Uszczelniacz IRONTITE
Moderator: Jerry
Uszczelniacz IRONTITE
Przypadkowo natchnąłem sie na taki produkt, z czystej ciekawości pytam- stosował to ktoś, działa?
http://allegro.pl/silnik-land-rover-v8- ... 46535.html
http://allegro.pl/silnik-land-rover-v8- ... 46535.html
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Uszczelniacz IRONTITE
dawno temu. klient przytaszczył i kazał wlać. mega upierdliwa procedura aplikowania.
ale auto jezdzi do dzisiaj.
natomiast...
odbyło się to po wymianie silnika na sprawny. profilaktycznie niejako. więc trudno rozgraniczyć czy jezdzi bo silnik trafił się bardzo dobry czy też jezdzi bo chemian działa
ale auto jezdzi do dzisiaj.
natomiast...
odbyło się to po wymianie silnika na sprawny. profilaktycznie niejako. więc trudno rozgraniczyć czy jezdzi bo silnik trafił się bardzo dobry czy też jezdzi bo chemian działa

#noichuj
nie pomogło - procedura stosowania upierdliwa a płukanie układu jeszcze bardziej ...
Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Do naprawy silnika to jest taki wynalazek z Ukrainy i co mnie zaskoczyło ... działa
co prawda nie łata dziur ale kompresję poprawia w sposób trwały 

cylindry zapycha?Flor pisze:Do naprawy silnika to jest taki wynalazek z Ukrainy i co mnie zaskoczyło ... działaco prawda nie łata dziur ale kompresję poprawia w sposób trwały

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
to wszystko to są leki ... na portfel i psychikę
i wszystko amerykańskie technologie dla wojska

i wszystko amerykańskie technologie dla wojska

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
- Damian
-
- Kontaktowanie:
pogadamy jak Ci ta mieszanka nagaru z tym magicznym specyfikiem zacznie się łuszczyć i zapychać kanały olejoweFlor pisze:Do naprawy silnika to jest taki wynalazek z Ukrainy i co mnie zaskoczyło ... działaco prawda nie łata dziur ale kompresję poprawia w sposób trwały

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
To zależy o jakim specyfiku mowa - macie na myśli coś w rodzaju motodoktora zwiększającego lepkość oleju, a są takie środki, które po prostu mają za zadanie rozpuścić nagar blokujący pierścienie tłokowe i wcale nie dodaje się ich do oleju.
nie pogadamyDamian pisze: pogadamy jak Ci ta mieszanka nagaru z tym magicznym specyfikiem zacznie się łuszczyć i zapychać kanały olejowe

ja piszę o tym http://www.xado.com/global/download/Xad ... Poland.pdf auto z brakiem kompresji po "leczeniu" ma całkiem przyzwojte parametry i to poprawiające sięGrabo pisze:To zależy o jakim specyfiku mowa - macie na myśli coś w rodzaju motodoktora zwiększającego lepkość oleju, a są takie środki, które po prostu mają za zadanie rozpuścić nagar blokujący pierścienie tłokowe i wcale nie dodaje się ich do oleju.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Flor pisze:nie pogadamyDamian pisze: pogadamy jak Ci ta mieszanka nagaru z tym magicznym specyfikiem zacznie się łuszczyć i zapychać kanały olejowebo to nie u mnie wlane
ta wiem, Karton jest miłośnik tych specyfików lanych wszędzie i do wszystkiego
pewnie teściowej na podagrę też podaje

dyskusja była szeroka na tamtym forum. włącznie z konsultacjami u inżyniera materiałoznawcy z WIM na PW.
okazuje się, że sama technologia opisywana przez firmy takie jak Xado istnieje, ale uzyskiwana jest w toku uzupełniania ubytków gorącą plazmą w wyspecjalizowanych autoklawach. stosuje się to w kolejnictwie i przemyśle stoczniowym. koszt - ogromny.
gdyby specyfiki takie jak xado działały, to nikt by się w to nie bawił, tylko wlewał kilka tych magicznych buteleczek za 30zł...
poza tym producent stosuje smutne chwyty marketingowe, przedstawiając jakieś hiper-specjalistyczne niby certyfikaty, które po przetłumaczeniu okazały się niczym więcej jak zwykłym dopuszczeniem towaru do obrotu.
wniosek prosty...
LR
LR
aha
podałem fakty, przykłady z praktyki.. naszego dyfra, który przeżył 30km jazdy bez oleju, silnika jeepa 4.0, któremu po aplikacji specyfiku kompresja wzrosła do nominalnej, a po zmianie oleju nie zmalała.
a że brak temu badań naukowych... cóż, niektórym to nie przeszkadza Migdałku
podałem fakty, przykłady z praktyki.. naszego dyfra, który przeżył 30km jazdy bez oleju, silnika jeepa 4.0, któremu po aplikacji specyfiku kompresja wzrosła do nominalnej, a po zmianie oleju nie zmalała.

heh, bylem ostatnio na ,,szkoleniu" z Liqui Moly i tam tez majaa jakis zloty srodek ze niby poprawia osiagi i zmienisza zużycie oleju i podnosi kompreche, tak sie zarzekali, ale ile w tym prawdy? silniki wrecz młodnieją jak Ibisz? 

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

- acidrain84
-
W wyniku długich medytacji nagar przechodzi duchowa przemiane z syfiatego nalotu z główne spoiwo i materiał konstrukcyjny silnika.Doktor200 pisze:...silniki wrecz młodnieją jak Ibisz?
Marek D. to w ktoryms watku z Towarzyskich ładnie podsumował - "...a ponoć mamy kryzys wiary". W tym wypadku, ze za pare zlotych da sie uniknac remontu.
Cynizm i sarkazm mam w zakresie standardowych usług. Drobne złośliwości dla stałych klientów gratis.
Damian pisze: uzyskiwana jest w toku uzupełniania ubytków gorącą plazmą w wyspecjalizowanych autoklawach. stosuje się to w kolejnictwie i przemyśle stoczniowym. koszt - ogromny.
Thermal spray coating to dość powszednia technologia używana wszędzie tam gdzie występują jednostkowo produkowane, drogie części z zużywającymi się powierzchniami. Koszty wcale nie ogromne - przy porównaniu do cen nowych części. Kolej, stocznie, lotnictwo, agregaty, maszyny budowlane, wiele innych rynków.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
- petercapri
Karson pisze:aha
Dyfer bez oleju to akurat dlugo moze pojezdzic, podobnie jak skrzynia biegow zalana woda

Nie uzywalem Xado, stosuje polski Ceramizer. Skrzynia biegow przycichla, pompa wspomagania tez, dwa silniki chodzily bez smarowania (w tym jeden z pol godziny) i nic im nie jest

Jak jakis "ekspert" chce gledzic ze "nie dziala bo na pewno nie dziala" to nie mam nic przeciwko, lubie sie posmiac

Nie ma z czego, dotarte i wylatane badziewie moze calkiem dlugo latac bez oleju. Stare boxery instalowane min. w garbusach potrafily przelatac 200 km bez smarowania i wyjsc z tego bez szwanku. Zaden silnik tlokowy nie zaciera sie w 5 min. No, chyba ze zlapie overspeeda bez oleju. Tak samo i dyfer i skrzynia czy tam inna przekladnia.
A te specyfiki jedynie zageszczaja olej, albo tworza zawiesine gestego szlamu, ktora opada na dno, jak olej jest w stanie spoczynku i podnosi sie jak wszystko ruszy.
O ile w zdolnosc do zalepiania pekniec mozna uwierzyc, to w zdolnosc do regenerowania powierzchni metalowych... w sumie... tez mozna sobie wierzyc
A te specyfiki jedynie zageszczaja olej, albo tworza zawiesine gestego szlamu, ktora opada na dno, jak olej jest w stanie spoczynku i podnosi sie jak wszystko ruszy.
O ile w zdolnosc do zalepiania pekniec mozna uwierzyc, to w zdolnosc do regenerowania powierzchni metalowych... w sumie... tez mozna sobie wierzyc

- Damian
-
- Kontaktowanie:
dokładnie jest tak jak piszesz.
a także:
nie dajcie się koledzy naciągać na szarlatanerię.
a także:
no właśnie, ale przyznaj Krzyśku, że technologia jest zupełnie inna, nakładanie warstwy jest w wysokiej temperaturze w dedykowanych autoklawach. a nie za pomocą...specyfiku z tubki za 30zł.KSikorski pisze:Damian pisze: uzyskiwana jest w toku uzupełniania ubytków gorącą plazmą w wyspecjalizowanych autoklawach. stosuje się to w kolejnictwie i przemyśle stoczniowym. koszt - ogromny.
Thermal spray coating to dość powszednia technologia używana wszędzie tam gdzie występują jednostkowo produkowane, drogie części z zużywającymi się powierzchniami. Koszty wcale nie ogromne - przy porównaniu do cen nowych części. Kolej, stocznie, lotnictwo, agregaty, maszyny budowlane, wiele innych rynków.
LR
LR
Xado gówno daje. Sprawdziłem na 2 pacjentach.
1) wspomaganie w RR. Jak wyła pompa przed aplikacją tak wyje dalej
2) silnik w moturze. Test razem z pomiarami kompresji przed i po. Wszystko wg zaleceń producenta. Gówno dało
(do remontu był to co mi szkodziło)
Musiałem się przekonać na własnej skórze. W sumie koszt niewielki, a wiedza jest bezcenna.
1) wspomaganie w RR. Jak wyła pompa przed aplikacją tak wyje dalej

2) silnik w moturze. Test razem z pomiarami kompresji przed i po. Wszystko wg zaleceń producenta. Gówno dało

Musiałem się przekonać na własnej skórze. W sumie koszt niewielki, a wiedza jest bezcenna.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
niestety, nie wynaleziono jeszcze takiej fizyki materiałów, o której pisze xado w swoich ulotkach 

LR
LR
Niejedne bajania sci-fi się ziściły. Może na zaś zaklinają rzeczywistość?Damian pisze:niestety, nie wynaleziono jeszcze takiej fizyki materiałów, o której pisze xado w swoich ulotkach
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- petercapri
W to akurat troche nie chce mi sie wierzycte synek pisze:Nie ma z czego, dotarte i wylatane badziewie moze calkiem dlugo latac bez oleju. Stare boxery instalowane min. w garbusach potrafily przelatac 200 km bez smarowania i wyjsc z tego bez szwanku.

Wiadomo. Sa tacy, co tydzien jezdza ze swiecaca kontrolkaZaden silnik tlokowy nie zaciera sie w 5 min.

Hmm no wlasnie od zageszczania i zalepiania kanalow olejowych to sa motodoktorki, trudno tez zeby 5 gram z tubki zrobilo w misce kisiel.No, chyba ze zlapie overspeeda bez oleju. Tak samo i dyfer i skrzynia czy tam inna przekladnia.
Wiadomo ze cudow nie bedzie ale cos jest w tych srodkach. Zbyt duzo zupelnie niezaleznych osob widzi jakies pozytywne efekty, zeby to bylo zbiorowe placebo.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
"a podobno mamy kryzys wiary"

w sumie...ilość i popularność wróżbitów czy środków na odchudzanie, wskazują że zabobon ma się lepiej niż w sredniowieczu

w sumie...ilość i popularność wróżbitów czy środków na odchudzanie, wskazują że zabobon ma się lepiej niż w sredniowieczu

LR
LR
Coating opłaca się natryskiwać przy częściach kosztujących powiedzmy 5000$ za sztukęDamian pisze:dokładnie jest tak jak piszesz.
a także:
no właśnie, ale przyznaj Krzyśku, że technologia jest zupełnie inna, nakładanie warstwy jest w wysokiej temperaturze w dedykowanych autoklawach. a nie za pomocą...specyfiku z tubki za 30zł.KSikorski pisze:Damian pisze: uzyskiwana jest w toku uzupełniania ubytków gorącą plazmą w wyspecjalizowanych autoklawach. stosuje się to w kolejnictwie i przemyśle stoczniowym. koszt - ogromny.

Jimny M16A
- Damian
-
- Kontaktowanie:
ech...to dekle te inżyniery, nie znają ceramizerów w tubkach?

LR
LR