Zagadka ;-))
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Zagadka ;-))
Zalałeś bak, na którym przyjechałeś i przełączyłeś wajchę na drugi? 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

a moze zatankowales zly zbioronik... juz sama nie wiem 

Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 8:08 pm przez chera, łącznie zmieniany 1 raz.
p.s nie widzialam odpowiedzi chlopakow, slaba aktualizacja, komp mi chodzi jakby chcial a nie mogl:(
Chyba zgadliśmy, bo się nie odzywa 

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

No przecież napisałem, że chera była najbliżej
Reszta jutro - przed 12.00

Reszta jutro - przed 12.00

VW T4 syncro, 2.4D, long 

No więc...
... kiedyś tam ( parę tygodni temu ) odkręciła się wajcha od przełączania baków.
Oczywiście przykręciłem. Tylko że odwróconą o 180 stopni
Zatankowałem full do lewego baku i wajchę ustawiłem w lewo, czyli w rzeczywistości włączyłem prawy bak - pusty.
Pozdrawiam dociekliwych

... kiedyś tam ( parę tygodni temu ) odkręciła się wajcha od przełączania baków.
Oczywiście przykręciłem. Tylko że odwróconą o 180 stopni

Zatankowałem full do lewego baku i wajchę ustawiłem w lewo, czyli w rzeczywistości włączyłem prawy bak - pusty.
Pozdrawiam dociekliwych

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Byliśmy blisko. Prawie to samo... Wpływu na jego patenty w aucie nie mamyKrees pisze:Chyba zgadliśmy, bo się nie odzywa

Zielony Autobus 2,7TDi
-
-
jesteśmy rozczarowani. Spodziewaliśmy się jakiegoś kosmicznego rozwiązania. Np że w baku wyhodowała Ci się ropożerna bakteria wielkości psa. 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to przez ten krzywy most...nie możesz się poprostu skoncentrowaćA.F. pisze:No więc...
Oczywiście przykręciłem. Tylko że odwróconą o 180 stopni![]()
Pozdrawiam dociekliwych![]()

#noichuj

Panu już dziękujemyczesław&jarząbek pisze:to przez ten krzywy most...nie możesz się poprostu skoncentrowaćA.F. pisze:No więc...
Oczywiście przykręciłem. Tylko że odwróconą o 180 stopni![]()
Pozdrawiam dociekliwych![]()

VW T4 syncro, 2.4D, long 

A już chciałem napisać, że to był koszmarny sen - mam tak często
Chcę jechać a tu milion przeszkód.... 

Życie opieram na dobrych ludziach, nie na plastikach. Nie zamieniaj gęby w kibel, bo wtedy śmierdzi.
Potem się budzisz i zaczyna się warsztatowa codzienność?Wilki pisze:A już chciałem napisać, że to był koszmarny sen - mam tak częstoChcę jechać a tu milion przeszkód....

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

-
-
-
-
eeee niee. Średnica węży to do zasilania silnika okrętowego by była dobra.

pewnikiem kolega zakłada webasto wodne i wymyślił pełną automatykę ustrojstwawojtii pisze:racja , czyli elektryczne sterowanie ogrzewania, ale do czego to ma służyć??

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
http://www.4x4.szczecin.pl
-
-
no brawo
webasto miałem założone i była automatyka grzejąca wnętrze, ale z racji że przy okazji musiało zagrzać całą resztę mało wydajne było. Teraz włączając ogrzewanie postojowe kabiny odcina i bocznikuje silnik, a chcąc grzać silnik drugi siłownik bocznikuje nagrzewnice - często okazywało się że są przymknięte i piec wyłączał się.

webasto miałem założone i była automatyka grzejąca wnętrze, ale z racji że przy okazji musiało zagrzać całą resztę mało wydajne było. Teraz włączając ogrzewanie postojowe kabiny odcina i bocznikuje silnik, a chcąc grzać silnik drugi siłownik bocznikuje nagrzewnice - często okazywało się że są przymknięte i piec wyłączał się.
Qrna, chyba bym wiedział, ale mi się w robocie fotki nie otwierają 
Takie elektrozawory też by się chyba nadały ?
http://www.allegro.pl/item826527294_ele ... w_e36.html

VW T4 syncro, 2.4D, long 

-
-
ścieżki moich myśli tą samą drogą podążały. Zanabyłem nawet taki podwójny zawór z bejcy. Problem w tym że te wszystkie zawory są "normalnie otwarte". A po drugie to pobierają stosunkowo spory prąd jak na ciągłą pracę przez całą noc.A.F. pisze:Qrna, chyba bym wiedział, ale mi się w robocie fotki nie otwierają

Aha, nawet nie wiedziałem, że tamte są NO.
Zawsze człowiek się czegoś nauczy
Zawsze człowiek się czegoś nauczy

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Pytanie formalne....A.F. pisze:No przecież napisałem, że chera była najbliżej![]()
Gdzie możemy odebrać nagrodę..

Byłem na tyle cwany, że nie ustaliłem nagrodychera pisze:Pytanie formalne....A.F. pisze:No przecież napisałem, że chera była najbliżej![]()
Gdzie możemy odebrać nagrodę..

VW T4 syncro, 2.4D, long