alternator terrano
Moderator: Kosiarz
alternator terrano
problem polega na tym że nie mogę nigdzie w necie znaleźć regulatora napięcia do terrano 2,7td ,czyżby nie było czegoś takiego?
i drugie pytanie czy akumulator 110ah i 680A rozruch nie jest za mały bo kupiłem nowy i coś niedomaga.
alternator mam 60A
i drugie pytanie czy akumulator 110ah i 680A rozruch nie jest za mały bo kupiłem nowy i coś niedomaga.
alternator mam 60A
Nissan Terrano 3,0 2003
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
Re: alternator terrano
Podpowiem,ze katalog w sklepie w ktorym nabylem taki regulator, wskazal, ze taki sam jest w jakiejs mazdzie 626 aa i jak dobrze pamietam to regler firmy hella koszstowal 64zl (jakos rok temu).
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
podpowiem tez że jak wymieniasz rdzeń chłodnicy to też od mazdy 626 wchodzi (taki sam rdzen do terrano sporo droższy)Łosiu pisze:Podpowiem,ze katalog w sklepie w ktorym nabylem taki regulator, wskazal, ze taki sam jest w jakiejs mazdzie 626 aa i jak dobrze pamietam to regler firmy hella koszstowal 64zl (jakos rok temu).

Czwarte serce 

takich zamienników wiem że trochę jest np.silniczek spryskiwaczy na allegro używany 30zł a nowy z VW 12zł w sklepie(kwestia rozwalenia kostki i wpięcia samych wsuwek)
a mam jeszcze jedno pytanko czy domowym sposobem jest możliwość sprawdzenia prądu ładowania (A) przez alternator?
a mam jeszcze jedno pytanko czy domowym sposobem jest możliwość sprawdzenia prądu ładowania (A) przez alternator?
Nissan Terrano 3,0 2003
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
można jak masz miernik
ps. ja z silniczkiem bym się nie bawił
za 50 zeta masz zbiornik spryskiwaczy z CC z dwoma silniczkami, pasuje w miejsce po nissanowskim (pojemność taka sama), czas wymiany 2 minuty (jedna dziurę trzeba wiertarką zrobić )
za 50 zeta masz zbiornik spryskiwaczy z CC z dwoma silniczkami, pasuje w miejsce po nissanowskim (pojemność taka sama), czas wymiany 2 minuty (jedna dziurę trzeba wiertarką zrobić )

Czwarte serce 

ooo tego się nie spodziewałem ale co głowa to rozumgebels pisze:można jak masz miernik

Nissan Terrano 3,0 2003
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
taki akumulator generlnie powinien Ci dupe urywać, jeżeli cos jest nie tak to szukaj w obwodzie ładowaniababcuk pisze:problem polega na tym że nie mogę nigdzie w necie znaleźć regulatora napięcia do terrano 2,7td ,czyżby nie było czegoś takiego?
alternator mam 60A
robok rzępoli w harapuciu
przyczyna już znana aku padnięty od nowości czyli leżak sklepowy i jutro idzie na gwarancję.
wczoraj wsadziłem 80ah i dzisiaj cały dzień radyjko grało i auto zapaliło

najgorsze jest to że tera 2 tyg bez aku i ni ma jazdy

wczoraj wsadziłem 80ah i dzisiaj cały dzień radyjko grało i auto zapaliło

najgorsze jest to że tera 2 tyg bez aku i ni ma jazdy

Nissan Terrano 3,0 2003
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
HONDA CRV III 2,0
MAVERICK long 31" 2,7 TD
MUSCEL M461 300D
dokladnie ja mam malenstwo 60Ah i 520A rozruchu i smiga az milo....seburaj pisze:taki akumulator generlnie powinien Ci dupe urywać, jeżeli cos jest nie tak to szukaj w obwodzie ładowaniababcuk pisze:problem polega na tym że nie mogę nigdzie w necie znaleźć regulatora napięcia do terrano 2,7td ,czyżby nie było czegoś takiego?
alternator mam 60A
GEG AUTO-GAZ
gebels pisze:można jak masz miernik
ja kupilem jakies nowe silniczki na alegro po 5zl sztuka - troche distalu jako uszczelnienie i juz ponad rok dzialaja i nie ma wyciekow

TOITOI J95 D4D 2002
- gebels
-
widzisz ty drutujesz bo lubiszbigi pisze:gebels pisze:można jak masz miernik
ja kupilem jakies nowe silniczki na alegro po 5zl sztuka - troche distalu jako uszczelnienie i juz ponad rok dzialaja i nie ma wyciekow

Czwarte serce 

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
no to faktgebels pisze:widzisz ty drutujesz bo lubiszbigi pisze:gebels pisze:można jak masz miernik
ja kupilem jakies nowe silniczki na alegro po 5zl sztuka - troche distalu jako uszczelnienie i juz ponad rok dzialaja i nie ma wyciekow, ja staram się stosować sprawdzone patenty jak najmniej druciarskie (aczkolwiek tańsze niz części z ASO)

swoja droga Gebelsie - jak tam postep prac przy Twoim Tyrranie?

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- gebels
-
dziś jade na nie zapowiedzianą wizyte, i popatrze czy chociaż pajęczyny omiatają z niego i czy trawa w koło wykoszona 

Czwarte serce 

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
gebels pisze:dziś jade na nie zapowiedzianą wizyte, i popatrze czy chociaż pajęczyny omiatają z niego i czy trawa w koło wykoszona
badz dobrej mysli

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- gebels
-
pajęczyny omietli, trawe podkosili, postarali sie dzwoniłem że będę za godzine i byłem za 50 minut
blacharz sie spisał, wygląda jak by tak fabryke opuścił
ps. jeszcze rok może max 2 i opuszcze warsztat

blacharz sie spisał, wygląda jak by tak fabryke opuścił
ps. jeszcze rok może max 2 i opuszcze warsztat

Czwarte serce 

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
moze wczesniej sie udagebels pisze:jeszcze rok może max 2 i opuszcze warsztat![]()

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- gebels
-
czarny bielsko pisze:moze wczesniej sie udagebels pisze:jeszcze rok może max 2 i opuszcze warsztat![]()
oby, bo jak nie to do tego czasu mi opony zparcieją

Czwarte serce 

Z mojego doświadczenia z fiacikiem 126p, to regulator napięcia powoduje jego duże skoki i wzrastania wraz ze wzrostem obrotów silnika.
Tak przynajmniej w malaczu miałem parę razy. Już żartowałem z tych, którym nie chciał ładować, że ja mam 18V
Tak przynajmniej w malaczu miałem parę razy. Już żartowałem z tych, którym nie chciał ładować, że ja mam 18V

Tyrrano WD21 2,7TD
Toyo Open Country AT - żal się chwalić
Toyo Open Country AT - żal się chwalić

Gebel to nie pingol tylko bierz go na wycieczkę na jurę w przyszły weekend - stan nie gra roli, najwyżej pociągniemy 

Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
- cordoba_2004
-
z regulatorami napięcia to jest wogóle sajgonka bo te najtańsze produkowane są nie wiem gdzie ale mechanicy mówią że w chinach i taki pochodzi miesiąc dwa,,, dodatkowo robi takie numery że mierzysz napięcie na akumulatorze przy zapalonym silniku i pokazuje ci 16 17 V albo 11 i nie wiadomo co robić znaczy wiadomo do kosza i kupić dobry markowy a ten to już powyżej 100zł
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
- wojtek_kom
-
- cordoba_2004
-
mhm ano to już wyższa szkoła jazdy szczotki to jeszcze dioda no powiedzmy i tyle moich umiejętności
:P:P

Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
no to ja mam regler chinskiej firmy hella z rfn, bo kosztowal normalnie w sklepie takim prawdziwym (nie netowym) 64zlcordoba_2004 pisze:z regulatorami napięcia to jest wogóle sajgonka bo te najtańsze produkowane są nie wiem gdzie ale mechanicy mówią że w chinach i taki pochodzi miesiąc dwa,,, dodatkowo robi takie numery że mierzysz napięcie na akumulatorze przy zapalonym silniku i pokazuje ci 16 17 V albo 11 i nie wiadomo co robić znaczy wiadomo do kosza i kupić dobry markowy a ten to już powyżej 100zł

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- gebels
-
Gorg pisze:Gebel to nie pingol tylko bierz go na wycieczkę na jurę w przyszły weekend - stan nie gra roli, najwyżej pociągniemy
Może i bym przyjechał ale przegląd się skończył, a żeby go zrobić muszą chłopaki go zrobić bo w takim stanie przeglądu nie przejdzie

Czwarte serce