Proble z blokowaniem przednich kól VITARA 89 1.6
Moderator: Albert_N
Proble z blokowaniem przednich kól VITARA 89 1.6
Witam jestem nowy i zielony. Mam taki problem w Vitarce 1.6 89 rok. Auto do dej pory jeździło OK. Teraz ja załącze 2WD jest OK ale jak dam 4WD + załącze ręcznie sprzęgiełka to w aucie jakby coś hamowało - jakby był zaciągnięty reczny. Jak auto jedzie po asfalcie na 4WD+sprzęgiełka i koło trafi na piasek to jakby je "zrywało". Czy ktoś miał coś podobnego, co to może być?
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 6:40 pm przez emmoro, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Proble z blokowaniem przednich kól VITARA 89 1.6
Marna prowokacja..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- MotoManiek
-
Opony masz wszystkie takie same 

W terenie, im gorzej... tym lepiej
Tel. alarmowy 602 492 450
po asfalcie nie jeździmy starą vitarą z dopiętym napędem przodu 

Wj/Wg
-
-
Myślę,że każdy ma w vitce podobne objawy po zapięciu napędu na czarnym 

do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód
do zapie... Saabolot 2.0T
do zapie... Saabolot 2.0T
- MotoManiek
-
10zulu pisze:po asfalcie nie jeździmy starą vitarą z dopiętym napędem przodu
Możecie to wyjaśnićPrzemas601 pisze:Myślę,że każdy ma w vitce podobne objawy po zapięciu napędu na czarnym

W terenie, im gorzej... tym lepiej
Stawiam na dwa rozne przelozenia w mostach.
Kolega jest nowy i zielony i zapomniał zapewne dodac ze i vitke ma niezbyt długo, lub tez i zbyt czesto nie korzystal z tej małej dziwnej gajgi
Kolega jest nowy i zielony i zapomniał zapewne dodac ze i vitke ma niezbyt długo, lub tez i zbyt czesto nie korzystal z tej małej dziwnej gajgi

Lepiej pózno niz wcale
Polecam lekturę instrukcji obsługi lub faq na tutejszym forum,oszczędzi to drogich napraw w przyszłości.
A i uważaj na poprzeczkę pod przednim mostem,jest nisko i może być kuku na kamyku
A i uważaj na poprzeczkę pod przednim mostem,jest nisko i może być kuku na kamyku

Wj/Wg
dokaładnie czesto to musze robic ktos wymieniał most nie trafił w przełozenia a róznica miedzy 4.875 a 5.125 jest za mała zeby autko nie jedziło ale po zapieciu 4x4 super atrakciehadek pisze:Stawiam na dwa rozne przelozenia w mostach.

gg 6157522