Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Rafalll

Kontaktowanie:

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: Rafalll » wt lut 10, 2009 6:25 am

Wg mnie to on chyba nie jest podniesiony o jakies 15 cm tak jak pisze sprzedający. :lol:
Tam gdzie kończy sie asfalt zaczyna sie droga .... ! 4x4

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » wt lut 10, 2009 8:36 am

Rafalll pisze:Wg mnie to on chyba nie jest podniesiony o jakies 15 cm tak jak pisze sprzedający. :lol:
No może i o 15 nie jest, ale może też trochę sprężyny siadły. Ponoć IronMan'om się to zdarza.
Ale tak ogólnie, to ładny samochodzik, jakby świeżo po renowacji

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt lut 10, 2009 9:47 am

bo jest swiezo po renowacji, w ogloszeniu stoi napisane
a co do 15 cm liftu - hmmm, moze gosc ma wlasnie takie wyobrazenie o dlugosci 15 cm, nie ma go co rozczarowywać :wink:

a powaznie - jezeli potrzebujesz auto "na wyprawy" jak piszesz, to zupelnym nieporozumieniem jest kolor CZARNY i w dodadtku bez klimy... no chyba, ze po zakupie zamierzasz zmienic kolor, ale nie sadze :)21

"na wyprawy" koniecznie z klimatyzatorem i polecam kolor biały (tak, tak) lub inny jasny - no chyba, ze Twoja wyprawą bedzie lokalny hipermarket (bez urazy, musialem to napisac :)21 )
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » wt lut 10, 2009 10:15 am

seburaj pisze: ............ zupelnym nieporozumieniem jest kolor CZARNY ................ zamierzasz zmienic kolor, ...........
.......... polecam kolor biały (tak, tak) lub inny jasny - ...........
seburaj, Ty jesteś kobietą ?? :wink:

PS
Dobra, dobra, nie złość się, wiem o co c'mon :D

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt lut 10, 2009 10:17 am

a co, mialem napisac zeby sprawdzil czy nie ma spalin w ukladzie chłodzenia ? banalne...

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » wt lut 10, 2009 10:46 am

ktomek pisze:
Rafalll pisze:Wg mnie to on chyba nie jest podniesiony o jakies 15 cm tak jak pisze sprzedający. :lol:
No może i o 15 nie jest, ale może też trochę sprężyny siadły. Ponoć IronMan'om się to zdarza.
Ale tak ogólnie, to ładny samochodzik, jakby świeżo po renowacji

Ponoć robi wielką róznice-mialem kilka kompletów i nic
BTW ten parch posiada zawieszenie IRON :)21 iron to np moze być pospring+KAMAZ :)21
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » wt lut 10, 2009 11:11 am

mopar pisze: BTW ten parch posiada zawieszenie IRON
No tak, a człowiek czytając dopowiada sobie to co mu brakuje :) czyli MAN w tym przypadku

bullet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bullet » wt lut 10, 2009 12:38 pm

seburaj pisze:bo jest swiezo po renowacji, w ogloszeniu stoi napisane
a co do 15 cm liftu - hmmm, moze gosc ma wlasnie takie wyobrazenie o dlugosci 15 cm, nie ma go co rozczarowywać :wink:

a powaznie - jezeli potrzebujesz auto "na wyprawy" jak piszesz, to zupelnym nieporozumieniem jest kolor CZARNY i w dodadtku bez klimy... no chyba, ze po zakupie zamierzasz zmienic kolor, ale nie sadze :)21

"na wyprawy" koniecznie z klimatyzatorem i polecam kolor biały (tak, tak) lub inny jasny - no chyba, ze Twoja wyprawą bedzie lokalny hipermarket (bez urazy, musialem to napisac :)21 )
Kolor czarny uwazan za jedyny słuszny (jestem esteta) a klimy nie potrzebuje ( bo mnie gardełko po nij boli). Wyprawy planuje troszke dalsze niz do supermarketu. Mam na koncie kilka wypraw głównie motocyklowych. 4x4 ciemna zielen bez klimy (4runner) pokonałem trase Polska-Indie-Polska przejezdzajac przez jedno z najgoretszych miejsc na ziemi na pustyni Irańskiej. Dalem rade bez bieli i klimy. Z pewnościa twoja rada jest słuszna no ale coz czego szie nie robi dla urody. Fura ma byc czarna i kropka.
Tak a propos przy twoim nicku masz zamieszczone zdjecie z czarnym GR. Czy to znaczy ze jezdzisz nim tylko do supermarketu? (Sorki tez sie nie mogłem powstrzymac :roll: )
Tak powaznie. Zalezy mi na banalnych poradach. W kwestii GR oraz diesli jestem z lekka zielony wiec bede wdzieczny za kazdą nawet najbardziej podstawowa wiedze. Interesuje mnie to na co trzeba zwrócic szczególna uwage przy kupnie starego GR. Byłbym wniebowziety i bardzo chetnie sie odwdziecze jakby ktos z okolic Szczecinka rzucił na niego okiem osobiscie i przebadał go organoleptycznie.
Jeszcze raz wlepiam linka http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-y-60 ... 95639.html.
Za wszelkie uwagi dziekuje i czekam na jeszcze. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Katun

Post autor: Katun » wt lut 10, 2009 2:26 pm

Tego nie oglądałem, lecz jak masz na oku jakieś parchy z woj. pomorskiego wal śmiału wciagu ostatniego tygodnia sporo ich oglądałem. a co do tego ze szczecinka uważam ze cenna kosmos..
Biały kuter Y60

tel: 502-358-221

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » wt lut 10, 2009 2:50 pm

Katun pisze: ze cenna kosmos..
No chyba, że jest faktycznie w tak idealnym stanie.
bullet pisze:Zalezy mi na banalnych poradach.
Sprawdź jak jeździ, czy ma straszne luzy, czy suche mosty, silnik skrzynia, jak wyglądają kule przy kołach, czy nie mają wżerów. No i oczywiście czy suchość nie bierze się z braku oleum.
Największą bolączką Y60 są przegrzane głowice więc tu musisz sprawdzić, czy płyn i olej w silniku są w odpowiednim stanie.
A reszta to już pikuś.

bullet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bullet » wt lut 10, 2009 2:58 pm

Katun pisze:Tego nie oglądałem, lecz jak masz na oku jakieś parchy z woj. pomorskiego wal śmiału wciagu ostatniego tygodnia sporo ich oglądałem. a co do tego ze szczecinka uważam ze cenna kosmos..
Jak ogladłes to masz moze namiar na zdrowa cztuke godna polecenia. Chodzi o to aby była zadbana i nie wymagała inwestycji i posłuzy mi sługo . Ja widziałes coś ciekawego to prosze o info. Dziekuje. P.S. preferencje estetyczne "niestety tez istotne" tak jak pisałem wyzej ( tk juz mam ) :D

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » wt lut 10, 2009 3:16 pm

bullet pisze:Chodzi o to aby była zadbana i nie wymagała inwestycji i posłuzy mi długo
:)20
Optymista

bullet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bullet » wt lut 10, 2009 3:25 pm

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5945058 czrny z białymi Felami Radom 96 23,500tys !!!!! Ten ciekawy. Rocznik świezy. moze ktos go oglądał

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6411613 szczawnica org z nalepkami 91 szary 27tys

http://moto.allegro.pl/item543668733_perfekcyjny.html 32tys czrny org 96r Wolbrom koło Krakowa

http://moto.allegro.pl/item547441205_ni ... prawy.html 26tys pod wyprawy 92r Szczytniki/Poznań

Awatar użytkownika
iskra69

Post autor: iskra69 » wt lut 10, 2009 9:17 pm

bullet pisze:
seburaj pisze:bo jest swiezo po renowacji, w ogloszeniu stoi napisane

Kolor czarny uwazan za jedyny słuszny (jestem esteta) a klimy nie potrzebuje ( bo mnie gardełko po nij boli). Wyprawy planuje troszke dalsze niz do supermarketu. Mam na koncie kilka wypraw głównie motocyklowych. 4x4 ciemna zielen bez klimy (4runner) pokonałem trase Polska-Indie-Polska przejezdzajac przez jedno z najgoretszych miejsc na ziemi na pustyni Irańskiej. Dalem rade bez bieli i klimy. Z pewnościa twoja rada jest słuszna no ale coz czego szie nie robi dla urody. Fura ma byc czarna i kropka.
Tak a propos przy twoim nicku masz zamieszczone zdjecie z czarnym GR. Czy to znaczy ze jezdzisz nim tylko do supermarketu? (Sorki tez sie nie mogłem powstrzymac :roll: )
Tak powaznie. Zalezy mi na banalnych poradach. W kwestii GR oraz diesli jestem z lekka zielony wiec bede wdzieczny za kazdą nawet najbardziej podstawowa wiedze. Interesuje mnie to na co trzeba zwrócic szczególna uwage przy kupnie starego GR. Byłbym wniebowziety i bardzo chetnie sie odwdziecze jakby ktos z okolic Szczecinka rzucił na niego okiem osobiscie i przebadał go organoleptycznie.
Jeszcze raz wlepiam linka http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-y-60 ... 95639.html.
Za wszelkie uwagi dziekuje i czekam na jeszcze. Pozdrawiam
Miej w potfelu po zakupie 12tys na silnik , 10 tyś na pierdoły mechaniczne i będziesz w miare spać spokojnie powtarzam w miare :) .
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » śr lut 11, 2009 9:57 am

ktoś może tego oglądał?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-C7448386.html (Syców,dolnośląskie, parch za 15500)
nie mam tak strasznie daleko ale może a nóż ktoś widział...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » śr lut 11, 2009 12:15 pm

goralski pisze:ktoś może tego oglądał?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-C7448386.html (Syców,dolnośląskie, parch za 15500)
Jak sprzedam swojego,to pojade go ogladnąć :D
Dam znac, btw, widze w tle lawety i pomoc drogowa, prawdopodobnie słuzył jako ciagnik lawety :)3 :) a syców to juz wielkopolska, wiec zagłebie handlazy.
Ostatnio zmieniony śr lut 11, 2009 12:31 pm przez sebson, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » śr lut 11, 2009 12:27 pm

bullet pisze:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5945058 czrny z białymi Felami Radom 96 23,500tys !!!!! Ten ciekawy. Rocznik świezy. moze ktos go oglądał
ciekawe to jest to, ze w roczniku `96 powinien miec juz kierownice nowego typu (z poduszka) a nie taka jak ten :lol:

a tak btw GR na moim awatarze to grafit (taki typowy dla patroli) :)21

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » czw lut 12, 2009 5:40 pm

Nie wiem czy dokładnie tutaj powinienem wpisac moje wypociny , ale interesuje mnie taki pojazd http://www.extrem4x4.pl/content/view/248/261/lang,pl/. Wiem , że extrem 4x4 to ma powiedzmy delikatnie taką sobie opinię na temat dilowanych przez siebie furek ale do rzeczy. Pytanie jest takie : czy podniesienie mocy auta o ponad 10% (a prawie 20%) o ile to rzeczywiście jest zgodne z prawdą nie powinno sie wiązać ze wzmocnionymi elementami przeniesienia napędu? Jak to wytrzymuje normalne sprzęgło , skrzynka biegów no i inne podzespoły zależne od mocy silnika? A no i jak to zniesie silnik sam w sobie, bo pierwszą młodośc to on pewno ma już za sobą :).
Parch+2+35+117xtrem ---->

Awatar użytkownika
ktomek

Post autor: ktomek » czw lut 12, 2009 5:57 pm

Jeżeli wszystkie podzespoły są w dobrym stanie, to przy zastosowaniu standardowych materiałów eksploatacyjnych (np. oleje) wszystko wytrzymuje
Ja miałem podniesioną moc w dieslu o prawie 30% (v-tech KRK) i zero problemów. Zrobiłem samochodem 100tyś i nic się nie działo.
Są oczywiście pewne granice, ale firmy które zwiększają moc, robią to w granicach dopuszczalnych.

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » czw lut 12, 2009 10:32 pm

sebson pisze:
Dam znac, btw, widze w tle lawety i pomoc drogowa, prawdopodobnie słuzył jako ciagnik lawety :)3 :) a syców to juz wielkopolska, wiec zagłebie handlazy.
jednak sam jutro się turlam po niego,obluknąć na razie...zobaczymy co i jak,pochwale się potem na forum

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » pt lut 13, 2009 9:20 am

raulf pisze:Nie wiem czy dokładnie tutaj powinienem wpisac moje wypociny , ale interesuje mnie taki pojazd http://www.extrem4x4.pl/content/view/248/261/lang,pl/.
hmmm, 35" bez liftu a tylko po podcieciu nadkoli - ciekawe, czy to sie chowa bezkolizyjnie w terenie... bo na asfalcie na pewno :)21

Awatar użytkownika
Maqlinka

Post autor: Maqlinka » pt lut 13, 2009 9:31 am

No cóż .... firma słynie z extremalnych rozwiązań :)21
Life's Too Short For A Full Time Job

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » pt lut 13, 2009 10:04 am

No bez liftu, ale od czegoś trzeba zacząć. Cena za golasa i holendra trochę wysoka ale też nie wybieram się już z siankiem po niego. Rozglądam i knuję :)
Parch+2+35+117xtrem ---->

Awatar użytkownika
michur

Post autor: michur » pt lut 13, 2009 5:05 pm

goralski pisze:
sebson pisze:
jednak sam jutro się turlam po niego,obluknąć na razie...zobaczymy co i jak,pochwale się potem na forum
Pogadaj z Solterem. On siedzi w parchach po uszy. Moze cos wie.

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » pt lut 13, 2009 7:25 pm

no i byłem i widziałem...stan ogólnie ok,drzwi i mocowanie anteny ze sporymi nalotami rudego ale za to na ramie w porządku,napędy sprawne,silnik...270tkm więc już nie młody ale uszczelka jeszcze nie grzebana,nie kopci..w środku tak sobie (osobówka) ale bez tragedii...za 14500 odda z ubezpieczeniem i przeglądem do końca roku...brać??

Zablokowany

Wróć do „Nissan”