brak mocy, prosze o pomoc

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

matt4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

brak mocy, prosze o pomoc

Post autor: matt4 » czw paź 11, 2007 12:09 am

witam, pare dni temu kupiłem Montereya/troopera 3.0 dti (160km) wydaje mi sie bardzo słabe to autko, nie wiem co jest, kumpel ma pajero 125 km i chodzi duzo lepiej a waży podobnie, 160km to wymiatacz powinien być raczej, stwierdzono srwisie opla uszkodzony potencjometr pedału gazu czy to moze wpływać na moc autka? prosze o pomoc???

Szalony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Szalony » czw paź 11, 2007 6:49 am

:cry: tak to jest przyczyna utraty mocy ale ma to tez plus mniej bedzie ci palil bedzie jak wul ale tanszy na tepomacie bedzie normalnie sie zbieral
LOBUZ

matt4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matt4 » sob paź 13, 2007 1:27 am

moze miał ktoś doczynienia z tym potencjometrem, jak on działa, kupiłem uzywke podłączam pod kabelki i działa jak ten mój stary, czyli dodaje na nim gazu, nic nie reaguje do pewnego momentu, wtedy załapuje od razy wyzsze obroty, odpuszczam troche ale nie całkiem bo znów nie bedzie reagował, na full jak go dam tez obroty spadają na jedynke na orotomierzu czy to normalne, wprawdzie da sie go ustawić tak zeby jezdzic, pomiedzy tą granicą full i minimum, ale wydaje mi sie ze autko powinno mieć wiekszegro kopa jak na 160 km?

PS za tą uzywkę dałem 400zł :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”