Czyj to syf?
Moderator: Albert_N
Czyj to syf?
Do kogo nalezy ten pojazd??
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2004/5_gor ... p_5233.jpg
Przymierzam sie do Niwy, dlatego szukam ludzi którzy aktywnie tym jeżdzą.
Chciałbym aby dzielnie mi służyła - oczywiście Extrem odpada.
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2004/5_gor ... p_5233.jpg
Chciałbym aby dzielnie mi służyła - oczywiście Extrem odpada.
Stop Tabu Radykalnych Akcji Jednostek Kasztaniarzy
-
To że ciśnienie Niwie nie służy to ja doskonale wiem.
Ale należy wziąć po uwagę, że Niwa ma oryginalnie spręzyny (miękka w miarę) i zamkniętą budę, a w moin stanie zdrowia, to narazie potrzebne jest "spokojne" auto i w żadnym wypadku nie ma mowy o ciśnieniu.

Ale należy wziąć po uwagę, że Niwa ma oryginalnie spręzyny (miękka w miarę) i zamkniętą budę, a w moin stanie zdrowia, to narazie potrzebne jest "spokojne" auto i w żadnym wypadku nie ma mowy o ciśnieniu.

- Wojtek
Re: Czyj to syf?
[
Chciałbym aby dzielnie mi służyła - oczywiście Extrem odpada.[/quote]
Moja być na sprzedaż, ale blachę trzeba koniecznie zrobić... I dlaczego nie extrem
5
Chciałbym aby dzielnie mi służyła - oczywiście Extrem odpada.[/quote]
Moja być na sprzedaż, ale blachę trzeba koniecznie zrobić... I dlaczego nie extrem

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Re: Czyj to syf?
No wlasnie ... o to mi chodzi.Wojtek pisze:... dlaczego nie extrem5
Pytasz dlaczego nie Extrem - wiec napisz mi bliżej jak Ci to auto sprawuje i na ile można na nim polegać.
Dość mocno chodzi mi po głowie 3-4 togdniowy majowo-wakacyjny wypad na południe europy.
Co prawda w przyszlym roku, ale juz teraz o tym myśle.
Czy takim autem, oczywiście zadbanym i technicznie na 150% sparwnym można się w taką "wyprawe" wybrać?
Sa tu na forum ludzie (np: Mikołaj

Więc jaka jest prawda

-
Zepsuc to sie wszystko moze. Mnie sie zepsula ostatnio pralka. Zepsula sie i tyle.
co do Nivy.
Moja Niva (rocznik 2000) przejechala ze mna 20.000 km od maja ubieglego roku, czyli od momentu zakupu. Glownie na LPG. Co sie popsulo? Zawor nagrzewnicy. Padl. No, zepsul sie. Nie byl uzywany i tyle. Nie byl uzywany w lecie, bo gorace lato mielismy w ubieglym roku, w zimie to auto nie jezdzilo, to wzial sie i zepsul. Poprzedni wlasciciel tez nie uzywal auta zbyt czesto, bo auto "dzialkowe" bylo.
Generalnie, to wszystko moze sie popsuc i "sie psuje"
.
co do Nivy.
Moja Niva (rocznik 2000) przejechala ze mna 20.000 km od maja ubieglego roku, czyli od momentu zakupu. Glownie na LPG. Co sie popsulo? Zawor nagrzewnicy. Padl. No, zepsul sie. Nie byl uzywany i tyle. Nie byl uzywany w lecie, bo gorace lato mielismy w ubieglym roku, w zimie to auto nie jezdzilo, to wzial sie i zepsul. Poprzedni wlasciciel tez nie uzywal auta zbyt czesto, bo auto "dzialkowe" bylo.
Generalnie, to wszystko moze sie popsuc i "sie psuje"

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
- Wojtek
Niva raczej dla konesera i mechanika z zamiłowania. Moja jest wyeksploatowana (buda) bo to rocznik '82. Jak umiesz naprawiać, to nie ma się czego bać, części tanie i dostępne wszędzie. Najgorzej jak już ktoś przerabiał bezmyślnie przed Tobą. Takiego to do mrowiska na gołka posadzić. Nie na ekstrem, bo zawsze coś poleci ... Mnie na poprzednich Sowich urwało drążek reakcyjny tylnego mostu - dojechłem spoko 400 km do domu. Teraz po Sielpi mam znowu przekładnię do wymiany, ale jeszcze pracuje i da się jeździć - tylko luz przyduży. Jak się daje większe kapcie i jeszcze odsadza, to się trzeba z tym liczyć. I tak dalej ...
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2004 6:56 pm przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
Wojtek_K pisze:a na co zmieniasz niwkę
Na razie tajemnica - żonie na złość chcę ją sprzedać, niech babsko zobaczy, jaki będę upierdliwy siedząc cały czas w domu a nie pod autem

Jestem w Łodzi, zajrzę za godzinę do Iron - będziesz?
Dzięki Przemek wawa za opinie - spoko sa!
Naprawiac cos tam umiem, bo 20 miesiecy UAZ'em jeździłem (sprzedałem go z listopadzie), więc wiem co to jest trzynastka i siedemnastka + Tawot i młotek.
Mechanika obca mi nie jest.
Właściwie to Twoje/Wasze opienie co do Niwy są dośc dobre, więc dzięki za podbudowanie psychiczne i przytrzymanie mnie przy moim pomyśle.
Jak będę już miał kasę uzbieraną to będziemy auta szukali
Co do bezmyślenego przerabiania, to masz racje.Wojtek pisze:. Jak umiesz naprawiać, to nie ma się czego bać, części tanie i dostępne wszędzie. Najgorzej jak już ktoś przerabiał bezmyślnie przed Tobą.
Naprawiac cos tam umiem, bo 20 miesiecy UAZ'em jeździłem (sprzedałem go z listopadzie), więc wiem co to jest trzynastka i siedemnastka + Tawot i młotek.
Mechanika obca mi nie jest.
Właściwie to Twoje/Wasze opienie co do Niwy są dośc dobre, więc dzięki za podbudowanie psychiczne i przytrzymanie mnie przy moim pomyśle.
Jak będę już miał kasę uzbieraną to będziemy auta szukali

Cześć chłopaki!!!!.Jeszcze sie nie znamy ale moze kiedyś (czyt.jakis rajd) to nadrobimy te zaległosci .Jeżeli chodzi wam o ta nivke ,więc jest to autko z Zielonej Góry,a dokładnie z klubu "Yellow Dream".Koleś ten zawodowo zajmuje sie inst. gazowymi.Osobiście jeszcze sie nie poznalismy ale jesli chcecie to załatwie wam jego numer telefonu.na razie
SUZUKI NAJLEPSZE!!!A PATROL TO .................
no to sie nie spotkaliśmy ... /komp. w pracy, a praca do 17-18/Wojtek pisze:Wojtek_K pisze:a na co zmieniasz niwkę
Na razie tajemnica - żonie na złość chcę ją sprzedać, niech babsko zobaczy, jaki będę upierdliwy siedząc cały czas w domu a nie pod autem
Jestem w Łodzi, zajrzę za godzinę do Iron - będziesz?
ale zawsze jestem gotów
1. Muscel'69
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00

- miastek
-
- Kontaktowanie:
A ja go poznałem i zawodowo to on sie zajmuje wqr... ludzi na fajnych imprezach a instalacji jak założy 10 w miesiącu to jest góra wiec daleko mu do zawodastwaduda pisze:Cześć chłopaki!!!!.Jeszcze sie nie znamy ale moze kiedyś (czyt.jakis rajd) to nadrobimy te zaległosci .Jeżeli chodzi wam o ta nivke ,więc jest to autko z Zielonej Góry,a dokładnie z klubu "Yellow Dream".Koleś ten zawodowo zajmuje sie inst. gazowymi.Osobiście jeszcze sie nie poznalismy ale jesli chcecie to załatwie wam jego numer telefonu.na razie

A to czy jest z yellowdreamu to mnie zaskoczyles bo ja myslałem ze on ma blizej do procateamu ale tam go chyba nie trawią za bardzo.Ale jesli to prawda to współczuje LIS-owi i jego ekipie

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
- miastek
-
- Kontaktowanie:
A i jeszcze jedno.
Na saharze I osobiscie reanimowałem mu ta nive gdy w "małpim gaju" zgasła i na gazie nie chciała odpalic a benzyny nie miał wcale bo lzejsza miała byc
Na saharze I osobiscie reanimowałem mu ta nive gdy w "małpim gaju" zgasła i na gazie nie chciała odpalic a benzyny nie miał wcale bo lzejsza miała byc

http://www.4x4.szczecin.pl/