Snorkel AirFlow (GRY61)

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Feniks

Snorkel AirFlow (GRY61)

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 11:54 am

W sumie mogłem na Nissanie, ale myślę że tu więcej ludzi przeczyta.

Jednym zdaniem:
Snorkela projektował ktoś kto GR widział na zdjęciach, a o jego zastosowaniu ma pojęcie abstrakcyjne.

Kilka faktów
- element zewnętrzny jest niechlujnie, nierówno zgrzany z dwóch części, co może osłonić konstrukcję
- łączenie elementu zewnętrznego i wewnętrznego jest trudne do uszczelnienia, planowana opaska zaciskowa na rurze o grubości ścianki kilku milimetrów to jakiś debilizm
- wewnętrzny element do łączenia z kominem właściwie nie mieści się za błotnikiem, można jeszcze trochę go skrócić ale kosztem powierzchni łączącej
- zbrojony wąż do łączenia elementów wewnętrznych jest tak niedopasowany, że po zaciśnięciu opaski zbrojenie przebija wąż, wymaga zastąpienia innym elementem
- montaż elementu do filtra jest nieodgadniony, wygląda na to iż miało to być po prostu kolanko z kołnierzem dolegającym do filtra, którego montaż wymaga demontażu obudowy filtra. Kołnierz się urwał w zasadzie sam z siebie, rura nie pasuje do niczego.
- montaż komina do słupka pozostał nieodgadniony do końca, jakkolwiek zaadoptowałem jakieś elementy o tajemniczym przeznaczeniu.
- przy pierwszym podejściu na 4 połączenia szczelne okazało się 1

Sprzęt za 1070,- bym się wstydził sprzedawać, pomijam brak instrukcji montażu (szczątki są bełkotliwe). Jedyny plus to taki, że można uznać go za prefabrykaty dostępne.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr cze 18, 2008 12:15 pm

No niestety, ja to potwierdzam - oglądałem Airflowa na Discovery 200tdi, przed montażem i po
problemów z montażem było więcej niż przy zwykłej polskiej kopii za 300zł
jakoś wykonania co najmniej średnia
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 12:27 pm

a i jeszcze dodam, że przednia część komina styka się z błotnikiem pod katem prostym. Łatwo haczy mniejsze drzewka, które później niepotrzebni się odginają zamiast gładko ześlizgnąć.
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » śr cze 18, 2008 6:06 pm

Awatar użytkownika
kowal1912

Post autor: kowal1912 » śr cze 18, 2008 6:49 pm

Abo sobie zmotać taki jak Kowal zmotał z wydechu z ciężarówek Iveco i Kowal jest zadowolony!!!!!!

Fiskars vel Feniks nie kutwi On tylko się żali że wyjebał kaskę i ni ch..ja a to nie pasuje. : A czemu? Przecież powinno.

Czyżby ostre przygotowania do PT???? ?? :roll: :wink: :lol: :oops:
Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2008 6:53 pm przez kowal1912, łącznie zmieniany 1 raz.
JeepoMontero 2.5TDI BFG M/T33"
Tel. 601 88 67 10 Orange

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 6:49 pm

Jaaareeek ! pisze:było poczytać i nie kutwić

http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... ht=airflow
Ha ha ha
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 6:52 pm

kowal1912 pisze:Abo sobie zmotać taki jak Kowal zmotał z wydechu z ciężarówek Iveco i Kowal jest zadowolony!!!!!!
Kowal jest zadowolony, ale Kowal nie ma poczucia estetyki.
Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2008 6:57 pm przez Feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » śr cze 18, 2008 6:53 pm

Niewiele drożej miałbyś np Safari. Sprzęt porządny i napewno dłużej posłuży niż ten Twój. Nie ma co oszczędzać na takich rzeczach...
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
kowal1912

Post autor: kowal1912 » śr cze 18, 2008 6:54 pm

Nie widziałeś to nie gadaj jeszcze bo wygląda całkiem dobrze...
Tel. 601 88 67 10 Orange

Kylon

Post autor: Kylon » śr cze 18, 2008 6:55 pm

W zeszłym tygodniu oglądałem snorkel o którym wspomniałem w innym wątku na ten temat. Samochód nie jeździ w jakimkolwiek terenie. Snorkel jest tylko po to aby przywieźć drewno z lasu za rzeczką. Odstaje i się powyginał od słońca.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 7:00 pm

trawers pisze:Niewiele drożej miałbyś np Safari. Sprzęt porządny i napewno dłużej posłuży niż ten Twój. Nie ma co oszczędzać na takich rzeczach...
Ble ble 7 stówek piechotą nie chodzi. Kłopot z montażem jest ich wart. Gorzej , żę nie podoba mi się zgrzew komina, jak mi to szlak trafi po pierwszym wyjeździe to mnie pewnie tu zabanują. :)21

@Kylon snorkel to przywożenia drewna :o , co to za marka??

@Kowal wydziałem Twoje auto
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
kowal1912

Post autor: kowal1912 » śr cze 18, 2008 7:05 pm

Feniks pisze:
Beee.... Ale nie miał snorkla jescze matołku..... jak nie pamiętasz.Wiem w tym wieku jakaś choroba panuje skle ...za jakoś tak
Tel. 601 88 67 10 Orange

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 7:10 pm

kowal1912 pisze:
Feniks pisze:
Beee.... Ale nie miał snorkla jescze matołku..... jak nie pamiętasz.Wiem w tym wieku jakaś choroba panuje skle ...za jakoś tak
Jesu Tobie to trzeba wszystko łopatą, więc czytaj:
Widziałem Twoje auto i to wystarczy.(Na tej podstawie wyrobiłem sobie zdanie... zresztą to jeep)
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
kowal1912

Post autor: kowal1912 » śr cze 18, 2008 7:12 pm

Odwal się od Pajero Jeepów.
A i nawet przód ma zrobiony jak Mi wyrwałeś tym twoim super Patrolem z nową szybą
Odezwij się czasem na GADUlcu GG
Tel. 601 88 67 10 Orange

Awatar użytkownika
kjablonski

Post autor: kjablonski » śr cze 18, 2008 7:57 pm

niestety do terrano pasuje podobnie.... trzeba wywalić wszystkie elementy do
połączenia, instrukcje i matryce na dziury a potem już z górki. :wink:

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » śr cze 18, 2008 8:00 pm

Feniks pisze:
trawers pisze:Niewiele drożej miałbyś np Safari. Sprzęt porządny i napewno dłużej posłuży niż ten Twój. Nie ma co oszczędzać na takich rzeczach...
Ble ble 7 stówek piechotą nie chodzi. Kłopot z montażem jest ich wart. Gorzej , żę nie podoba mi się zgrzew komina, jak mi to szlak trafi po pierwszym wyjeździe to mnie pewnie tu zabanują. :)21
No zgadza sie ale akurat w tym przypadku będę się upierał przy swoim. Jak masz wydać prawie 1100, rzeźbić, dokupować jakieś złączki, cybanty, itp, to lepiej dołożyć te 700 i mieć produkt markowy, który pasuje bez problemu. Co innego gdyby to był dylemat wydania np 500 i 1700, to bym zrozumiał :-)
I tak za rok kupisz Safari Snorkel :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » śr cze 18, 2008 8:19 pm

albo jeepa :)21

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » śr cze 18, 2008 8:31 pm

tomek 79 pisze:albo jeepa :)21
Źle mu życzysz?? :)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr cze 18, 2008 8:52 pm

trawers pisze: No zgadza sie ale akurat w tym przypadku będę się upierał przy swoim. Jak masz wydać prawie 1100, rzeźbić, dokupować jakieś złączki, cybanty, itp, to lepiej dołożyć te 700 i mieć produkt markowy, który pasuje bez problemu. Co innego gdyby to był dylemat wydania np 500 i 1700, to bym zrozumiał :-)
I tak za rok kupisz Safari Snorkel :-)
Masz racje, tyle że sprzedawanie gówna za 1000 (w przypadku snorka) to gruba przesada. Ja rozumiem, że forumowy sklepik tani nie jest, ale koniec końców zdaje się założyli go ofrołdowcy dla ofrołodwców, a w chuja na srobią. Kupiłem w sklepiku parę rzeczy, generalnie przepłacając, ale nigdy nie był to szit. Po zakupie snorka uważam, że zostałem oszukany i to nie dlatego że drogo, ale dlatego że dzwoniłem w sprawie tego snorka z pytaniami...
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » śr cze 18, 2008 8:57 pm

Feniks pisze: ...ale dlatego że dzwoniłem w sprawie tego snorka z pytaniami...
To zmienia trochę sprawę. Zależy o co pytałeś i co Ci naopowiadali :)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » śr cze 18, 2008 9:02 pm

Czy ktos cie zmusza do zakupow tu czy gdzie indziej ? Jest wolny rynek. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i idz do innej piaskownicy. Nie jednemu bedzie lzej.
I zaznaczyc chce ze nie mam nic do sklepiku. Mam poprostu dosc typow ktorzy kutwia, a potem mimo ze sami sobie sa winni, wmawiaja wime komus innemu. Widzialy galy co braly. A jak nie widzialy to nie powinny robic zakupow przez internet, bo specyfika tego medium jest taka, ze nie zawsze widac co sie kupuje. Za to prawo chroni takich co mimo zakupow chca sie wypiac i pozwala dokonac zwrotu. Skoro tego nie uczyniles znaczy zaakceptowales produkt. Wiec zal miej teraz tylko do siebie.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Kylon

Post autor: Kylon » śr cze 18, 2008 9:25 pm

Chyba po raz pierwszy muszę stanąć w obronie zakładowego sklepiku :o :
- Marcin ma rację. Przed montażem każdej nowej rzeczy zastanawiamy się z chłopakami czy nie będzie jakiejś wtopy zwłaszcza po wywierceniu otworów czy obcięciu jakiś elementów (dotyczy to nie tylko snorkeli)

- z drugiej zaś strony nie oczekuj mega doświadczenia ze znajomości na rynku nowego produktu.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » śr cze 18, 2008 9:31 pm

trawers pisze:
eeee odrazu zle zyczysz :D snorkla by mial taniej i sprawdzony :wink:

Awatar użytkownika
kowal1912

Post autor: kowal1912 » śr cze 18, 2008 9:34 pm

tomek 79 pisze:
trawers pisze:
eeee odrazu zle zyczysz :D snorkla by mial taniej i sprawdzony :wink:
Racja racja :)2 :)2 :lol:
Tel. 601 88 67 10 Orange

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » czw cze 19, 2008 5:10 am

Marcin-Kraków pisze:Czy ktos cie zmusza do zakupow tu czy gdzie indziej ? Jest wolny rynek. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i idz do innej piaskownicy. Nie jednemu bedzie lzej.
I zaznaczyc chce ze nie mam nic do sklepiku. Mam poprostu dosc typow ktorzy kutwia, a potem mimo ze sami sobie sa winni, wmawiaja wime komus innemu. Widzialy galy co braly. A jak nie widzialy to nie powinny robic zakupow przez internet, bo specyfika tego medium jest taka, ze nie zawsze widac co sie kupuje. Za to prawo chroni takich co mimo zakupow chca sie wypiac i pozwala dokonac zwrotu. Skoro tego nie uczyniles znaczy zaakceptowales produkt. Wiec zal miej teraz tylko do siebie.
Nikt mnie nie zmusza, tylko oczekuję elementarnej uczciwości i znajomości produktu od sprzedawcy. Dzwoniłem do sklepu z pytaniem czy warto kupić airflowa, czy nie i nikt mi nie powiedział że komin jest kiepsko zgrzany a rura nie do uszczelnienia. Jedyne czego się dowiedziałem to że tworzywo jest to samo, produkt mniej markowy i ma mniej elementów. Na podstawie takiej informacji uznałem że wydawanie paru stów więcej nie ma sensu, po za tym nie dla każdego wydanie tysiąca to kutwienie, więc od mojego portfela Ci wara.
Trochę irytująca jest retoryka rodem z PISu, jak Ci pasuje to mnie wyzywasz od placków co nic nie wiedzą i nie wiadomo czemu się odzywają, innym razem wymagasz wiedzy i doświadczenia wystarczającego do oceny czy coś będzie dobre, czy nie, przed montażem. Takie podejście jest niepoważne, a w przypadku moda...
Patrol GRY303

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”