SPRINGI OD MERCA DO VITKI NA PRZóD???
Moderator: Albert_N
SPRINGI OD MERCA DO VITKI NA PRZóD???
WITAM .Mam pytanko czy sprężyny od merca zdają egzamin przy podniesieniu nimi przodu vitarki. proszę o więcej info ile przyciąć itd.Pozdrawiam.
Re: SPRINGI OD MERCA DO VITKI NA PRZóD???
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?t=335maxxximus pisze:WITAM .Mam pytanko czy sprężyny od merca zdają egzamin przy podniesieniu nimi przodu vitarki. proszę o więcej info ile przyciąć itd.Pozdrawiam.
tu masz opis mojej walki step by step

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
tak robią idealnie . właśnie dziś je zamontowałem jest super ale nie jeździłem na nich. dopiero jutro kupię sobie ochraniacz na szczękę i w drogę. zajebisty tuning aż sam z siebie się śmieje. 1/5 zwoja ucięte amory przdłużone o 5 cm i zawiecha stoi jak by miała amor wypełniony betonem..pełen komfort.

Sprężyna jest za długa i napręża amortyzator więc praktycznie nie ma resorowania..... Jakbyś przeczytał linka to byś się dowiedział że trzeba uciąć sprężynę przy takiej długości amortyzatora.maxxximus pisze:tak robią idealnie . właśnie dziś je zamontowałem jest super ale nie jeździłem na nich. dopiero jutro kupię sobie ochraniacz na szczękę i w drogę. zajebisty tuning aż sam z siebie się śmieje. 1/5 zwoja ucięte amory przdłużone o 5 cm i zawiecha stoi jak by miała amor wypełniony betonem..pełen komfort.![]()
![]()
Powiem tyle że gdybyś czytał dokładniej forum albo przynajmniej spytał to byś to wiedziałmaxxximus pisze:a co powiesz odnośnie tegoslaw211 pisze:wejdz na alegro i zamów półoski bo opuszczenie amorka 5 cm bez opuszczenia mostu to głupota

papas pisze:ObrażalskiMasmo pisze:....Powiem tyle że gdybyś czytał dokładniej forum albo przynajmniej spytał to byś to wiedział![]()
![]()
...

To nie ja napisałem:
sugerując złośliwość....to jest właśnie to jedni drugim podpowiadają tak żeby tylko im się coś roz..bało i radość.nie wiem czy właśnie po to jest forum.
Próbuje koledze wytłumaczyć że trzeba być bardziej dociekliwym, bo jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.
ok dzięki . skróciłem springi do 39 cm i jest ok.dzięki i bez problemu.fajnie jak by ktoś te wszystkie lifty spisał tak by były w całości i tylko sprawdzone patenty.pozdro.
Ostatnio zmieniony czw lis 29, 2007 12:05 am przez maxxximus, łącznie zmieniany 1 raz.
maxxximus pisze:a jak obniżyć most przedni żeby nie było problemu z półosiami.
http://www.puresuzuki.com/3_lift_kit.htm
Lift Calmini zawiera niezbędne łapy do obniżenia. Są też zestawy made in Poland

Jakkolwiek lift na odwróconych mocowaniach amortyzatorów lub na 4 cm dystansach bez obnizenia mostu robi w wielu autach.
- michal_cobra
-
A orientujesz sie czy to są normalne czy utwardzana sprężyny ? benzyna?Anchor pisze:Mam i są naprawdę super. Auto się lekko utwardziło i prowadzi się idealnie. Ja swoich wcale nie ciąłem o dziwo jest okay. Ale to pewnie dla tego, że stalowy zderzak i wyciągarka swoje ważą.
michal_c ==> Vitara 1.6 8v LPG + LSD
gg 9559834; skype michal_cobra

gg 9559834; skype michal_cobra
mam podobny problem wlasnie podnioslem tyl a teraz mysle nad przodem . ale na forum znalazlem sprzeczne info
juz mialem wsadzac merce a tu wyszedl temat obnizania mostu .
i teraz mysle nad 3 cm podkladkami bo 3 cm to znowu nadmiernie osiek nie obciazy
albo te merce obciac pełne 2 woje albo ciut wiecej
juz mialem wsadzac merce a tu wyszedl temat obnizania mostu .
i teraz mysle nad 3 cm podkladkami bo 3 cm to znowu nadmiernie osiek nie obciazy
albo te merce obciac pełne 2 woje albo ciut wiecej
Jedno co ja mogę od siebie powiedzieć, to nie montuj sprężyn od 300D 
Jest tak twardo, że chyba na przegląd....
....Plomb się udam
Choć do zmoty z winchem+jakies płyty pod wincha, i inne osłony to mogły by być dobre.
Jakie sprężyny u siebie macie??
Od czego (pojemność i rodzaj MB W124)

Jest tak twardo, że chyba na przegląd....
....Plomb się udam

Choć do zmoty z winchem+jakies płyty pod wincha, i inne osłony to mogły by być dobre.
Jakie sprężyny u siebie macie??
Od czego (pojemność i rodzaj MB W124)
RRC 3.5 V8 man carb 4d1983
RRC 3.5 V8 auto carb 2d1987
L322 3.0d 2004 "Szary"
RRC 3.5 V8 auto carb 2d1987
L322 3.0d 2004 "Szary"