie w eksploatacji

Co do głośników, to tylko dystanse ratują temat.Kup jakieś o grubości 2-3cm i pokombinuj z tym co masz

Musisz wyciąć orginalną "kratke-maskownice" bo nie wejdzie inaczej.
W łykend będe odszczurzał auto, to zrobie foto i wkleję poglądowo.
Nissan Patrol
oo gites, z chęcią zobaczę z bliska. Maskownica kratowa jest u mnie rzeźnicko wycięta nożem przez poprzedniego właściciela ale głośniki się trzymają na dwóch śrubach... masakra jakaś.
Już pisałem, ale u mnie siedzą Sony 16,5 3-Way (45 mm)i po założeniu dystansów mieszczą się bez problemu, bez kombinowania z wycinankami. Tapicerka odstaje kilka milimetrów, ale nie wpływa to ani na wygląd, ani na trzymanie spinek. Grają wystarczająco, jak na i tak kiepskie otoczenie, czyli wszystkie inne hałasy w GRze...
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Ja mam u siebie Hertz DSK 165 na dystansach. Trochę rzeźby i jest OK. Gra fajnie ale po wygłuszeniu drzwi pewnie było by lepiej.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Jeszcze jak byś ten dystans pomalował to by było zaj.................
Ładnie. Ja się śpieszyłem i tak już zostało.
Robiłeś nowe boczki?

Robiłeś nowe boczki?
Mniejszy otwór w boczku niż średnica zew. dystansu i jakoś to wygląda.

Wujek Dobra Rada 

Dziękisuperkto pisze:Jeszcze jak byś ten dystans pomalował to by było zaj.................![]()
Robiłeś nowe boczki?

Robili mi to macherzy od głośników co u nich je zakupiłem

Fakt...jakby pomalować w kolor obudowy lub tapicerki, to byłoby jak Ori

Generalnie, to wcześniej zrobiłem panele pod głośniki...takie obszyte, ale mi weny twórczej nie starczyło

Zrobie foto ich...może komu za flaszke sprezentuje

ps. boczki orginalne...tylko góra co w welurze obłożona skajem ale, to nie ja...niemiec pierwszy właścicel zrobił.
Nissan Patrol
Panowie, jak najlepiej podciąć ten plastikowy panel żeby ładnie podpasować głośnik? Czym to podcinaliście? Czy ten panel jakoś się odczepia od boczka drzwi? Przymierzam się do wymiany badziewnych 13-tek na ładniusie 16-teczki i nie chcę skasztanić tematu...
GR Y60 2.8 '95, IC , ExtremeTrekker II ...