Proszzz..Unix pisze:
Rzucisz link ?
Pozdr
http://moto.allegro.pl/item666649728_wy ... ar_fv.html
http://moto.allegro.pl/item669610207_wy ... 00_kg.html
hewidjuti, nawet są zdjęcia, jakie auta można wyciągać

Moderator: Marcin-Kraków
Proszzz..Unix pisze:
Rzucisz link ?
Pozdr
Ale mnie chodzi i tą na hakle.ma pisze:Płyta mocująca jest dostępna w sklepie4x4, jak do mnie przyjdzie wrzucam 12000 lbs i przewody - znalazłem na Alledrogo eleganckie 6 m z wtyką z przeznaczeniem własnie do takich wyciągarek. Zależy mi na tym, by nie ładować koszmarnego zderzaka na przód do LC125 i dodatkowo jeszcze na nim targać 50 kg wyciągary. Widziałem takie zderzaki i twierdzę, że ten kto wymyślił tę kretyńską szynę na przodzie powinien być za LC125 ciągany na kinetyku.Unix pisze:Rzucisz link ?le.ma pisze:A tak przy okazji - czy ktoś z kolegów testował przenośną wyciągarke zapinaną na haku? Zamierzam nabyć taki sprzęt i uważam tę opcję dla weekendowych zabaw jako znakomitą alternatywę dla wyszarpywania elementów karoserii i niszczenia napędów kinetykiem.
PozdrJuż wolałbym w oryginalnym wyciąć dziury i w razie weryfikacji plastiku wymieniać go na następny. Wyjdzie taniej i elegancko.
Dodanie ponad 100 kg masy przed przednią oś w aucie którego głównym atutem jest lekkość i moc to zabicie całej przyjemności z jazdy. A ono naprawdę potrafi wiele w rękach myślącego kierownika. Jak pomotam całość to puszczę jakieś zdjęcia.
DamnIt! pisze:no rusz trochę głową - jak myślisz co się stanie jeśli jeden z kinetyków strzeli?iras01 pisze:[...]
nie laczyc kinetykow za pomoca szekli
[...]
takie rozwiązanie ma kilka wadiras01 pisze:DamnIt! pisze:no rusz trochę głową - jak myślisz co się stanie jeśli jeden z kinetyków strzeli?iras01 pisze:[...]
nie laczyc kinetykow za pomoca szekli
[...]
stanie sie to samo co by sie stalo jak by sie urwal hak w aucie... jakosc i stan kinetyka sie liczy,dobra szekla i dobre,mocne haki i mozna nawet 3 polaczyc i sie nic nie bedzie dzialo
do mnie ?iras01 pisze:czyli w mysl zasady-nie żuj gumy w lesie bo sie las zapali
gostcomp pisze:do mnie ?iras01 pisze:czyli w mysl zasady-nie żuj gumy w lesie bo sie las zapali
jeśli tak to ci odpowiem
widziałem w życiu kilka bardzo pożądanych szekli które się rozpadły
powodem było zmęczenie materiału lub błąd ludzki
osobiście wolał bym nie łączyć kinetyków bo to naprawdę zwiększa możliwość awarii
świetnie czyli jesteś w stanie wykryć gołym okiem zmęczenie każdego materiałuiras01 pisze:gostcomp pisze:do mnie ?iras01 pisze:czyli w mysl zasady-nie żuj gumy w lesie bo sie las zapali
jeśli tak to ci odpowiem
widziałem w życiu kilka bardzo pożądanych szekli które się rozpadły
powodem było zmęczenie materiału lub błąd ludzki
osobiście wolał bym nie łączyć kinetyków bo to naprawdę zwiększa możliwość awarii
Ja tez nie jestem samobojca ale tak jak mowilem stan sie liczy tego calego szpeju.
No i co niezwykłe mają racjeiras01 pisze: wedlug statystyki 90% ludzi na swiecie pytanych o prawdziwe auto terenowe wskazuje na marke w Twoim avatrze..
gostcomp pisze:No i co niezwykłe mają racjeiras01 pisze: wedlug statystyki 90% ludzi na swiecie pytanych o prawdziwe auto terenowe wskazuje na marke w Twoim avatrze..
Po ostatniej imprezie, gdzie kinetyk (taśma) przy szarpaniu auta, wytrzymał, za to wyrwał tylni 40 kg zderzak mocowany na 12mm stalowym mocowaniu wyginając je jak plastelinę, zastanawiam się czy specjalnie nie kupić kinetyka z gównolitu. Wolę oberwać lecącym kinetykiem, który nie wytrzymał niż kawałkiem szekli/zderzaka lub czegokolwiek innego, co okazało się słabsze od kinetyka.gostcomp pisze: świetnie czyli jesteś w stanie wykryć gołym okiem zmęczenie każdego materiału![]()
dobra to może tak jest taka nauka co się zowie statystyka
według niej wychodzi że łącząc 3 kinetyki beż szekli ryzyko awarii rośnie 3 krotnie - resztę dopowiedz sobie sam
Jestem już po półdziennych i północnych testach black snacka...GAZFAN pisze:od jutra będę na etapie testowania black snacka...![]()
Pierwszy dotyk i ogląd bardzo pozytywne. Zdecydowanie bardzo
na pewno: nie nasiąka, nie śmierdzi po utopieniu, na strzepi się, mocnymi kauszami zarobione uszy. Solidna robota
Zaczynam ją katować od jutra
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości