Kable zaplonowe - jeszcze raz
Moderator: Mroczny
Kable zaplonowe - jeszcze raz
Witam
Jeszcze raz zaprobkuje w temacie kabli zaplonowych. Jako ze do tej pory nie udalo mi sie zanabyc kabli takowych cietych na metry w celu samodzielnego wykonania nowego okablowania (zwykle w sklepach z usmiechem mowiono mi ze o czyms takim nie slyszeli) zwracam sie z prosba do kogokolwiek, kto ma dostep do takowych kabli (niskoomowe; np. z plecionka w srodku) o zakup takowych i wysylke; oczywiscie wszelkie koszta zakupu, wysylki, manipulacyjne pokrywam! Jezeli ktos mialby czas i ochote, to bede bardzo wdzieczny...
Jeszcze raz zaprobkuje w temacie kabli zaplonowych. Jako ze do tej pory nie udalo mi sie zanabyc kabli takowych cietych na metry w celu samodzielnego wykonania nowego okablowania (zwykle w sklepach z usmiechem mowiono mi ze o czyms takim nie slyszeli) zwracam sie z prosba do kogokolwiek, kto ma dostep do takowych kabli (niskoomowe; np. z plecionka w srodku) o zakup takowych i wysylke; oczywiscie wszelkie koszta zakupu, wysylki, manipulacyjne pokrywam! Jezeli ktos mialby czas i ochote, to bede bardzo wdzieczny...
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

- Discotheque
-
jutro z rana bede znal szczegoly!!
odpuscilem sobie temat ale wracam do niego znowy w takim razie
jak co to powysylam!!!
ile metrow kabla potrzebuje rzedowe 4.0
5
pozostaje jeszcze sprawa fajek z rezystorami - ma ktos namiary na
odpuscilem sobie temat ale wracam do niego znowy w takim razie

jak co to powysylam!!!
ile metrow kabla potrzebuje rzedowe 4.0

pozostaje jeszcze sprawa fajek z rezystorami - ma ktos namiary na

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
Jezeli bedziesz kupowal kabel dla siebie to ja bym prosil z 5m (to duzo za duzo, ale na zapas sie przyda, a cena z tego co slyszalem jest niska).
Co do fajek... ja planuje uzyc standardowych, bez rezystorow.
ps. jezeli bardzo chcesz miec jakis rezystor po drodze (oprocz swiec) to proponuje zostawic kabel silikonowy na drodze cewka - aparat, a reszte wymienic na druty i zwykle fajki; w ten sposob rezystancja do kazdej swiecy bedzie rowna
Co do fajek... ja planuje uzyc standardowych, bez rezystorow.
ps. jezeli bardzo chcesz miec jakis rezystor po drodze (oprocz swiec) to proponuje zostawic kabel silikonowy na drodze cewka - aparat, a reszte wymienic na druty i zwykle fajki; w ten sposob rezystancja do kazdej swiecy bedzie rowna
Radek zwany TReneR

- Discotheque
-
Ja stanowczo chce sprobowac z kablami niskorezystancyjnymi; silikonowe juz mam... Przynajmniej jak sprubuje to bede wiedzial czy ma sens wymiana i bede mogl spac po nocach
A tak poza tym to jak sie popytalem w roznych sklepach ile by kosztowal taki komplet to ceny zaczynaly sie od 300zl

A tak poza tym to jak sie popytalem w roznych sklepach ile by kosztowal taki komplet to ceny zaczynaly sie od 300zl

Radek zwany TReneR

Hmmm nie bardzo rozumiem....KAZ pisze:Wiesz jak to mawia³ ¦.P brat mojej babci: "szk³em dupy nie podetrzesz" .....

A tak wogole, to nie bardzo zalezy mi na rporadach typu "po co tyle kombinowac" a bardziej na kablu... no chyba ze ktos lubi kasztanic...
Radek zwany TReneR

Nie no denerwowac to sie bardzo nie zdenerwowalemKAZ pisze:Oj Trenerze nie denerwuj sie, po prostu trzeba pojsc do sklepu i kupic kabelki. W Kielcu jest taki sklep ze gosciu na wymiar robi kable wysokiego napiecia, dobiera kombinuje itd.......

Tez bylem wlasnie w takim sklepie gdzie dorabiali kable na zyczenie i chcieli 350zl (bylo to w Gliwicach). Ale chodzi o to ze jak sam sobie nie zrobie, to spac spokojnie mogl nie bede!

Po prostu KONIECZNIE chce sobie sam zrobic i KONIECZNIE niskoomowe... wiecej problemow jak na razie nie mam

Radek zwany TReneR

Kiedyś na allegro widziałem produkcji rosyjskiej wzmaczniacz iskry. Łączyło się go chyba międzi cewke a rozdzielacz. Ktoś takie coś próbował ? Bo zastanawiam się nad moim biednym starem 660 którym trzeba przejechać 30km żeby świece dostały dobrej iskry, poźniej jak se pochodzi chwile na wolnych to tragedia 

- Miskiller
-
jutro bede w Kielcach ... mam znajomego co kupuje na warsztat takie kable na metry... dwa rodzaje z wloknem weglowym i z plecionka w srodku .... z pecionka mam ja w nissanie pathfinderze V6 3.0 kosztowalo mnie to kolo 80 zl bez koncowek bo odzyskalem je ze starych kabli... do jutra jestem w necie potem przerwa ze 2 tygodnie jade na wies a potem na wyprawe na podlasie... wiec jak chcesz te kable to dzwon 696 228 799 , do jutra jestem w Zabrzu...gdybys chcial organoleptycznie sprawdzic co sa warte ....Radek666 pisze:Nie no denerwowac to sie bardzo nie zdenerwowalemKAZ pisze:Oj Trenerze nie denerwuj sie, po prostu trzeba pojsc do sklepu i kupic kabelki. W Kielcu jest taki sklep ze gosciu na wymiar robi kable wysokiego napiecia, dobiera kombinuje itd.......![]()
Tez bylem wlasnie w takim sklepie gdzie dorabiali kable na zyczenie i chcieli 350zl (bylo to w Gliwicach). Ale chodzi o to ze jak sam sobie nie zrobie, to spac spokojnie mogl nie bede!A niestety tam gdzie sie przewaznie przewijam nie slyszeli nawet o mozliwosci kupna samego kabla na metry....
Po prostu KONIECZNIE chce sobie sam zrobic i KONIECZNIE niskoomowe... wiecej problemow jak na razie nie mam
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- Discotheque
-
- Discotheque
-
a ja kupilem na www.janmor.pl i jest Ok
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

Cos jest nie tak z tym adresem; DNS nie ma takiego IP...danielpoz pisze:a ja kupilem na www.janmor.pl i jest Ok
A to sa kable z plecionka w srodku? I czy goscie prowadza sprzedarz wysylkowa?
Radek zwany TReneR

Niestety obecnie jestem zagranica, wiec nie mam jak ich sprawdzic organoleptycznie, ale bardzo bym byl zainteresowany zanabyciem tych zplecionka...miskiller pisze: jutro bede w Kielcach ... mam znajomego co kupuje na warsztat takie kable na metry... dwa rodzaje z wloknem weglowym i z plecionka w srodku .... z pecionka mam ja w nissanie pathfinderze V6 3.0 kosztowalo mnie to kolo 80 zl bez koncowek bo odzyskalem je ze starych kabli... do jutra jestem w necie potem przerwa ze 2 tygodnie jade na wies a potem na wyprawe na podlasie... wiec jak chcesz te kable to dzwon 696 228 799 , do jutra jestem w Zabrzu...gdybys chcial organoleptycznie sprawdzic co sa warte ....
Radek zwany TReneR

tak wiec znalazlem firme w poznainu ktora posiada resztki magazynowe tych dupereli!!
wszystko to niemieckie BERU
kable z metalowym rdzeniem do pierwszego montazu volkswagena
!
kabla maja z 20 m na stanie ale z kopulkami gorzej!!
na swiece w metalowej oslonce z rezystorem maja 6 szt ktore zakupilem
na kopulke fajka kontowa tez ostatnie 6 szt.
ceny hurtowe to:
fajka swiece - 19,60
fajka kopulki - 12,20
kabel - 17,37 m/b
warto nie warto
ja zakladam
do zlozenia kpl kabla nie potrzeba narzedzia bo fajki sa wkrecane w kabel
Mam jeszcze namiar na producenta kabli co takie robi - firma nazywa sie SENTECH z Pabianic kolo łodzi - dorabiaja na wymiar - cen i dalszych namiarow nie znam bo nie potrzebowalem dalej szperac jak znalazlem BERU!!
Zainteresowanych kupnem pozostalego okablowania przesle namiary na hurtownie lub osobiscie bardzo chetnie pomoge!!
pozdrawiam
wszystko to niemieckie BERU

kable z metalowym rdzeniem do pierwszego montazu volkswagena

kabla maja z 20 m na stanie ale z kopulkami gorzej!!
na swiece w metalowej oslonce z rezystorem maja 6 szt ktore zakupilem
na kopulke fajka kontowa tez ostatnie 6 szt.
ceny hurtowe to:
fajka swiece - 19,60
fajka kopulki - 12,20
kabel - 17,37 m/b
warto nie warto

do zlozenia kpl kabla nie potrzeba narzedzia bo fajki sa wkrecane w kabel

Mam jeszcze namiar na producenta kabli co takie robi - firma nazywa sie SENTECH z Pabianic kolo łodzi - dorabiaja na wymiar - cen i dalszych namiarow nie znam bo nie potrzebowalem dalej szperac jak znalazlem BERU!!
Zainteresowanych kupnem pozostalego okablowania przesle namiary na hurtownie lub osobiscie bardzo chetnie pomoge!!
pozdrawiam

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...