-dystanse
-dłuższe szpilki
=

Kiedyś liczyłem i dlatego kupiłem felgi -25.
Moderator: Kosiarz
To sie tym nie przejmujacinski pisze:Jak pisałem dla mnie to oczywiste ale pajac chce zapodać dystanse 40 i felgi ET-20. Kupiłby felgi ET-40 i gitara ale nie.
O widzisz to jest nowy argumet. Dzięki.animaldziobak pisze:W sprawie dystansów.
problemem nie jest stabilność, wytrzymałość szpilek, tylko klocki hamulcowe wytrzymują ok 100 km w terenie. Cały syf leci na wewnętrzny klocek i po rzeczonym dystansie słychac tylko "tyink" i klocek wylatuje.
bezpiecznik calybarf pisze:Witam,
mam problem z napedami. nie zalacza mi sie przod. Jak zdiagnozowac przyczyne ?
Stawiam ze to sprzegielka (chociaz napedy nie padly mi w terenie, lecz z dnia na dzien przestaly sie zalaczac - zielona lampka tez sie nie zapala).
jak zdiagnozowac przyczyne ?
Tak, to nie jest wina kontrolki, tylko tylne kola ciagna.Banko pisze:bezpiecznik calybarf pisze:Witam,
mam problem z napedami. nie zalacza mi sie przod. Jak zdiagnozowac przyczyne ?
Stawiam ze to sprzegielka (chociaz napedy nie padly mi w terenie, lecz z dnia na dzien przestaly sie zalaczac - zielona lampka tez sie nie zapala).
jak zdiagnozowac przyczyne ?
a puka przy skręconych kołach czy wyprostowanych??? Bo jesli kola skręcone to najprawdopodobniej przegub.aldus75 pisze:witam ponownie mam pytanko jak zapne przedni napęd to w lewym kole zaczyna delikatnie stukać coś tak jakby przegub ale koła ciągną jaka jest tego przyczyna i jak to można zlikwidowć ? ,prosze o wyrozumiałość dla nowicjusza
dzieki za info, zobaczymy co tam sie staloacinski pisze:Sprzęgiełka rozbierzesz i złożysz posiadając dokładnie coś do zdjęcia zegera, jeden klucz torx i klucz do filtra oleju. Do tego trochę smaru i jakaś szmata do zebrania starego smaru. Jak się będziesz z tym guzdrał to przed blokiem bez zdejmowania kół zajmie ci to jakąś godzinę na dwie strony. Będziesz miał jak nowe ( jeśli działają) A sprawdzisz je następująco.
Podnosisz przód pojary i kręcisz wałem przednim. Jak zapnie to znaczy, że sprzęgi robią. Wtedy szukasz w reduktorze.
U mnie bylo jhescze cos takiego ze wezyki od podcisnienia sie rozszczelnily i tez dupa byla z jazdy. popatrz na kazdy wezyk dokladnie moze tam cos sie dziejebarf pisze:dzieki za info, zobaczymy co tam sie staloacinski pisze:Sprzęgiełka rozbierzesz i złożysz posiadając dokładnie coś do zdjęcia zegera, jeden klucz torx i klucz do filtra oleju. Do tego trochę smaru i jakaś szmata do zebrania starego smaru. Jak się będziesz z tym guzdrał to przed blokiem bez zdejmowania kół zajmie ci to jakąś godzinę na dwie strony. Będziesz miał jak nowe ( jeśli działają) A sprawdzisz je następująco.
Podnosisz przód pojary i kręcisz wałem przednim. Jak zapnie to znaczy, że sprzęgi robią. Wtedy szukasz w reduktorze.
nie było mnie pare dni na forum i nie widziałem tego co napisałeś ,a wczoraj jechałem przez płoty i mogłem je sprawdzić,mówi się trudno.jak coś dam znaćd1remus pisze:Witam Znalzlem na alledrogo opony http://www.allegro.pl/item746309738_let ... _2szt.html
Lokalizacja PŁOTY-ZACHODNIOPOMORSKIE
Kod pocztowy 72-310
czy ktos z was moze je widzial przypadkiem mozna to kupic zeby tymczasowo tak mysle do stycznia, lutego przejezdzic??Bo aktualnie mam troche nieprzewidzianych wydatkow i na nowe nie moge sobie pozwolic a do uzywek jakos nie mam przekonania jesli chodzi o opony...A z wroclawia troche daleko jechac zeby sie np przekonac ze to lyse dentki:D...
Niewiem czy ten post przypadkiem nie powinienem dac w zakladce o ogladaniu pojarek???
to pewnie sprzęgiełkaaldus75 pisze:na prostych kołach strzela
np. w pompce podastawy filtra paliwa...Browning pisze:(...)Gdzie szukać jeszcze przyczyny??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości