Zapytanie do użytkowników HONKERów

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

Basaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zapytanie do użytkowników HONKERów

Post autor: Basaj » śr lip 01, 2009 1:39 pm

Witam Szanownych Posiadaczy tych zacnych aut. Zwracam się z zapytaniem na tym forum bo nigdzie indziej nie udało mi sie rozwiązać mojego, nazwijmy go tak, problemu.
A mianowicie - reprezentuje grupę milsimową ASG(air soft gun) Szwadron C z Warszawy, kim dokładnie jesteśmy dowiecie się z http://www.szwadronc.pl/szwadron.html
W terminie 21-23.08.2009 organizujemy grę militarną - milsim (military simulation) DEFCON www.defcon.mil.pl , która z założenia będzie odwzrowaniem odcinka linii frontu. Nie będzie to zwykła strzelanka dla nastolatków lecz impreza o bardzo ścisłych zasadach na zaproszenia dla najlepszych grup ze świata ASG w Polsce.
Milsim się odbędzie w okolicach Białej Podlaski (teren nieczynnego lotniska wojskowego). Płyta betonowa oraz dużo zalesionego, miejscami z wydmami piaskowymi terenu wokół.
I teraz do rzeczy - mamy poważny problem z wynajmem/umówieniem się z kierowcami aut terenowych właśnie typu Honker, zależy nam na jak największej "pakowności". Z tego co się orientuje rzadko która terenówka pomieści 7 osób z kierowcą.
Wiadomo swojego auta nikt obcemu nawet za kasę nie pożyczy, więc pozostaje tylko opcja auto z kierowcą. Potrzebujemy 4 aut najlepiej w kolorze woskowym bądź zbliżonym ( aby nie czerwonym albo żółtym :) ). Co do ceny to mam nadzieje się dogadamy. W grę wchodzi opłata za obecność plus paliwo.
Co takie auto ma robić - służyć jako transport dla małych grup dywersyjnych (ok.6-7 osób). Dużo jeżdżenia nie będzie ale z racji że akcja trwa non-stop napewno będą miały wyjazdy w nocy. Jednym słowem - pełen realizm działań wojskowych.
Bardzo istotna uwaga - nikt z biorących udział w milsimie nie ma prawa strzelać do pojazdów oraz używać jakiej kolwiek pirotechniki. Ludzie z naszego środowiska to w większości osoby dorosłe, poważnie traktujące to czym się zajmują i szanujące cudzą własność. Konsumpcja alkoholu oraz narkotyków w trakcie trwania gry jest zabroniona (no chyba że ktoś lubi dosłownie parę kropelek do herbatki wieczornej :D ).
Zapytanie to jest skierowane głównie dla kierowców z okolic Białej/Siedlec, ewentualnie Warszawy.
Jeśli się znajdą chętne osoby do wzięcia udziału w naszym projekcie albo udzielenia wartościowej informacji gdzie móglibyśmy to załatwić będziemy niezmiernie wdzięczni.
Nazywam się Andrzej Sobieski, jestem osobą odpowiedzialną za transport. Kontakt ze mną tu na priva albo telefon kom. 692-217-458
Dziękuję z góry.
Z poważaniem
Andrzej

Awatar użytkownika
Wąż

Re: Zapytanie do użytkowników HONKERów

Post autor: Wąż » śr lip 01, 2009 11:28 pm

raz obsługiwałem podobną imprezę, zakaz strzelania zakazem... jednak osłonę na chłodnicę warto mieć :roll:
i gogle
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr lip 01, 2009 11:38 pm

To weź więcej po 5 osobowych
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
HEC

Post autor: HEC » czw lip 02, 2009 7:54 am

Basaj pisze:
( aby nie czerwonym albo żółtym :) )
dyskryminacja :(

Basaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Basaj » czw lip 02, 2009 8:01 am

Wąż - gogle owszem, to wymóg dla wszystkich przebywających osób na terenie gry. A osłona na chłodnicę po co :o nie jesteśmy "malarzami", farbą w kulkach nie plujemy :D
gri74 - Nie. Wytłumaczę dlaczego: 1. po pierwsze primo - klimat gry, 2. po drugie primo - fundusze nie pozwalają na opłacenie dużej ilości 5-cio osobowych aut. Ale nie mówię nie :)

HEC - przepraszam :D

Awatar użytkownika
Wilki

Post autor: Wilki » czw lip 02, 2009 8:17 am

Nas jest mało, mamy kolorowe autka i mieszkamy zupełnie gdzie indziej :wink: Porozmawiaj z grupami rekonstrukcyjnymi i militarnymi. Mają transportery i ciężarówki. Może dadzą się wynająć.

A na przyszłość to Agencja Mienia Wojskowego raz na jakiś czas wysprzedaje Honki, w kolorach odpowiednich. Możecie sobie je przerobić na Skorpiony niewielkim kosztem.

Pomysł macie git. Życzę powodzenia.
Życie opieram na dobrych ludziach, nie na plastikach. Nie zamieniaj gęby w kibel, bo wtedy śmierdzi.

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » czw lip 02, 2009 10:50 am

Basaj pisze:Wąż - gogle owszem, to wymóg dla wszystkich przebywających osób na terenie gry. A osłona na chłodnicę po co :o nie jesteśmy "malarzami", farbą w kulkach nie plujemy :D
kulka z airsoftu ma na tyle dużą energie kinetyczną by przebić chłodnicę na wylot, u mnie na szczęście zrykoszetowała po plastikowej osłonie, łamiąc ją. Dlatego polecam osłonicć to newralgiczne miejsce na czas zabawy.

Awatar użytkownika
A.F.

Post autor: A.F. » czw lip 02, 2009 11:09 am

Basaj pisze:... Białej Podlaski...
...Białej Podlaskiej...
VW T4 syncro, 2.4D, long :)13

Basaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Basaj » czw lip 02, 2009 11:13 am

Tylko jeden rodzaj kulek do airsoftu jest w stanie przebić albo w sposób widoczny uszkodzić szyby, elementy plastykowe, blachy w np. aucie - są to Biovial-e. Są oficjalnie zabronione w naszym środowisku. Oczywiście są osoby/grupy używające tego typu "amunicji" ale tylko we własnym środowisku. O przestrzeleniu zwykłą kulką chłodnicy nigdy nie słyszałem, a często strzelamy do specjalnie oznakowanych i przystosowanych (gratów bez szyb i z zaklejonymi reflektorami).
Ale i tak to nie zmienia faktu - jest całkowity i bezwzględny zakaz strzelania oraz używania pirotechniki w przypadku aut transportowych. Takie założenie istnieje od dawna i jest przestrzegane.

Awatar użytkownika
Darek...
Kontaktowanie:

Post autor: Darek... » czw lip 02, 2009 12:40 pm

bym się pobawił 8) szkoda ,że tak daleko :-?
Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl

Awatar użytkownika
trefl

Post autor: trefl » pt lip 03, 2009 2:30 pm

szkoda ze daleko bo sam jestem ersofciarzem i chetnie wziol bym w tym udzial. do tego termin dla mnie nienajlepszy.
a honker miesci 8 pasazerow z tylu.
co do samych kulek to moj honker byl wiele razy ostrzeliwany bez zadnych strat. za tydzien bedzie ostrzeliwany przez 7 dni pod stargardem szczecinskim i oby tak zostalo :)

Tomek KGB
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tomek KGB » pt lip 03, 2009 6:21 pm

czesc
ja mam honkera na 9 osób (czytaj 10)
i land rovera na 7 miejsc
honkera mam w kolerze czołgu
a LR jest ciemno zielony

jestem "dowódcą" Kurpiowskiej Grupy Bojowej"
i mamy karabiny
mieszkam w miejscowości Kadziło

kiedy jest ta impreza?

www.asgKGB.cba.pl
LR Disco 1 & Honker dla zabawy

Tomek KGB
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tomek KGB » pt lip 03, 2009 6:26 pm

kulka z airsoftu ma na tyle dużą energie kinetyczną by przebić chłodnicę na wylot, u mnie na szczęście zrykoszetowała po plastikowej osłonie, łamiąc ją. Dlatego polecam osłonicć to newralgiczne miejsce na czas zabawy.
nie przesadzaj
LR Disco 1 & Honker dla zabawy

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » pt lip 03, 2009 7:30 pm

w osłonie wybiła mi piękną dziurkę więc chyba nie przesadzam :roll:

Awatar użytkownika
Chochol

Kontaktowanie:

Post autor: Chochol » sob lip 04, 2009 8:01 am

Basaj pisze:Tylko jeden rodzaj kulek do airsoftu jest w stanie przebić albo w sposób widoczny uszkodzić szyby, elementy plastykowe, blachy w np. aucie - są to Biovial-e.
i przez takie pierdoły, ktore wypisujesz panuje taka opinia o biovalach ze sa niebiezpieczne itd. Proponuje kupic i sprawdzic czy rzeczywiscie tak jest, moze kto jeszcze napisze ze tymi kulkami w ASG zatrzymuje sie pojazdy przestrzeliwujac blok silnika ?

Co do Honka i jego udziale w manewrach z uzyciem replik broni typu ASG, to nie widze problemu, to nie jest Tico zeby byly wgniecenia w blasze albo popekane plastiki.
Jesli komus jakis plastik peknal to musial byc juz bardzo stary - lamliwy. Bawie sie w to od 2002 roku i sporo widzialem, ale zeby to hobby wyrzadzalo takie szkody :) chlopaki troche powazniej. Wiedze z fizyki tez by nalezalo sobie przypomniec.
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać.
GALERIA HONKERA

Basaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Basaj » pn lip 06, 2009 11:03 am

Chochol - nie będę się z Tobą kłócił i przekonywał że to ja mam rację jeśli chodzi o biovale. Nie jest to właściwe forum i temat na takie gadki. Każdy ma swoje doświadczenia - Wężowi przestrzelili plastyk co jest faktem, po mojej serii z około 10m pękła szyba. Ale to są tylko przypadki. Więc w celu 100% wyeliminowania takich przykrych przypadków nie używamy tego rodzaju kulek i nie napieprzamy do aut. Tyle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”