Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Ja swoim targałem Iveco Eurotech taką małą cieżarówkę. Akumulator był padnięty i tak z pół kilometra musiałem przejechać. Włączyłem tylko 4WD.
Chodzi o ręczny na tylnym wale?leszek torbicki pisze:dobra koniec konstruktywnej krytyki powiedzcie lepiej z czego dobrać okładziny hamulca ręcznego , dzisiaj byłem w sklepie typu lublin i niestety nic w tym rozmiarach, jeszcze muszę sprawdzić motocyklowy asortyment może coś spasuje
Gdzieś jeszcze mam pudełko z symbolem/numerem TRW
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Jest też opcja nabicia nowych okładzin, czasem konieczne jeśli nawet nowe nie dają już rady przy wyjechanych bębnach, tarcze sprzęgła w golfiku też miałem w ten sposób reanimowaną - tanio wyszło a auto jeszcze jeździ.Kostuch pisze:Chodzi o ręczny na tylnym wale?leszek torbicki pisze:dobra koniec konstruktywnej krytyki powiedzcie lepiej z czego dobrać okładziny hamulca ręcznego , dzisiaj byłem w sklepie typu lublin i niestety nic w tym rozmiarach, jeszcze muszę sprawdzić motocyklowy asortyment może coś spasuje
Gdzieś jeszcze mam pudełko z symbolem/numerem TRW
[quote="daro 16v"
probowales kiedys cos ciagnac samuraiem
i ile bys chcial miec predkosc przelowowa z przyczepa?[/quote]
ja ciągnąłem długiego wranglera na 35 calowych gumach
probowales kiedys cos ciagnac samuraiem

ja ciągnąłem długiego wranglera na 35 calowych gumach

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
ja ciągnąłem długiego wranglera na 35 calowych gumachAdam.Ż pisze:[quote="daro 16v"
probowales kiedys cos ciagnac samuraiemi ile bys chcial miec predkosc przelowowa z przyczepa?

To Ty Adam nieodpowiedzialny wariat jestes,taki jak ja

takie"nowe" wranglery sie juz psuja ze na holu trzeba ciągać?!toż to jest Dżip

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Zdejmował kto zbiornik paliwa z Vitarki 1,6 

No i na qu.widołki został mi X...
A w teren znowu jest GR'at
nocne akcje ratunkowe - 602 220 461

up no coty zdejmowac zbiornik Oszalałeś
a co mi tam to nie PTO czy 4.16
jest pięć śrób po dwie pod zderzakiem i do belki poprzecznej w ramie i jedna po prawej stronie bezpośrednio w rame

a co mi tam to nie PTO czy 4.16
jest pięć śrób po dwie pod zderzakiem i do belki poprzecznej w ramie i jedna po prawej stronie bezpośrednio w rame
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Tyle to ja wiem, ale jest tam taki bełkot z rurek + zbiorniczek powietrza (jakby
).
Jedna, wiadomo: paliwo z pompki do silnika.
Druga, wiadomo: powrót paliwa do zbiornika, wlata koło wylotu tej pierwszej.
Ale jest jeszcze trzecia rurrra, która robi jakieś esy-floresy, w tym przez ten zbiorniczek,
a następnie wlata do zbiornika, ale nie przez pokrywkę tylko prosto w korpus.
I ta mnie intryguje: po co to i czy musi być takie pozawijane i jeszcze ten zbiorniczek po ciul ?
Pomijam tą grubą z boku, co to się pewnie wlewa wachę
i jej towarzyszkę, którą zbiornik
puszcza bąki przy wlewaniu
PS. Tej piątej śruby z boku, do ramy, u mnie nie ma
Ała, ale smutek

Jedna, wiadomo: paliwo z pompki do silnika.
Druga, wiadomo: powrót paliwa do zbiornika, wlata koło wylotu tej pierwszej.
Ale jest jeszcze trzecia rurrra, która robi jakieś esy-floresy, w tym przez ten zbiorniczek,
a następnie wlata do zbiornika, ale nie przez pokrywkę tylko prosto w korpus.
I ta mnie intryguje: po co to i czy musi być takie pozawijane i jeszcze ten zbiorniczek po ciul ?
Pomijam tą grubą z boku, co to się pewnie wlewa wachę

puszcza bąki przy wlewaniu

PS. Tej piątej śruby z boku, do ramy, u mnie nie ma

Ała, ale smutek

No i na qu.widołki został mi X...

TRW-PFK 526 zestaw montażowy klocków hamulcowych (blaszki)do systemu Sumitomo- może się komuś przyda
Sie spsuł a kierownikowi nie chciało sie poginać na wstecznymdaro 16v pisze: To Ty Adam nieodpowiedzialny wariat jestes,taki jak ja![]()
takie"nowe" wranglery sie juz psuja ze na holu trzeba ciągać?!toż to jest Dżip

A ja sie myslalem ze prawdziwe "dżipy" sie nie psują.....Adam.Ż pisze:Sie spsuł a kierownikowi nie chciało sie poginać na wstecznymdaro 16v pisze: To Ty Adam nieodpowiedzialny wariat jestes,taki jak ja![]()
takie"nowe" wranglery sie juz psuja ze na holu trzeba ciągać?!toż to jest Dżipna zmocie padła mu automatyczna skrzynia biegów i miał tylko wsteczny a było ok 2 w nocy na jakimś zadupiu
Sytuacja zrozumiala..sam bym wolal zniesc taka ujme( jak dla wyznawcow jeepa

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Coś Ci tam listonosz elektroniczny niesie.stefcio pisze:Tyle to ja wiem, ale jest tam taki bełkot z rurek + zbiorniczek powietrza (jakby).

Bartek
A ja sie myslalem ze prawdziwe "dżipy" sie nie psują.....daro 16v pisze: Sie spsuł a kierownikowi nie chciało sie poginać na wstecznymna zmocie padła mu automatyczna skrzynia biegów i miał tylko wsteczny a było ok 2 w nocy na jakimś zadupiu
Sytuacja zrozumiala..sam bym wolal zniesc taka ujme( jak dla wyznawcow jeepa

lepsze że cały czas trzymał nogę na hamulcu chyba i pod lekką górke na szutrówce nie dało rady wciągnąć. Nie pomogło nawet zapięcie przedniej blokady

Sprawdzał Cie,na ile wytrzymały jest samurai

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Panowie
http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Zestaw-nap ... -51-mm/272
to gdzieś występuje w sklepach stacjonarnych ? bo karwa przetrzepaliśmy dzisiaj katalogi i ni chuja jak są zestawy to same gumki, a ja muszę kupić z tłoczkiem bo tłoczki razem z gumkami u mnie wyglądają tak:
http://imageshack.us/f/703/tloczek.jpg/

co dziwnie nie lało się z zacisków, rozłożyłem bo coś koło trzymało - nie wracały a tu taki zonk
http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Zestaw-nap ... -51-mm/272
to gdzieś występuje w sklepach stacjonarnych ? bo karwa przetrzepaliśmy dzisiaj katalogi i ni chuja jak są zestawy to same gumki, a ja muszę kupić z tłoczkiem bo tłoczki razem z gumkami u mnie wyglądają tak:
http://imageshack.us/f/703/tloczek.jpg/

co dziwnie nie lało się z zacisków, rozłożyłem bo coś koło trzymało - nie wracały a tu taki zonk

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
zestaw gumek w intercarsie plus tłoczek bodajże lanos jeśli masz japończyka http://www.jabrudzica.pl/
Fascynaci 4x4
lanos 51mm tam mają ciekawe jaka cena, chyba zamówie w tym sklepie netowym... to już nie chodzi o koszt a o czas, chciałem pośmigać przez święta to karwa hamulców nie mam
a tak jak zamówię to pewno przyjdzie na wtorek dopiero...

gumki a i owszem mają, tłoczków niet 
jeszcze się tak zastanawiam nad tym czy czasem nie brać tego od lancera bo ten co gość oferuje na tym suzuki-czesci ma 43 mm wysokości natomiast ten z TMJ-03 z katalogu JAB, ma 46 czyli tyle ile samuraiowy... ale też nie wiem jak z tym rowkiem jest.

jeszcze się tak zastanawiam nad tym czy czasem nie brać tego od lancera bo ten co gość oferuje na tym suzuki-czesci ma 43 mm wysokości natomiast ten z TMJ-03 z katalogu JAB, ma 46 czyli tyle ile samuraiowy... ale też nie wiem jak z tym rowkiem jest.
Kiedyś patrolem wyciągałem ferozę kolegi, dla żartu próbował zatrzymać patrola wciskając hamulec, nawet nie poczułem.daro 16v pisze:Sprawdzał Cie,na ile wytrzymały jest samurai![]()

jaka może być różnica w zaciskach na jednym pisze aisin55 a na drugim aisin53
Żadna.leszek torbicki pisze:jaka może być różnica w zaciskach na jednym pisze aisin55 a na drugim aisin53
Ja mam jeden 48 a drugi chyba 51. Są (oprócz napisu) identyczne.
a ja głupi myślałem, że to od średnicy tłoczka
na moim pisze 51 i tłoczek 51mm średnicy ma, ale to może zbieg okoliczności.

Dzień zaliczony - mądrzejszy spać pójdzieszslavok pisze:a ja głupi myślałem, że to od średnicy tłoczkana moim pisze 51 i tłoczek 51mm średnicy ma, ale to może zbieg okoliczności.

kombinował ktoś nad zaworami odcinającymi na układzie hamulcowym żeby na wykrzyżu przyhamować koła które są w powietrzu, w diskoII robi to układ TC , w ubiegłym roku w Rumunii miałem okazję to przetestować i powiem wam że gdyby nie to magiczne urządzenie to miejscami mogło być nieciekawie