Zakup Uaz-a u Sowietów??
Moderator: Student
Zakup Uaz-a u Sowietów??
Mam krótkie pytańko do Kolegów. Patrząc na niski kurs $$-ów rodzi się pytanie gdzie można nabyć Uaza za zielone w Rosji, na Ukrainie. Może ktoś wie coś w tym temacie, jaieś namiary, adresy stron, cenę w zielonych? Pozdrawiam
Napisz do tych handlarzy z Tarnowa - oni napewno znają dobrze ten temat
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=47965

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=47965

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
Odpusc sobie, ja mieszkam 9 km od granicy w medyce mam tez troche znajomosci, wiec auto bym znalazł i kupil bez najmniejszych problemów czy to uaza czy gazika nawet w super stanie z wojskowych magazynów, problem jest tylko jeden przewiezc przez granice
legalna droga sie nie oplaci a inna trudna znalezc

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
To nic nie oznacza bo samochód nie jest wyprodukowany w UE. więc bez względu gdzie go kupisz bedziesz musial zapłacić cło...jac.uaz pisze:Jak zapłacisz cło to Ci przejdzie ochota. Lepiej może poszukać na Litwie lub Łotwie.
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
W sumie racja. A szkoda. Jednak może z kraju unijnego po 1 grudnia dałoby się sprowadzić uaza w inny sposóbbenes pisze:To nic nie oznacza bo samochód nie jest wyprodukowany w UE. więc bez względu gdzie go kupisz bedziesz musial zapłacić cło...jac.uaz pisze:Jak zapłacisz cło to Ci przejdzie ochota. Lepiej może poszukać na Litwie lub Łotwie.

GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
jac.uaz pisze:W sumie racja. A szkoda. Jednak może z kraju unijnego po 1 grudnia dałoby się sprowadzić uaza w inny sposóbbenes pisze:To nic nie oznacza bo samochód nie jest wyprodukowany w UE. więc bez względu gdzie go kupisz bedziesz musial zapłacić cło...jac.uaz pisze:Jak zapłacisz cło to Ci przejdzie ochota. Lepiej może poszukać na Litwie lub Łotwie.
tylko wtedy ceny sprzetów uleglyby diametralnej zmianie, bo wzrosloby zainteresowanie tymi autami itd itd...
- Ryszard Giedrojć
-
Być może coś przeoczyłem, ale nie bierzecie pod uwagę imprortu z Rosji samochodu zabytkowego. Jeśli za zabytek nie ma cła, to będę szukał ładnej komandorki Gaza. Klimber, czy masz rozeznanie sąsiedniego rynku lub znasz kogoś, kto za godziwą opłata podejmie się improtu.
Litwę jaki kierunek poszukiwań odradzam. Byłem tam w sierpniu. Poznałem myśliwego, który sondował ile by kosztowało kupienie UAZ-a w Polsce, bo unich strasznie drogie i mało. Trochę sie zdziwiłem, ale rzeczywiście UAZ-ów na drogach nie widziałem, a innych terenówek gania sporo.
Litwę jaki kierunek poszukiwań odradzam. Byłem tam w sierpniu. Poznałem myśliwego, który sondował ile by kosztowało kupienie UAZ-a w Polsce, bo unich strasznie drogie i mało. Trochę sie zdziwiłem, ale rzeczywiście UAZ-ów na drogach nie widziałem, a innych terenówek gania sporo.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- chiquito83
Climber Ty nagraj tam gazika za małe pieniądze a ja go przyprowadzę i nie martw się jak...ale są sposobyCLIMBER pisze:Odpusc sobie, ja mieszkam 9 km od granicy w medyce mam tez troche znajomosci, wiec auto bym znalazł i kupil bez najmniejszych problemów czy to uaza czy gazika nawet w super stanie z wojskowych magazynów, problem jest tylko jeden przewiezc przez granicelegalna droga sie nie oplaci a inna trudna znalezc

"Jeżdżę z kim chcę"
-
-
Wydaje mi się że problem jest nie z celnikami - bo nie chodzi o wytarganie starego auta o obiektywnej wartości zabytkowej, tylko obejście cła. Żeby przywieźć coś jako zabytek, trzeba wywieźć zabytek, czyli mieć zaświadczenie że to zabytek i pozwolenie z ichniejszego ministerstwa kultury. A tu już może być problem.
- Ryszard Giedrojć
-
Tak samo mogę przywieźć starego Gaza jak sie przywozi stare Land Rovery z Anglii, Hiszpanii , Niemiec, Danii i innych krajów. Tam cie nikt nie sciga za rabunek dóbr kultury. Problem jest tylko z autem zarejestrowanym jako zabytek. Tu nie chodzi o zachowane unikaty. Kupujemy truchła do odbudowy.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
kUBI pisze:Climber Ty nagraj tam gazika za małe pieniądze a ja go przyprowadzę i nie martw się jak...ale są sposobyCLIMBER pisze:Odpusc sobie, ja mieszkam 9 km od granicy w medyce mam tez troche znajomosci, wiec auto bym znalazł i kupil bez najmniejszych problemów czy to uaza czy gazika nawet w super stanie z wojskowych magazynów, problem jest tylko jeden przewiezc przez granicelegalna droga sie nie oplaci a inna trudna znalezc
Nie daleko elblaga bo w moragu mam rodzine, moze kojazysz zwyciezce ostatnich kilku edycji modrzewiny uazem....

@GAZON a z jaką częstotliwością występuje w FR GAZ 69 bo na Ukrainie to prawie ich już nie maGazon pisze:W RF zabytkiem liczy sie sprzet wyprodukowany do konca wojny tj maj 1945 r. a wszystko co po wojnie tak jak powiedzial jac.uaz to smiga i jest rzeczywistoscia .
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
2x6=180 czyli trochę tanie niż tu ale żadna rewelkaGazon pisze:Srednia cena ok 2 tys $ do remontu z papierami zrobiony tak na 4 minus kosztuje 5-6 tys $ ceny sa wysokie bo jest duze zainteresowanie , generalnie kupuja firmy do wozenia turystow w gorach , Gaziki sa po prostu fotogieniczne.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Dzięki Gazon
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii