Okazaja do spotkania, Podróżnicze Biesowisko

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Bury-Tom

Post autor: Bury-Tom » pn lis 19, 2007 4:00 pm

BYŁO :)2 :)2 :)2 :lol: :)2 :)2 :)2
Elwood - z czego masz sie tłumaczyć ?? Przecież solistkę z Perwersa :lol: przebiłeś o głowę :)21 :)21 :)21
Dzięki wszystkim za za imprezkę i SUPER klimat
Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » pn lis 19, 2007 8:45 pm

Dziękowałem, ale przyłaczam się jeszcze raz do podziękowań dla organizatorów i uczestników :)2 :)2
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl

Awatar użytkownika
Sławas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sławas » pn lis 19, 2007 11:50 pm

To ja również przyłącze się do podziękowań dla organizatora biesiady oraz prawie wszystkich uczestników, deklarując tym samym naszą (moją i topielca) obecność na kolejnej imprezie. Jeśli nieświadomie coś komuś obiecałem to niczego nie odwołuje i słowa dotrzymam , tylko przypomnijcie :D :)2 :)2 :)2 :)2 Zamieszczamy własnie dla was coś na YOUTUBE , co prawda to tylko namiastka poczynań naszego Darka ale nagrania z naszego pokoju skończyly by sie chyba pozwem o rozwód Jeszcze raz dzięki Darek !!!!!!

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 1:38 am

Najnowsze newsy
14h i zu Hause wreszcie ale na trasie Biesowiska pozostał ostatni Bies czyli Konrad i mocno zdopingowany przez DżekaY61 mknie teraz (a słoneczko już dawno zaszło) do swojej "pieczary" na Kaszubach słynnym MW 750 :)2

Karolu, telefon się odnalazł! Zalegał w pościeli... wyślij mi adres a Kryśka go na niego wyśle.
Cajmanie podobnie zrobimy z Twoją latarką. Przy okazji... dzielny Twój Patrol :)2
Pozostaje tajemniczy sweter... 8)

A teraz kolejna bomba... z inicjatywy Pawła4x4 z ekipy radomskiej będą nalepki :)2 Roześlemy je do wszystkich uczestników i co tu dużo gadać, będa one jednocześnie zaproszeniem na kolejną imprezę.

JackY61 przekazał wylicytowane flaszki na... kolejną licytację :)2 Zbierać fundusze od sponsorów, bo to już bardzo drogie trunki 8) :D W zamian Bies Konrad przygotował Jackowi sporą niespodziankę!

Bury... wąwóz czeka, wkleję Twoje pierwsze 10m :D Nikt się poza Tobą nie odważył, Twoje więc prawo do jego rozdziewiczenia na wiosnę :wink:

Zgenty z Marcinem zaliczyli jazdę w koszu, czego im bardzo zazdroszczę... bo to ja miałem być pierwszy :-? :D

Nie dam rady o wszystkich wspomnieć ale jeszcze raz dziękuję... nie, nie, nie. Tym razem Cypisowi i jego kompanii, bo bez Waszego zaangażowania (pomijając merytoryczną część) trudno by było o jakąkolwiek prezentację. Jeszcze raz serdeczne dzięki.

Dzisiaj była wspaniała pogoda w Biesach, zrobiłem więc jeszcze kilka fotek okolicy nocnych igraszek, żeby dać obraz tego co ominęło nas za dnia :-? .Gdyby nie fakt, ze w Bieszczady jechaliśmy półtorej doby zdążyłbym lepiej przygotować trasy do jeżdżenia, myślę jednak, że następnym razem Bury Tom z ekipą radomską pomogą nam na tym odcinku. Czeka kilka wyzwań :wink:

Chciałbym jeszcze wspomnieć o naszych kochanych Paniach Krysiach i ich córkach, które w pocie czoła dla Was to "wesele" zmajstrowały :D Wierzcie mi, to był ogrom pracy. Wszystko było przygotowane własnoręcznie i w sposób domowy.
Wspaniałe dekoracje z owoców i papierowych kwiatów. Zwłaszcza te ostatnie, to wspaniałe rękodzieło. Może następnym razem je zlicytujemy?

To co nie udało sie tym razem, zrobimy na wiosnę :)2
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
KarolZG

Elwood szoł

Post autor: KarolZG » wt lis 20, 2007 2:12 am

Film 1
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 0369759061

film 2
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 8885524659

adres do wysyłki telefonu :
Karol Sawiak ,65-119 Zielona Góra ul.Spawaczy 3a/3

Dla znalazcy literek nalewki winogronowej z piwniczki mego dziadka - na kolejnym biesowisku.
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 9:30 am przez KarolZG, łącznie zmieniany 1 raz.
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3

Awatar użytkownika
Cyprian
Kontaktowanie:

Post autor: Cyprian » wt lis 20, 2007 8:04 am

harakiri pisze:Fajnie bylo !! Pozdrowienia dla Cypisa. Twoja prezentacja pokazala, ze Afryka jest blisko.
Dzięki.
Miło, że się komuś podobało i nie zasnął ...
:):):)

A swoją drogą - to fakt.
Nagle okazało się, że świat jest taki mały ...

Pozdrawiam
Podróżuję sobie ...
:)
gg: 3605628
www.cypis.pl

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Re: Elwood szoł

Post autor: JackY61 » wt lis 20, 2007 8:15 am

KarolSawiak pisze:Film 1
film 2
trzeba zrobic Save As... "historia jednej szklanki" i do pamietnika :D

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » wt lis 20, 2007 8:19 am

Cyprian pisze: Dzięki.
Miło, że się komuś podobało i nie zasnął ...
no pewnie. ze sie podobalo. Super klimaty.
Cyprian pisze: A swoją drogą - to fakt.
Nagle okazało się, że świat jest taki mały ...
tez odnioslem takie wrazenie. Cos jakby skurczyl sie po po praniu.

Awatar użytkownika
KarolZG

Post autor: KarolZG » wt lis 20, 2007 9:38 am

Nam czyli Sławkowi Wisielcowi i Karolowi Topielcowi prezentacja Cypriana bardzo podobała się i szkoda że nie starczylo czasu na więcej slajdów,jak również relacja z wyprawy Pastora z drużyną była debest .
Wlaśnie jesteśmy na etapie przeglądania fotek ze strony www Cypisa , potem ponownie pooglądamy fotki na picassa z Pamiru .
Większego szaleńca nie widzieliśmy ;-)-po Bieszczadach bez hamulców.Jesteśmy pełni uznania Cyprian!

Obrazek

Awatar użytkownika
Cyprian
Kontaktowanie:

Post autor: Cyprian » wt lis 20, 2007 10:11 am

KarolSawiak pisze: Większego szaleńca nie widzieliśmy ;-)-po Bieszczadach bez hamulców.Jesteśmy pełni uznania Cyprian!
Po Bieszczadach - to był pikuś.
Sajgon zaczął się w Warszawie ...
Ledwo dojechałem.
Podróżuję sobie ...
:)
gg: 3605628
www.cypis.pl

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 4:06 pm

Obywatele Bracia :D Znaczy się Karol i Sławek (nota bene, co Wy tam naobiecywaliście mojej żonie :o , ona mi tu z łódstokiem teraz wyjeżdża i zakopanym sagankiem :)2 i, że z Wami to na koniec świata)...
AfrikaTeam...
Na wiosne nie wyobrażam sobie Panów (Pań) bez swoich maszyn, żadnego cywila jak tym razem !!

Ten koleś z Perwersu w czarnej koszulce, którego Karol zdjął na weselu to mi do pięt nie sięga. Ja szklanke zamieniam na kapsel i daję radę... choć długo nie ćwiczyłem :wink: Ale też zetnę włosy, choc mi szkoda tych loków.

Pani Elwoodowa rozpoznała Zgentego, który tam w kadr parę razy wszedł i mam obowiązek (i przyjemność) pozdrowić go niezmiernie... tylko dlaczego od razu zapraszać nad morze... :o :D :)2

Ale, ale... czy ja podziękowałem Pamircom?
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 4:12 pm

Karol... zajebiste te Twoje filmiki :)2 ... offraod to nie tylko 4 koła... a w zasadzie ludzie...
The Bluesmobile

Awatar użytkownika
KarolZG

Post autor: KarolZG » wt lis 20, 2007 4:24 pm

Dlatego zajefajne bo na parkiecie tańczy prawdziwy artysta .Kocie ruchy i doskonala aranżacja .Operatorem ukrytej kamery był Wisielec ,czyli Sławek.
Niestety nie mozemy spełnić prośby kolegów i zamieścić filmu z prywatki w pokoju Pastora ;-) gdyz zawiera sceny niedozwolone dla płci pięknej i nieletnich oraz promuje spożywanie wina siarkowego marki "Bieszczady" .

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 4:40 pm

Lepiej nie, Karol, lepiej nie...
Pooglądamy we własnym sosie... a sos na czerwonym winie to... sam wiesz :wink:
Choć pierwszy raz widziałem człowieka co miał sześć rąk i cztery nogi :D i tylko jedna głowę.
Kurde... jak dziś w nocy Bies Konrad wyskakiwał z gangu i wdzierał te Wasze ciuszki... to czegoś brakowało.
Sławku... ty mnie o cukrzycę przyprawisz bo ja już tylko jednej łyżki do wszystkiego używać będę :)2
Karol, powiedz mi jeszcze tylko jedną rzecz, skąd Ty o 17-tej znałeś już wynik meczu Polska-Belgia :o
Miałem dla Was zrobic ostanie zdjęcie z podwórka, tuż przed odjazdem... Znalazłem flaszke po winie znanym, postawiłem na kole zapasowym MW, siadłem za kierą i ...baterie padły :-?
A filmiki, to z Twojej strony... o te mi chodziło :)2
The Bluesmobile

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 5:33 pm

Zuzia pisze:Hmmm.. brzmi jak zawsze wspaniale. Ciekawe, co z tego wyniknie :roll: ?
Coś mi to przypomina, bo znowu zapowiada się dobrze. Ale... :oops: czy coś z tego wyjdzie?

Pozdrowionka
Nie wszyscy byli zadowoleni. Nie wszyscy mieli takie wyobrażenie o tej imprezie jak ja. Ale nie przyjechali tu dla mnie.
Mieli za to na pewno okazje porozmawiać z ludźmi, do dokonań, których linki wysłałem. Kto z tego skorzystał i na ile nie wiem.
Taka możliwość była. Formuła mogła być nie doskonała, jak ja sam.

I co Twoim zdaniem z tego wynikło? Nie sugeruj się tymi przesympatycznymi komentarzami bo jest ich kilka a na zlocie było ponad 40 osób.
The Bluesmobile

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » wt lis 20, 2007 5:48 pm

Bardzo się cieszę że się dobrze bawiliście .....
Chciałem tylko zapytać Kto 14 samochodami 4x4 zjeździł moje świeżo posadzone sadzonki sosny i modrzewia ??
Nikt mnie nie pytał o zgodę na jazdę po moich lasach
Leśniczy mi coś mówił ale myślałem że to oni będą drzewo ściągać :roll:

Elwood do tablicy .....

Ps.
Post mój jest żartem
Faktycznie zahaczaliście o moje tereny i .....
... miło mi było Was gościć :wink:
W przyszłym roku poszerzymy horyzonty :)2
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 6:19 pm przez Igor V8, łącznie zmieniany 2 razy.
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
Sławas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sławas » wt lis 20, 2007 5:52 pm

A ja tam nawet sie ciesze ze nie wszyscy byli zadowoleni , bo to moze oznaczac tylko tyle ze to impreza kierowana dla nietuzinkowych popaprańców a miętczaki niech zostaną w domach w przyszlym roku . DAREK własnie przygotowałem dla ciebie widelec do kompletu , a komplet tym bardziej cenny memu serce ze moj dziadek niosl go w tej znanej ci walizce spod stalingradu. Chyba jeszcze jestem pod wrazeniem tej imprezy i cieszymy sie ze moglismy poznać tylu fajnych ludzi ktorych pewnie nigdy bysmy nie spotkali gdyby nie Biesowisko. Zaraz idziemy z Karolem do pobliskiego lokalu gastronomicznego "złoty denat" gdzie spożyjemy butelke kalinówki :) :) i powspominamy bieszczadzki klimaty!!!

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » wt lis 20, 2007 5:58 pm

Sławas pisze:A ja tam nawet sie ciesze ze nie wszyscy byli zadowoleni
ktos nie byl ?chyba tylko ten kto nie byl :D
Igor, spoko spoko, na wiosne zrobimy Ci nowa przecinke w lesie :)21 :wink:

Awatar użytkownika
busz

Post autor: busz » wt lis 20, 2007 6:02 pm

Normalnie kabaret mumio może się schować przy imprezie sobotniej nocy :D :D , Elwood tańczący jak pan z reklamy princepolo i 2Pasiaki skandujące "wywal rycha, wywal rycha". No kurde można się było posikać ze śmiechu.

A tak wogóle to super impreza, zupełnie inna niż większość innych gdzie powoli zaczynają mi przypominać zakupy w tesco - dawaj kasę, pojeździj po lesie i spadaj do domu.

Tak trzymać i nie zepsuć następnych!

Awatar użytkownika
Sławas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sławas » wt lis 20, 2007 6:09 pm

Troche nie moge sie powstrzymac zeby wam tego nie pokazać, Mam nadzieje ze Topielec mi wybaczy bo własną gębą kryje jego dupe ( chociaż niekiedy nie wiem co bardziej szpetne)

Obrazek
Rozpierducha - "ale bez chamówy". Terenufki i dżipy som fajne, ale ja ni mom samohodu.

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 6:43 pm

Z tego co pamiętam, gdzieś tam biegała mysz czy coś takiego... chyba wszyscy w tym samym czasie rzucili się aby ją złapać i odstawić do ZOO...
To jedna z koncepcji :wink:
The Bluesmobile

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 6:47 pm

Aaa Karole i Sławki, wstawcie zdjęcia swoich walizek i chociaż z jedną z powiastek puście... jako zajawkę :D Ale w wersji light :wink:
The Bluesmobile

Awatar użytkownika
JackY61
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » wt lis 20, 2007 7:00 pm

Elwood pisze:Z tego co pamiętam, gdzieś tam biegała mysz czy coś takiego... chyba wszyscy w tym samym czasie rzucili się aby ją złapać i odstawić do ZOO...
mi przeszla przez mysl koncepcja napadu na misia bieszczadzkiego :)21 znaczy nie wiele sie pomylilem.

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » wt lis 20, 2007 7:04 pm

JackY61 pisze:
Elwood pisze:Z tego co pamiętam, gdzieś tam biegała mysz czy coś takiego... chyba wszyscy w tym samym czasie rzucili się aby ją złapać i odstawić do ZOO...
mi przeszla przez mysl koncepcja napadu na misia bieszczadzkiego :)21 znaczy nie wiele sie pomylilem.
Wiesz, miś, mysz po Tacie z Mamą... :wink:

Karol w akcji :wink:
http://forum.redmotorz.pl/viewtopic.php ... a74247273c
The Bluesmobile

zbyszek 53

Biesowisko

Post autor: zbyszek 53 » wt lis 20, 2007 7:27 pm

Dziękujemy serdecznie wszystkim organizatorom tej szalonej imprezy a w szczególności:

Żonie Elwooda, kobiety o gołębim sercu, nerwach ze stali i talentach organizacyjnych kwatermistrza sztabowego oraz pomagającym im Gospodyniom za zrozumienie naszych potrzeb i słabości

Darkowi i całemu zespołowi organizacyjnemu, którzy dokonali wydawałoby się rzeczy niemożliwej czyli połączyli w brawurową całość wesele wiejskie, imprezę offroadową, kabaret, spotkanie podróżników, prelekcje, degustację... i inne o których nie wiem bo nie mogłem być wszędzie i może dobrze bo dzięki temu moje straty ograniczyły się do tego swetra z tyłu białego i niewielkiego uszczerbku na zdrowiu które zostały całkowicie naprawione podczas dwudniowej reanimacji w sanatorium grafa Zamojskiego w Wyżnych Rużbachach

Uczestnikom za to że brali w tym wszystkim udział tak czynnie, że trudno było rozpoznać kto jest widzem kto uczestnikiem kto aktorem a kto prelegentem.

Księdzu, który użył tak łagodnych słów do opisania co o offroaderach myśli ludność miejscowa

Do tego organizacyjnego mistrzostwa świata dodać należy że wykonane zostało za naprawdę symboliczne pieniądze
Było super prosimy o jeszcze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”