Montaz snorkela i brak dzialania na paliwie
Moderator: Albert_N
Montaz snorkela i brak dzialania na paliwie
Dzis zalozylem snorkcia i niestety od tego momentu wogole nie dziala na paliwie.wszystko jest zalozone dobrze.Natomiast niepokoi mnie takie cos:
czy przy filtrze powietrza z dolu ma byc dodatkowa rurka? bo mam na samym dole puszki taki wystajacy wypust-nie wiem moze jest od jakiegos podcisnienia i dlatego przestal dzialac.za sugestie dziekuje
czy przy filtrze powietrza z dolu ma byc dodatkowa rurka? bo mam na samym dole puszki taki wystajacy wypust-nie wiem moze jest od jakiegos podcisnienia i dlatego przestal dzialac.za sugestie dziekuje
Re: Montaz snorkela i brak dzialania na paliwie
Jaki motor bys jeszcze napisal, bo ze zdjecia nie da sie wywnioskowac....Tank pisze:Dzis zalozylem snorkcia i niestety od tego momentu wogole nie dziala na paliwie.wszystko jest zalozone dobrze.Natomiast niepokoi mnie takie cos:
---
Pozdrawiam
Santek
Isuzu Trooper 2.3 B, Pajero 3.2 DiD, LR Disco 300 TDi
Pozdrawiam
Santek
Isuzu Trooper 2.3 B, Pajero 3.2 DiD, LR Disco 300 TDi
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ta rurka to pewnie odprowadzenie wody która się skrapla w obudowie,
coś innego ci sie popieprzyło, montaz snorkla nie ma wpływu na prace silnika a przynajmniej nie tak żeby nie zapalał, nie wiem jaki masz LPG u siebie ale ja w misku mam silnik V6 i po zamontowaniu snorkla nic nie robiłem żadnej różnicy nie ma ani na PB ani na LPG
a mam wtrysk LPG
coś innego ci sie popieprzyło, montaz snorkla nie ma wpływu na prace silnika a przynajmniej nie tak żeby nie zapalał, nie wiem jaki masz LPG u siebie ale ja w misku mam silnik V6 i po zamontowaniu snorkla nic nie robiłem żadnej różnicy nie ma ani na PB ani na LPG
a mam wtrysk LPG
Czwarte serce 

jest niedziela - jest szansa że dziś pod kościołem zrobi zdjęcie

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
tja.... Nie zatkal tej rurki z dolu i pojechal w wodzie pobrodzic. Stoi tak od marca i czeka na pomoc z forum a rodzina na niego czeka. W wiadomym miejscu.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
- DzejDzej
- jestem tu nowy...
Ta rurka na dole (przynajmniej tak jest przy 3.1 TD) służy do oczyszczania powietrza zanim trafi do filtra (fachowo monocyklon z wejściem stycznym) powietrze wprawiane jest w ruch wirowy po wejściu do filtra i ciężkie zanieczyszczenia osadzają się na ściance a potem dzięki naszej wspaniałej grawitacji opadają na dno i wysypują się przez ta właśnie rurkę (rozwiązanie z pojazdów ciężarowych). Konstrukcja tego elementu zapewnia jego szczelne zamknięcie podczas wytwarzania podciśnienia w układzie zasilania powietrzem. Jeżeli zatkamy ten upust to co jakiś czas trzeba by komorę filtra odkurzaczem oczyścić 
Żebyście teraz mądrzy byli

Żebyście teraz mądrzy byli

Opel Monterey 3.1D RS
To w koncu moze zassac przez te rurke czy nie ? NIe zebym od razu snorkiego zakladal ale tak z ciekawosci pytam...
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
- DzejDzej
- jestem tu nowy...
Teoretycznie nie, wszystko zależy od kondycji tego elementu i szczelności przy obudowie, ale to dotyczy każdego elementu obudowy filtra. To że czerpnia jest na wysokości dachu nie znaczy że woda nie będzie się lała przez pokrywę ze starą i sparciałą uszczelką 

Opel Monterey 3.1D RS