jak bede sie krecil w okolicy to sie odewzweEROW1 pisze:ja podobnie wolam kolo haldy na murckach i tez echo

jak widze cos 4x4 na trasie to przeskocze na 16 i zawolam ale czesciej na 19 sie odezwie jak ma radio wlaczone
Moderator: Albert_N
jak bede sie krecil w okolicy to sie odewzweEROW1 pisze:ja podobnie wolam kolo haldy na murckach i tez echo
Mam drobne pytanie:MaciekK pisze:dlaczego szlachetna idea 16 kanału ma małe szanse:
# przypomnę tylko że kanałem wywoławczym jest 28 i prawidłowo powinno się wywołać mobila na 28 i przejść na 19 (drogowy) jeśli temat do rozmowy jest o trasie właśnie
wczoraj znalazlem w szpargalach rejstracje cbPiotrK pisze: Mam drobne pytanie:
Czy dzisiaj jeszcze ktokolwiek na #28 słucha ?
Bo próbowałem kilkanascie razy w różnych miastach Polski, o różnych porach "Ogólne, ogólne 28 kanał czy ktoś jeszcze słucha starego wywoławczego ?"
Zawsze 16? Nawet jak jest przez kogoś zajęta? Widzisz dla mnie 16 czy 4 czy 11 czy 36 to takie same kanały i jak zjeżdżam z kimś z asfaltu czy jak jadę z kims asfaltem to poprostu wybieramy jakiś kanał. Jakoś nie specjalnie widze sens w ustalaniu w paśmie 40 kanałów na CB jakiegoś specjalnego kanału tym bardziej że sa matoły które ni potrafią uszanować nawet "9" która niby jest ustalona jako ogólnopolski "ratunkowy kanał".Zawsze jak zjeżdżam z asfaltu, zmieniam 19 - po co ma ktoś w razie czego słyszeć naszą rozmowę? No i zazwyczaj jest to 16.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość