nie tylko od 5do 0 kmbiesu_pl pisze:czy efekt pojawia się w okolicach 20km/h i znika poniżej i powyżej?
Disco 300 szarpie na minimalenj prędkości
Moderator: Jerry
Re: Disco 300 szarpie na minimalenj prędkości
LR 300 TDI
PTTK www.bezdroza.czest.pl
klockują ale szarpnięcia są wyraźneKabal pisze:a może opony klockują
LR 300 TDI
nie no to nie tarka, autem szarpieDamian pisze:ale on napisał, że na biegu tak się nie dzieje, tylko na...luzie
stawiam na tarkę na asfalcie przy dojeździe do świateł
LR 300 TDI
tego chciałbym właśnie uniknąćklucz13 pisze:Nie to się nie wlecz tylko depnij i po problemieJogissa pisze: Jak pisałem wcześniej problem wyczuwalny jest jedynie jak jadę na luzie po asfalcie na minimalnej prędkości.a co padnie na wyjeździe to se z fusów powróż
LR 300 TDI
- apede
-
- Kontaktowanie:
Na tarce też autem szarpie 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
pytam jedynie ludzi, może coś takiego już przerabiali i trafi się gość i powie stary słuchaj miałem to samo zajrzyj tam a tam.kapec pisze:Chyba jednak oczekujesz, bo kto zdiagnozuje auto przez net w tej materii? Napisalem "efekt wagonowy", poszukaj, poczytaj, dosc czesta przypadlosc jezeli chodzi o disco.Jogissa pisze: cudów nie oczekuję
LR 300 TDI
-
-
Krzywe koło masowe.
Bardziej wyraźny efekt, przy ruszaniu na wstecznym.
Jutro biorę się za tylny wał (krzyżaki), podjadę też na szarpaki. może jakieś luzy na przednim moście - zawieszeniu. A może ręczny jest zbytnio skręcony i wał się od czasu do czasu jakoś lipnie układa? Chcę zacząć od rzeczy podstawowych. Wydaje mi się jednak że to coś jeszcze w przodzie
Myślę, że właśnie takie fora są stworzone do wymiany informacji pomiędzy ludźmi i wzajemnej pomocy, konstruktywnej dyskusji a nie tylko do ciągnięcia łacha.
Pozdro4all
Myślę, że właśnie takie fora są stworzone do wymiany informacji pomiędzy ludźmi i wzajemnej pomocy, konstruktywnej dyskusji a nie tylko do ciągnięcia łacha.
Pozdro4all
LR 300 TDI
Jogissa pisze: Myślę, że właśnie takie fora są stworzone do wymiany informacji pomiędzy ludźmi i wzajemnej pomocy, konstruktywnej dyskusji a nie tylko do ciągnięcia łacha.
Pozdro4all

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
ale na luuuzie?Darek Elwood pisze:Krzywe koło masowe.
LR 300 TDI
To normalka.
Silnik na luzie pracuje na dwa cylindry.
Powyżej 1500 obrotów dołanczają się kolejne i wszystko jest ok.
Ekologia

Ekologia

Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
http://www.walbrzych4x4.pl/
Ponoć to nie prawdakonrad.w1 pisze:To normalka.
Ekologia

LR 300 TDI
Dzisiaj wymieniłem krzyżaki na tylnym wale i popuściłem ręczny, na chwilę obecną szarpania niewyczuwalne. Jak pojeżdżę więcej to napiszę czy faktycznie to było to.
Wszystkim dzięki za pomoc i zainteresowanie.
Pozdro4all.
Pozdro4all.
LR 300 TDI
- Damian
-
- Kontaktowanie:
jeśli to było to, to pozdrów od nas reduktor i mosty 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
Na luzie niczego nie wyczujesz, bo skąd? Musisz obciążyć układ. Znaczy wrzucić bieg i dodac lekko gazu.Jogissa pisze:ale na luuuzie?Darek Elwood pisze:Krzywe koło masowe.
Przy krzywym kole jest wyraźny efekt zająca (szarpie kilka razy przy ruszaniu).
Przy trafionych krzyżakach, powinieneś słyszeć metaliczny dżwięk, jak uderzenie łyżką w szklankę (metalową naturlich

Efekt wagonowy jest bardziej słyszalny niż wyczuwalny w postaci szarpnięcia a jeżeli już, to jest to pojedyńczy akt.
e ty reduktor i wy mosty trzymajta sięDamian pisze:jeśli to było to, to pozdrów od nas reduktor i mosty

Na chwilę obecną cisza

pozdro4all
LR 300 TDI
U mnie tak jest, do 20km/h szarpie kiedy raptownie dodam gazu lub odejmę. Operując delikatnie gazem efekt znika. Mostów/dyfrów jeszcze nie oglądałem Dyskoteke mam dopiero od tygodnia w trakcie odszczurzania...biesu_pl pisze:czy efekt pojawia się w okolicach 20km/h i znika poniżej i powyżej?
Niegdyś Feroza, obecnie Land Rover Discovery I, 2.0Mpi '95 (gaz sekwencja).
Takie obiawy daje ręczny - w dwóch samochodach przerabiane. Spróbuj sobie przy małej prędkości lekko zacisnąć ręczny i zobacz, czy efekt jest ten sam.Jogissa pisze:Dzisiaj wymieniłem krzyżaki na tylnym wale i popuściłem ręczny, na chwilę obecną szarpania niewyczuwalne. Jak pojeżdżę więcej to napiszę czy faktycznie to było to.
Pozdro4all.
Sprawdź krzyżaki.valdi99 pisze:U mnie tak jest, do 20km/h szarpie kiedy raptownie dodam gazu lub odejmę. Operując delikatnie gazem efekt znika. Mostów/dyfrów jeszcze nie oglądałem Dyskoteke mam dopiero od tygodnia w trakcie odszczurzania...biesu_pl pisze:czy efekt pojawia się w okolicach 20km/h i znika poniżej i powyżej?
raczej nie o to mi chodziło, w moim disco były to wibracje z napędu pojawiające się w okolicach 20-25 km/h i to bez względu czy leciałeś na luzie czy gazie - przyczyna - radiusy ze zmienionym kątem mocowania mostuvaldi99 pisze:U mnie tak jest, do 20km/h szarpie kiedy raptownie dodam gazu lub odejmę. Operując delikatnie gazem efekt znika. Mostów/dyfrów jeszcze nie oglądałem Dyskoteke mam dopiero od tygodnia w trakcie odszczurzania...biesu_pl pisze:czy efekt pojawia się w okolicach 20km/h i znika poniżej i powyżej?
wrrrr...
Doookładnie tak. Na minimalnej prędkości lekko z górki na wyłączonym silniku zaciągałem delikatnie ręczny i dokładnie był taki sam efekt. Po poluzowaniu ręcznego objawy ustały.Vecna0 pisze:Takie obiawy daje ręczny - w dwóch samochodach przerabiane. Spróbuj sobie przy małej prędkości lekko zacisnąć ręczny i zobacz, czy efekt jest ten sam.Jogissa pisze:Dzisiaj wymieniłem krzyżaki na tylnym wale i popuściłem ręczny, na chwilę obecną szarpania niewyczuwalne. Jak pojeżdżę więcej to napiszę czy faktycznie to było to.
Pozdro4all.
Bułgaria objechana - awaria przewodu przelewowego i przewodu chłodnicy. Reszta W normie. Pozdrawiam
LR 300 TDI