Suzi lepsza od Nivasty czy odwrotnie?

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pt lis 19, 2004 10:59 pm

Bart03 pisze:Gdybym chcial sie z toba licytowac to bym zapodal kilka zdjec z Paryz-Dakar. Tam nivki lataly 160 przez pustynie :roll: Pozatym wiekszosc starych offroadowcow ci powie ze nivka jest lepsza od vitary i tyle. Kat rampowy, pszeswit, wykrzyz, glebokosc brodzenia, staly naped z blokada miedzyosiowa oryginalnej nivki z fabryki bije na glowe vitare, jedynie silnik przemawia na korzysc vitary wiec co tu porownywac.
Ja nigdy nie bede twierdzil ze vitara to kicha ktora sie do niczego nie nadaje ale powiedzmy otwarcie- w teren lepsza nivka.
Nie twierdze wcale, ze vitara jest w terenie lepsza niz niva, tylko ze nie jest taka zla jak sie niektorym wydaje.

I wcale nie jest az tak duzo gorsza w tereenie niz samuraj.

Natomiast na czarnym, zarowno od nivy jak i od samuraja jest o niebo lepsza.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pt lis 19, 2004 11:57 pm

Sniper pisze:SuziXL- prezentujesz tutaj nam w większości poddane "obróbce" Vitarki i G.Vitarki - o takich nie rozmawiamy :) mówimy o seryjnych versjach tych aut.
Nigdy osobiście nie jeździłem Vitarą jednak widziałem wiele dziwnych (panicznych wręcz) reakcji właścicieli standardowych Vitarek na widok np. większych kałuż, stromszych zjazdów i wjazdów...
Kiedyś na rajdzie w Biedrusku stałem w kolejce z kilkoma Vitarkami czekając na wjazd na poligon, gdy nagle wyjechała z trasy rajdu niva z błotem na dachu wszyscy czterej kierowcy vitarek zgodnie na jej widok wrzucili wsteczne biegi i sajonara........
Nawet nie widzieli trasy rajdu ale przerazili się widokiem błota na dachu niwiastej... to wystarczyło im by wycofać sie od razu nawet nie spoglądając jak wygląda ta trasa i mimo poniesionych kwot wpisowego (30zł za fure).
Myślę że ta sytuacja dobrze oddaje to do czego nadaje się Vitara ...
tzn. do szybkiej ucieczki asfaltem na widok błota :)21
No dobra jak juz naprawde chcesz full standard, to choc nie jest to najlepszy przyklad, ale zawsze jakis dowod, ze wlasciciele nowych GV blota sie nie boja. Na tych zdjeciach jest moja suczka:
http://www.wroclaw4x4.org/galeria/categ ... pand=15,65
http://www.wroclaw4x4.org/galeria/categ ... pand=15,65
http://www.wroclaw4x4.org/galeria/categ ... pand=15,73

Na ostatnim zdjeciu widac miejsce, ktore wyglada niewinnie, ale nie przeszedl go nawet UAZ na rolnikach, natomiast na trzecim tez ugrzezlem, ale w tym samym miejscu ugrzezla zmotana suka Bigi.
A ci viertarowcy, ktorzy uciekali przed blotem to po prostu mientkie faje byly, a mientkie faje zdarzaja sie wszedzie.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

jacenty

Post autor: jacenty » sob lis 20, 2004 1:24 pm

Sniper pisze :Myślę że ta sytuacja dobrze oddaje to do czego nadaje się Vitara ...
tzn. do szybkiej ucieczki asfaltem na widok błota .
A ja dodam ,że jeśli zostało poddane tuningowi polegającemu na:
1 Nowych olbrzymich głośnikach , :D
2 Alufelgach 16" z oponą 305 /30 lub jeszcze niższą ,:D
3 Obniżaniu zawieszenia ,aby auto kleiło się do drogi,:D
4 Oklejaniu szyb ciemną folią, :D
.
.
to auto w byle kałuży nie ma szans. :)3
suzuki vitara 1.6 (SZARA EMINENCJA)
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » sob lis 20, 2004 3:35 pm

tak to sobie czytam i się zastanawiam no to następny przykład z ostatniej imprezy:
wybuch przedniego dyfra niwki na podjeździe wywaliło taką dziure w tym aluminiowym szycie jak do dupy, pruba cholowania za parchem no bo zwłok nie zostawimy wyrwane drążki które trzymią tylny dyfer od góry zapięcie za suke przejechanie całej trasy ze zwłokami na cholu i dotarcie do miejsca popasu,
żeby było mało odstawienie zwłok do warsztatu przesiadka kierowcy niwki na mój prawy fotel i dalej opycenie trasy rajdu dla placków i wjazd na trase dla etremu i tu o dziwo suka (nie orginalna) bez bulu. patrol k160 (nie orginalny) zgubił opone w brei i poległ a trase wspomagając się łinczem tak jak parch opycił wieki Grand za 2,5 dużej bańki.
hee da się co .
przykłady kolegi suzixl wystarczają na udowodnienie że witara daje rade niwka nawet by nie podjechała asfaltem tego obejrzeć co się wyprawia wiertarką.
auto jest badziewne i tyle właśnie sprzedajemy naszą ostatnią niwke i wcale nam jej nie jest żal, było miło jeździć po łakach ale apetyt troche urusł i czas zjechać z drogi 8)

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 3:56 pm

Ty leszek a wydziargales juz sobie logo suzuki na ramieniu. Przejdz sie do salonu to moze ci wyplaca jakas kaske za reklame :lol:

Awatar użytkownika
CzarnySJ

Post autor: CzarnySJ » sob lis 20, 2004 4:01 pm

:o o czym wy tu tyle czasu pierdzielicie?

co wy porównujecie?

pieprzenie na 100 stron o niczym

jesli ktos chce sie bawic autem po szosach i szutrach niech se kupi nivke, kto ma ochote powalczyc z naturą w terenie to o jakiej nivie tu mówicie?

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 4:06 pm

Kurde to powiedz to leszkowi skoro on twierdzi ze vitara wyjebie wszystkich to to juz sie nazywa fanatyzm. Bez przesady ale do samuraja nie ma startu i do nivki niestety tez jej troszke brakuje.

Gorbi

Post autor: Gorbi » sob lis 20, 2004 4:09 pm

szutry moga byc na afalcie tylko teraz jak snieg napadął i lodzik jest ja mam takie zajebiste zimowki hmmmmmmmmmmmm po lesie juz jezdziłem miodzio!!!!
po prostu kazdy lubi co innego
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

Awatar użytkownika
CzarnySJ

Post autor: CzarnySJ » sob lis 20, 2004 4:12 pm

niva jest do czego innego i samuraj jest do czego innego

co do GV sie nie wypoiwiadam bo nie miałem przyjemności nią jeszcze jezdzić

a na lecha nie zwazaj - jakbys ty wyjebał tyle dachów to też by ci się w głowie poprzewracało :)21

Gorbi

Post autor: Gorbi » sob lis 20, 2004 4:13 pm

Bart03 pisze:Kurde to powiedz to leszkowi skoro on twierdzi ze vitara wyjebie wszystkich to to juz sie nazywa fanatyzm. Bez przesady ale do samuraja nie ma startu i do nivki niestety tez jej troszke brakuje.
spokojnie Bart zauważ że wiele zalezy też od umiejętnosci kierowców a nie od samych samochodów chociaż Leszek może też przesadza :D
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 4:21 pm

Panowie ja na pierwszym rajdzie bylem w 97 roku na wertepie. Jak zobaczelem co chlopaki wyprawiaja to bylem w szoku. Przez te kilka lat jezdzilem wieloma terenowkami i nauczylem sie wiele. Owszem wiele zalezy od umiejetnosci kierowcy ale wiele od samej maszyny. A leszek owszem przesadza.
Kazdy bedzie chwalil swoja maszyne i tyle, ale trzeba miec troche samokrytyki. Ja nie twierdze ze nivka to auto przeznaczone do extremu ale nigdy tez nie powiem zlego slowa o niej.

Awatar użytkownika
CzarnySJ

Post autor: CzarnySJ » sob lis 20, 2004 4:27 pm

tak ale....
jakoś dziwnie wszyscy zmieniają nive na coś innego a nie coś innego na nive :)21

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 4:35 pm

No ja tez zmienilem nive na peugeota ale tylko dlatego ze nivka jezdzilem na codzien a oprocz tego buduje potwora typowo do syfu. :wink:

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » sob lis 20, 2004 6:11 pm

curwa kto fanatykiem suki jest ja toż to padaka sam se zmotałem coś co suke przypomina i jest na jej podstawie utworzone zapomniałem może dopisać że mi chodziło o pipa granda i zara mnie o fanatyzm posondzili wiertarka to badziewie takie jak niwa jest tyle że prościej coś z wiertarki zmotać bo jak bym miał taką wiertare starą krutką z softem nad łbem to bym ją zara na mostach postawił z jakiej toyoty albo chociaż na afganach i było by fajne auto z niwy się takiego czegoś nie da zrobić choć tieri walczy już chyba ponad dwa lata motor rama itd. i dalej szyt na kołach jest. jak bym miał się bawić w wyprwówke to se kupie taką kozunie jak misiek a jak bym miał dalej robić to co robie to bym miał to co mam za chatą przywalone śniegiem no.

"zbyt biedny jestem żeby kupować tanie rzeczy"
czyt. niwe. nie stać mnie ciągle kupować te same szpeje do jednego syfa wole raz wpakować a konkretnie.

no a jak by który chciał się suce przyglądnąć to na głównej są fotki z zakończenia sezonu w bielsku to to co stoi obok tomcata.
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2004/biels ... 000418.jpg

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 7:58 pm

Czy tam przypadkiem na tej suce nie pisze na drzwiach extrem ??

Awatar użytkownika
CzarnySJ

Post autor: CzarnySJ » sob lis 20, 2004 8:05 pm

na mojej też jest napisane (jeszcze) i co z tego?
:)21

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 8:07 pm

Jestes z extremu czy tylko masz walnieta naklejke, bo chlopaki z extremu to raczej Bielsko a nie Zywiec
I powiedz mi co to tam masz zalozone na felgach ?? Czyzby to te polgomowskie monstery.

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 8:25 pm

CzarnySJ pisze:na mojej też jest napisane (jeszcze) i co z tego?
:)21
Ty jestes z Warszawy to ciebie to pytanie nie dotyczy

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » sob lis 20, 2004 8:44 pm

Bart03 pisze:Jestes z extremu czy tylko masz walnieta naklejke, bo chlopaki z extremu to raczej Bielsko a nie Zywiec
I powiedz mi co to tam masz zalozone na felgach ?? Czyzby to te polgomowskie monstery.
tak to jest naklejka extremu nie jestem od nich ale się nie wstydze tej ekipy dla mnie to są zajebiści goście znający temat 4x4, a i połowa tej suki jest u nich kupiona po każdym dzwonie mnie ratują częściami w dobrych pieniądzach i radami za fri.

monstery ale wolfowskie chcesz kupić bo mi się znudziły może wleze w jakieś bardziej agresywne w innym rozmiarze :wink:

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » sob lis 20, 2004 8:45 pm

malo wiedziec, to tak, jak nic nie wiedziec.
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 8:52 pm

leszek pisze: monstery ale wolfowskie chcesz kupić bo mi się znudziły może wleze w jakieś bardziej agresywne w innym rozmiarze :wink:
Teraz sobie przypomnialem ze chyba na pierwszej masakrze dawali takie naklejki i chyba sam gdzies taka mam.
A co do monsterow to dla mnie tez troche slabe, pozatym ja planuje 35". Slyzszalem ze w ostrym blocie troche slabe 8)

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 8:54 pm

Przemek wawa pisze:
malo wiedziec, to tak, jak nic nie wiedziec.
Nie rozumiem, mozesz mi to lepiej wyjasnic ??

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » sob lis 20, 2004 9:05 pm

Bart03 pisze:
leszek pisze: monstery ale wolfowskie chcesz kupić bo mi się znudziły może wleze w jakieś bardziej agresywne w innym rozmiarze :wink:
Teraz sobie przypomnialem ze chyba na pierwszej masakrze dawali takie naklejki i chyba sam gdzies taka mam.
A co do monsterow to dla mnie tez troche slabe, pozatym ja planuje 35". Slyzszalem ze w ostrym blocie troche slabe 8)
w ostrym błocie to jeszcze dają rade gorzej jest w wodzie i na łące którą właśnie polał deszcz :wink:

no takich naklejek nie dawali 8)
wszyscy na nich narzekają co u nich syfy kupili a jak widze czasami jak ludzie u nich auta kupują to aż mi ludzi szkoda sami się na mine wkładają nawet się nie targując :)21

ale wisi mi to kupiłem tam już auta dla znajomych i nikt nie narzeka tylko trza pod syfa wleść a nie ze stojącym małym się przyglądać jak lakier błyszczy :P

chłopaki są zajebiste wiele żeczy od nich dostałem za fri i to nie tylko do swojego strucla.

ciekawe jak ciągną maxi crossy w ciężkim błocie bo mam ochote właśnie takie załorzyć bo simexy troche drogie są a może jakąś koparke napadne i rolniki załorze :wink:

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » sob lis 20, 2004 9:14 pm

No u mnie simex tez odpada- cena z kosmosu. Gdybym mial tyle kasy to wolalbym sobie zapodac Interco Superswamper. Zastanawialem sie tez nad maxi crossem pneus ovada ale na bloto to chyba tez troche biedne. Rolnikiem to tylko po syfie a w moim przypadku na rajd tez trzeba kawalek dojechac, a ja narazie kol na przekladke nie mam :cry:

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » sob lis 20, 2004 9:16 pm

Bart03 pisze:Nie rozumiem, mozesz mi to lepiej wyjasnic ??
Oczywiscie, ze moge. Przeciez Maciek kupil suczke z Bielska (naklejka sie pewnie ostala), a ze przebudowal na potwora, to juz inna historia.
pozdrawiam,
YJ 4.0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”