a jak przerabiane z ramieniowych ,to od mostu ku górze po skosie .
Jest jakas różnica

ponizej przykład przeróbki
http://www.rajdy4x4.pl/foto.php?f=/samo ... lnice3.jpg
Moderator: Student
Nigdy sie nad tym nie zastanawiałem, ale nie widziałem w żadnym aucie, żeby amortyzatory szły "...od mostu po skosie do przodu do ramy". Może dlatego w uazach też są montowane"...od mostu ku górze po skosie "Mag69 pisze:Czy moze mi którys wytłumaczyć czemu amortyzatory (teleskopowe) w uazie tył ,fabrycznie są zakładane od mostu po skosie do przodu do ramy,
a jak przerabiane z ramieniowych ,to od mostu ku górze po skosie .
Jest jakas różnica5
ponizej przykład przeróbki
http://www.rajdy4x4.pl/foto.php?f=/samo ... lnice3.jpg
ale ja mówiłem o innych /nie uazach/ samochodach!!!!!!!!!Mag69 pisze:To zapoznaj sie z instrukcją uazaprolex pisze:
Nigdy sie nad tym nie zastanawiałem, ale nie widziałem w żadnym aucie, żeby amortyzatory szły "...od mostu po skosie do przodu do ramy". Może
prolex pisze:![]()
czy to oznacza, że chcesz sam klepać swoje resory? bo chyba nie chcesz doładać póra do używanych resorów?
Jerry! Katalogu takiego nie mam. Czy może Ty masz? a jeśli masz, czy zechciałbyś zaglądnąć do tej mądrej książki? A jeśli nie masz - to czy może wiesz gdzie go szukać? będę wdzięczny za info.jerry30 pisze:Ja jak zwykle polecam Monroe 4x4 Gaz Magnum. Mialem takie w gaziku.
Co do kwestii zamocowania bez przerobek to proponuje przejzec katalog monroe. Nie jestem co prawda pewien czy Uaz tam bedzie ale skoro bylo ARO to moze i Uaz bedzie.
Hmm ja też nie mam ale ... mają go w punktach gdzie sprzedaja te amortyzatoryWładek pisze:Jerry! Katalogu takiego nie mam. Czy może Ty masz? a jeśli masz, czy zechciałbyś zaglądnąć do tej mądrej książki? A jeśli nie masz - to czy może wiesz gdzie go szukać? będę wdzięczny za info.jerry30 pisze:Ja jak zwykle polecam Monroe 4x4 Gaz Magnum. Mialem takie w gaziku.
Co do kwestii zamocowania bez przerobek to proponuje przejzec katalog monroe. Nie jestem co prawda pewien czy Uaz tam bedzie ale skoro bylo ARO to moze i Uaz bedzie.
Heeej, Chopy! Ma kto jakieś dobre amory w uaz-ie? Dajcie głos!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości