Damian, nie! To absolutnie nie jest "polskie". Być pierwszym to powód do dumy. Wielu Polaków tu i tam byli pierwsi i sprawiało to nam ogromną radość.
To jest
nieuczciwe.
Dalej nierzetelne etc.
W 2005 r nie miałem pojęcia o OR ale podróżami pasjonowałem się od dawna. I szukając info na temat Mongolii trafiłem na relację Pawła. On nie pamięta, ale napisałem do niego a on zawstydził mnie informacją, że co tylko będe chciał wiedzieć to mi podpowie i życzył powodzenia. Temat Mongolii został odłożony na później. Wtedy walczyłem z tematem: czym jechać i dlatego trafiłem na to forum.
Gdyby sie Panom co sie wybierają gdzieś po raz pierwszy chciało zadać trudu to na realcję Pawła trafili by od razu!!
Ich tłumaczenia są śmieszne i nie "przystojne"... ale to ich problem.
W 2007 roku ekipa sponsorowana przez... nagłośniona przez szacowny magazyn... zrobiła BAM po raz pierwszy w historii autami4x4. I śmiać sie chce bo mój przeskromny kolega zrobił ten BAM w... 2006. Mariusz Reweda nie dał rady (i tak dla niego szacun). Gdyby pytali Mariusza to wskazał by im drugiego Mariusza, który to zrobił

Na osłode dodam, że w ostateczności Ci Panowie byli tam faktycznie pierwszy raz.
Ja w przyszłym roku też będe robił trasę, której żaden Polak nie pokonał

Taki lans, a co!