Gaz do vitary
Moderator: Albert_N
Gaz do vitary
Przymierzam się do kupna vitary i zastanawiam się nad benzyną, do której zamontowałbym instalację gazową. Orientuje się ktoś jaki jest dzisiaj koszt takiej inwestycji? Raport spalania z terenu mile widziany.
Re: Gaz do vitary
1.6 16 v koszt montazu we wroclawiu jak mi powiedzieli gazownicy kolo 2500 - 2700
kolegi long z gazem pali w trybie mieszanym 11 litrow pb i 14 lpg
moja pb pali 10-12 pozdr
kolegi long z gazem pali w trybie mieszanym 11 litrow pb i 14 lpg
moja pb pali 10-12 pozdr
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
zależy jaki silnik i jaka instalacja i ile udziwnień do wykonania (np. zbiornik lpg zamiast Pb) ...
... jak sekwencja i bez udziwnień, to w 3 tys. się zamkniesz (tu zależy jaki rejon ...)
a ile wciąga ... u mnie od 10-11l/100km, gdy normalnie się turlam, przez 16l/100km jak Vitara b. ciężko pracuje i w górę w zasadzie bez ograniczeń (zabawy w terenie)
... jak sekwencja i bez udziwnień, to w 3 tys. się zamkniesz (tu zależy jaki rejon ...)
a ile wciąga ... u mnie od 10-11l/100km, gdy normalnie się turlam, przez 16l/100km jak Vitara b. ciężko pracuje i w górę w zasadzie bez ograniczeń (zabawy w terenie)
Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
wszystko zależy jaki ma miec silnik ta vitarka jak 16v to owszem sekwencja około 2000-2500 a jak zwykły 8v jednopunkt to gazior za 1200-1500
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

-
-
Teraz kumpel zakładał instalację II generacji do 1,6 8V za 1700zł butla 40l w bagażniku.
Pali ile chcesz,wszystko zależy od stylu jazdy i modyfikacji,moja w mieście pali 17-18l a w terenie nie ma górnej granicy
Pali ile chcesz,wszystko zależy od stylu jazdy i modyfikacji,moja w mieście pali 17-18l a w terenie nie ma górnej granicy

do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód
do zapie... Saabolot 2.0T
do zapie... Saabolot 2.0T
dokladnie wzrost spalania jest proporcjonalny do modyfikacji
moja aktualnie ok 16 w terenie . jak byla rozregolowana to i 40 zjadla (ale to bylo w trakcie awari zasilania paliwa)
moja aktualnie ok 16 w terenie . jak byla rozregolowana to i 40 zjadla (ale to bylo w trakcie awari zasilania paliwa)
W zeszłym roku w czerwcu około 2000,- z nową sondą. Butla 50l. Instalacja tomasetto bodajże.
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Pytanie z innej beczki.
Nie wiecie dlaczego w dziale suzuki nie widzę własnego tematu?
Wchodzę tu przez historię firefoxa.
?

stronę pokazuje ci z tempa, wykasuj tymczasowe pliki stron internetowych, zmusisz przeglądarkę do ściągnięcia całości i sie pojawi.Polikarp pisze:Pytanie z innej beczki.
?
To takie niby przyśpieszenie przeglądarki, sprawdza nagłówek, jesli nic sie nie zmienilo to wyświetla z tempa. Musisz spowodować zeby raz jeszcze zaciągnęła storne wtedy powinno wrócić.
Mialem tak kiedys na allegro... caly czas 2 dni do konca aukcji. Kiedy w koncu porządnie odświeżyłem stronę byl juz koniec:)
Czy do vitary z miękkim dachem można zamontować sztywną, plastikową budę? Jaki jest koszt takiej operacji?
temat jest o gazie w vitarze, nie braku umiejetnosci obslugi forum czy cenach hardtopow.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
A jak wygląda wnętrze vitary po zamontowaniu butli? Do bagażnika pewnie już tylko chomik się zmieści, ale czy trzeba także wymontować kanapę przy okazji montażu gazu?
Z tyłu nie ma kanapy tylko dwa niezależne siedzonka dla dzieciaków lub chudych lasek.
Nie trzeba ich demontować,mam butlę 50litrów,mogę zatankować 40 litrów gazu.
Zasięg to około 350km
Nie trzeba ich demontować,mam butlę 50litrów,mogę zatankować 40 litrów gazu.
Zasięg to około 350km
Wj/Wg
Najważniejsze dla mnie, żeby fotelik z brzdącem się zmieścił 

Czy da się bez kombinacji zamontować zbiornik toroidalny gazu (~40litrów) pod Vitarą 3 drzwiową?
Zielony Autobus 2,7TDi
taaa jasne może jeszcze w koło założyć by sie chaciało
5.12 w mostach itp itd

Pytam serio więc i takiej odpowiedzi oczekuję... Planuję zakup Vitary, a pojawiła mi się dobra opcja z ewentualnym założeniem gazu... Z tego co widzę w ogłoszeniach to jedne Vitary mają gaz w bagażniku, inne pod autem, dlatego chciałem się dowiedzieć czy jest z tym dużo motania...viperecki pisze:taaa jasne może jeszcze w koło założyć by sie chaciało
Zielony Autobus 2,7TDi
serio ta gaz miałem za fotelami w bagażniku butla duża 50 l
i tam jest najwygodniej najmniej koliduje
i tam jest najwygodniej najmniej koliduje
5.12 w mostach itp itd

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o miejsce w samochodzie
Do tablicy proszone są osoby które taki patent posiadają w swoich krótkich Vitarach...

Zielony Autobus 2,7TDi
W miejsce fabrycznego zapasu na klapie, a klape zaspawac 

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
trzeba by zbiornik benzyny przenieść gdzie indziej i zamiast niego zamontować ten na gaz
Wj/Wg
To jesty wg mnie najlepsze rozwiazanie, dac na dole zamiast fabrycznego na benzyne a na pace zamontowac zbiorniki na benzyne z lodzi motorowej o pojemnosci 10-20litrów aby sie doczlapac zawsze do stacji.10zulu pisze:trzeba by zbiornik benzyny przenieść gdzie indziej i zamiast niego zamontować ten na gaz
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.p ... ilit=butla
Tu masz dość sporo informacji na interesujący Ciebie temat
Tu masz dość sporo informacji na interesujący Ciebie temat
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.