Spytaj się swoich lekarzy co robić jak ktoś po podaniu im leku zacznie się dusić...

\Seb
Moderator: Marcin-Kraków
Jak oni lekarze ,to ich zmień bo Ci cię oszukują .sebaska pisze:A ja zapytałem Franka i Baśki![]()
Spytaj się swoich lekarzy co robić jak ktoś po podaniu im leku zacznie się dusić...![]()
\Seb
Zdarzyło mi się ratować nieprzytomnego zawałowca, gdybym zrobił jak piszesz powyżej...facet już nie kłaniałby się mi z wdzięcznością na ulicy!sys-kom pisze:[...]
1. Jesli po zawale jest nieprzytomny znaczy ze juz prawie kaplica , zostaje tylko czekać
Bije od Ciebie zbyt duża pewność siebie, niepotrzebnie innych obrażasz.sys-kom pisze: Przestańcie rozsiewać mity , bo 90% z was do puki nie zaczeło sie kasztanienie tego tematu nie wiedział co to jest kwas acetylosalicylowy.
od kiedy to sprawdzamy puls przed masażem? Kolega nie jest na bieżąco z wytycznymi ERC.sys-kom pisze: jak sie nie spytasz to tak jak bys wzioł sie za masarz serca nie sprawdzając czy jest puls
Fredny pisze: od kiedy to sprawdzamy puls przed masażem? Kolega nie jest na bieżąco z wytycznymi ERC.
Zawsze piszesz to co myśliszsys-kom pisze: bo 90% z was do puki nie zaczeło sie kasztanienie tego tematu nie wiedział co to jest kwas acetylosalicylowy(...)
nazwa handlowaPiotr Karcz pisze:ale akurat wiem czym się różni aspiryna od polopiryny.
Producent i mocgrzes pisze:nazwa handlowaPiotr Karcz pisze:ale akurat wiem czym się różni aspiryna od polopiryny.![]()
ano sameFiba pisze:Same medyki
jak juz zaczynamy kasztany to moze do aku podlaczyc dwa kable i bedzie prad ....bacajr pisze:ano sameFiba pisze:Same medyki![]()
wiec do apteczki teraz kolejna przydatna rzecz ... defibrylator![]()
znaczy co pustagrzes pisze: APTECZKA POWINNA BYC WYPOSAZONA W TO CO JEST WYMAGANE PRZEZ PRAWO
A po co ci apteczka jak się nie umiesz nią posłużyć???sys-kom pisze:znaczy co pustagrzes pisze: APTECZKA POWINNA BYC WYPOSAZONA W TO CO JEST WYMAGANE PRZEZ PRAWO
nie ma wymogów co do tego co mam miec w apteczce . to nie niemcy tu jest polska , tylko niektóre samochody maja miec apteczke ale tez nie wydaje mi sie zeby było napisane co w niej ma byc , wiec taka za 5 zł z tesco tez sie nadaje
akurat to co wymagane to mailem na mysli kraje EU gdzie sa wymagania - taki skrot myslowy...sys-kom pisze:znaczy co pustagrzes pisze: APTECZKA POWINNA BYC WYPOSAZONA W TO CO JEST WYMAGANE PRZEZ PRAWO
nie ma wymogów co do tego co mam miec w apteczce . to nie niemcy tu jest polska , tylko niektóre samochody maja miec apteczke ale tez nie wydaje mi sie zeby było napisane co w niej ma byc , wiec taka za 5 zł z tesco tez sie nadaje
Nie umiesz używać ... nie stać cie nie kupuj (lub weź kredyt) nie woźsebaska pisze:Kto mówi żeby wozić defibrylator? To na razie drogi aparat, ceny zaczynają się od 3500PLN.
(...)
Ale niektórzy wolą chrzanić od rzeczy...![]()
\Seb
kasztanić to po maturachsys-kom pisze:a po świetach kasztanić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości