P38a naped
Moderator: Jerry
P38a naped
Mam takie pytanko chodzi mi po glowie zmiana sibaru imprezy na cos wiekszego bo sie rodzina powiekszyla opcje mam dwie albo p38a albo grand cheerokie wj oba oczywiscie z mocnym v8 czyli 4.6 lub 4.7. Pytanko jest takie jak jest rozwiazany naped w p38a bo o jeepeie pisze wiele i jego quadra drive swoja droga ciekawym napedzie. Co do rr nie ma za wiele danych wiem tyle ze ma staly naped 4x4 czesto z kontrola trakcji...jak dziala ta kontrola bo jak tak samo jak np w moim iveco gdzie np jedno kolo na aswalcie a jedno na lodzie i czy wlacze asr czy wylacze auto rusza tak samo szybko...znaczy niezbyt chetnie ale rusza tyle ze przy asr on lampka miga a przy off swieci;) czy w p38a to cos daje czy taki bajer i lepiej szukac blokad np arb czego np w jeepie nie trzeba z quadra drive bo mosty sie same zblokuja i opinie slyszalem ze jak sie doda zdecydowanie gazu to dziala fajnie. Ale wazniejsze pytanie i sesno postu czy w p38a jest sztywna blokada miedzy osiowa zeby przod z tylem zblokowac na sztywno jak np w samuraiu patrolu czy fronterze to jest najwazniejsze bo czytalem ze tam jest zwykly mechanizm roznicowy plus wisko czyli to co w subaru i na snieg czy lod to jest fajne trakcji mi w subaru nie brakuje ale w teren to za malo...a auto ma byc uzywane do wozenia rodziny i w teren ok 50/50%
Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(