prędkośc samuraj sj410 z silnikiem 1,0
Moderator: Albert_N
jaka może być przyczyna . tego że mój samurai w czasie normalnej jazdy w trasie rozwija max. prędkośc 60-70km/godz. na napędzie na jedną oś na 4 biegu.
.czy przyczyną mogą być opony z wysokim bieżnikiem. i ma trudności z wjechaniem pod góre.ale tylko na 4 biegu.
.czy przyczyną mogą być opony z wysokim bieżnikiem. i ma trudności z wjechaniem pod góre.ale tylko na 4 biegu.
- artur krzysztof wnorowski
-
Nie, predkosc maksymalna nie spadnie, przynajmniej az tak drastycznie.
Na plaskim, bez wiatru na 30" 410 powinna 100 bez problemow osiagnac. Spalanie oleju nie do konca stanowi
o stanie silnika, wystarczy troche przegrzac i pierscienie zgarniajace przestaja pracowac a uszczelniajace
jeszcze trzymaja kompresje. Tak zeby mocy drastycznie zabraklo to wystarczy pomierzyc kompresje na dobrze rozgrzanym silniku.
Na plaskim, bez wiatru na 30" 410 powinna 100 bez problemow osiagnac. Spalanie oleju nie do konca stanowi
o stanie silnika, wystarczy troche przegrzac i pierscienie zgarniajace przestaja pracowac a uszczelniajace
jeszcze trzymaja kompresje. Tak zeby mocy drastycznie zabraklo to wystarczy pomierzyc kompresje na dobrze rozgrzanym silniku.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

- tomasz sobkowiak
-
-
- Kontaktowanie:
Przy oponach 215/75 chodził bez problemów 120km/h ale jak już wcześniej KODŻI napisał optymalna jest 80-85km/h
Aktualnie Galloper 2,5TD w roli ciągnika do przyczepy z kajakami
http://www.ForumJurajskie.pl
http://www.ForumJurajskie.pl
Re: prędkośc samuraj sj410 z silnikiem 1,0
przyczyn moze byc wielearti 09 pisze:jaka może być przyczyna . tego że mój samurai w czasie normalnej jazdy w trasie rozwija max. prędkośc 60-70km/godz. na napędzie na jedną oś na 4 biegu.
-nie odbijajace hamulce
-slinik(paliwo, powietrze, prad )
-sprzeglo
-linka od gazu
musisz dac wiecej szczegolow

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
- Jeszkin
- Kontaktowanie:
Ja dzisiaj pierwszy raz jeździłem dłużej niż śmignąć się po ulicy dla sprawdzenia jak działa. I bez problemu szla do 80(opony 255/60 :/), wyżej nie było jak, bo na mieście (widziałem w Poznaniu prze dąbrowskiego czarna suze z pomarańczowymi rurami - to ktoś z forum?;p).
Napisze w piątek jak na trasie (trasa Poznań - Darłowo).
Pozdrawiam
Napisze w piątek jak na trasie (trasa Poznań - Darłowo).
Pozdrawiam
Sj410, trochę liftu itd.
już rozwiązałem problem,przyczyną był zle ustawiony rozrząd. 

prędkość
Moja suczka bez nadęć ciśnie paczuszkę ale szybciej nie jeżdżę bo przy 105 zaczyna mi jakas blacha dzwonić . Bez patrzenia na licznik wiem kiedy mam 3100 obrotów na każdym biegu lub 105 na V-tym.