Prawe koło zaczęło latać i ciężko skręcić . Już było ciemno i nie patrzyłem pod auto. Modliłem się tylko aby dojechać do domu (ok 3 km.) Dojechałem na 2.
Co się mogło stać

Moderator: Student
Darek Gajowy pisze: Prawe koło zaczęło latać i ciężko skręcić .
a łożysko dokręcone?Darek Gajowy pisze:Jestem laikiem w naprawach Uaza więc proszę się nie śmiać z mojego tekstu
Dziś rozebrałem koło i odkręciłem dekielek od półosi (chyba) ma duży luz, poza tym zdjąłem ramię kolumny (też chyba) kulki są na swoim miejscu. Ale wszystko okropnie lata.
Czy możliwe, że rozleciało się łożysko?? Czy sworznie???
Darek tu nie ma co się bulwersować, prawda jest taka że jak choć troszkę nie znasz się na mechanice i nie masz do tego smykałki, to nawet jak ktoś by chciał to cieżko jest opisać naprawę słowami...bo jak nie zobaczysz nie dotkniesz to nie zatrybiszDarek Gajowy pisze:Co jes śmiesznego w chęci zrobienia czegoś samemu. Ja swojego Uaza traktuję jako Hobby i mam nadzieję, że sobie poradzę. Szkoda, że wielu z forumowiczów potrafi się tylko wyśmiewać nie wnosząc nic do tematu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości