masz jakieś kompleksy? Czy niektórzy naprawdę nie potrafią napisać nawet jednego zdania bez umieszczenia w nim swoich lęków?mmaciek pisze:-i-majacych-małe-siusiaczki "organizatorów"
Kryteria uznania pojazdu za militarny.
Moderator: Mroczny
Re: Borne...
... a poza tym kompleksy nie zwalniają od przywitania sięJarekK pisze:masz jakieś kompleksy? Czy niektórzy naprawdę nie potrafią napisać nawet jednego zdania bez umieszczenia w nim swoich lęków?mmaciek pisze:-i-majacych-małe-siusiaczki "organizatorów"

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
Jest w dobrym tonie.... Tak jakoś się przyjęło...... taki k.urwa zwyczaj...mmaciek pisze:Ble, ble, ble....
Że jak wchodzisz do czyjegoś domu to najpierw mówisz:
-”Dzień dobry, jestem Maciek przez dwa M.
Mam militarne wrotki i nie mam wiele do powiedzenia,
ale mam problem “siusiaczkowy” i trochę się po mądrze... “
My też Cię pozdrawiamy....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Re: Kryteria uznania pojazdu za militarny.
no dobra a na poligonie w drawsku pomorskim komendant jeżdzi seicentem który jest pomalowany na khaki i ma ponaklejane czarne plamy udające kamo jest to pojazd wojskowy bo jest na wyposazeniu armii
W zeszłym roku na operacji południe pojawił sie ściągnięty z demobilu bundeswehry opel astra model fabryczny tylko lakier mat
Więc teoretycznie wszystkie pojazdy mogą byc wojskowe ale czy mieszczą sie w kategori militarne ?
W zeszłym roku na operacji południe pojawił sie ściągnięty z demobilu bundeswehry opel astra model fabryczny tylko lakier mat
Więc teoretycznie wszystkie pojazdy mogą byc wojskowe ale czy mieszczą sie w kategori militarne ?
Bosman pisze:Nie
a więc na zlot pojazdów militarnych niezałapią sie takie auta?
no dobra a co zrobić jak ktoś posiada zmilitaryzowane auto powiedzmy gen andersa , sikorskiego lub wołge m 21 jaruzelskiego teoretycznie oprócz rocznika to były tak samo uzytkowe auta cywilne na potrzeby armi jak astra czy seicento
A więc jak z takiego auta, np.Chevroleta pomalowanego według generalskich wzorów wyszedłby Patton, to oczywiście że tak.
Widziałem na zlotach PF126 w khaki.
Juz na ten temat pisano wiele razy.
Szkoda bic pianę po raz wtóry.
Widziałem na zlotach PF126 w khaki.

Juz na ten temat pisano wiele razy.
Szkoda bic pianę po raz wtóry.
Wiadomo że trzeba utrzymać kryteria na takich imprezach bo wszystko co zielone by chciało wjechać
Ale wynika z tego że niewszystkie pojazdy wojskowe nadają sie na zloty
no chyba że seicento było wykorzystywane przez gen Polko do jazdy do kasyna
i sam generał by chciał wjechać na zlot fiatem
Nie można jednoznacznie określić pojazdu militarnego
tak jak cywilny wóz przystosowany do służby w armi niemieści sie w tych kryteriach to typowy stwór wojskowy np.BRDM-2 w barwach OSP też sie niemieści w wymogach zlotu.
Ale wynika z tego że niewszystkie pojazdy wojskowe nadają sie na zloty
no chyba że seicento było wykorzystywane przez gen Polko do jazdy do kasyna

Nie można jednoznacznie określić pojazdu militarnego
tak jak cywilny wóz przystosowany do służby w armi niemieści sie w tych kryteriach to typowy stwór wojskowy np.BRDM-2 w barwach OSP też sie niemieści w wymogach zlotu.
Wozy strażackie wpuszczamy.
W WP wozy strażackie były także w malowaniu czerwonym.
W WP wozy strażackie były także w malowaniu czerwonym.
Witam koledzy,
a jak to jest z nivką military czy niemilitary??
a jak to jest z nivką military czy niemilitary??
1997 diesel
IN MUD WE TRUST
IN MUD WE TRUST
Jak bym widział to bym się nie pytał.
Ale przeglądając internet znalazłem zdjęcia łady jako pojazd żandarmerii rosyjskiej
Czy to wystarczy??
Ale przeglądając internet znalazłem zdjęcia łady jako pojazd żandarmerii rosyjskiej

Czy to wystarczy??
1997 diesel
IN MUD WE TRUST
IN MUD WE TRUST
Jak będzie w malowaniu A.Cz. z napisem BAU.
a ja mam rower kronan, nie jest z demobilu, ale też nie rekonstrukcja, tylko jakby post-produkcja,
widziałem takie demobile, są troche ciemniejsze, niektóre zamiast chromu na szprychach i kierownicy mają czarny lakier,
ze względu na przepisy i bezpieczeństwo ma nowoczesne oświetlenie, ale bardzo stylowe
chciałem mu zalożyć przerzutkę "planetową", ale to byłaby już "niedopuszczalna ingerencja"
czy na zlocie wystarczy
co do nivy to byłem nawet taką militarną wieziony, przez pograniczników, tam to jest cały czas jeszcze wojsko, i ona sie różniła od cywilnych, ale nie pamiętam już czym
widziałem takie demobile, są troche ciemniejsze, niektóre zamiast chromu na szprychach i kierownicy mają czarny lakier,
ze względu na przepisy i bezpieczeństwo ma nowoczesne oświetlenie, ale bardzo stylowe
chciałem mu zalożyć przerzutkę "planetową", ale to byłaby już "niedopuszczalna ingerencja"
czy na zlocie wystarczy

co do nivy to byłem nawet taką militarną wieziony, przez pograniczników, tam to jest cały czas jeszcze wojsko, i ona sie różniła od cywilnych, ale nie pamiętam już czym
- Duży kloss
Nie przesadzaj moje volvo jest ze Szwecji i wpuszczają

Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ
Przypomniałem sobie - ta niva to była blaszanka, bez szyb z tyłu. Taki areszt. A rower ma stalową "pancerną" ramę, maskujący lakier i dwa bagażniki, z przodu i z tyłu.