Caravaning i off-road jak połączyć te dwie sprawy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Caravaning i off-road jak połączyć te dwie sprawy
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Nie widze w tym aucie gruch mostów, czy ktoś wie jak jest tam rozwiązane przeniesienie napędu.ramzes pisze:a moze cos na bazie taboru wojskowego :?
-> http://www.youtube.com/watch?v=wKQvB9MB ... re=related
Paweł (STAWROS) Disco 200
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
TU: http://www.swissarmyvehicles.com/shpics ... =109&cat=3 jest więcej fotek.
@koonrad czy my przypadkiem nie wymieniamy postów na karawaning.pl??
@koonrad czy my przypadkiem nie wymieniamy postów na karawaning.pl??

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
Co do przyszłego sezonu to ja wybieram się do Turcji i mam nadzieję, że tym razem to wypali...
NISSAN PATROL Y 61, 6.5 TD V8
GG10114884

GG10114884
ramzes pisze:a moze cos na bazie taboru wojskowego :?
-> http://www.youtube.com/watch?v=wKQvB9MB ... re=related
Co do tego pojazdu to jest taki do kupienia na mobile.de. Cena coś koło 20.000 EUR
GG10114884

GG10114884
taaa... brzydszych nie bylo ?
sa takie przyczepki w dowolnym rozmiarze, od 2 do 8 osob, wg mnie prolemem sa mikroskopijne koleczka i w przypadku wiekszych przyczep skomplikowanie w rozstawianiu. Na allegro typ sciaga ze stanow przyczepki z oferty jeepa, ale male i drogie.
sa takie przyczepki w dowolnym rozmiarze, od 2 do 8 osob, wg mnie prolemem sa mikroskopijne koleczka i w przypadku wiekszych przyczep skomplikowanie w rozstawianiu. Na allegro typ sciaga ze stanow przyczepki z oferty jeepa, ale male i drogie.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- majkii
Re:
pezet pisze:O - nawet znalazłem jego fotkę z telefonu
http://picasaweb.google.com/pezet101/RN ... 5768814354
Choooociaż...
Jak teraz na niego patrzę, to się zastanawiam - czy to unimog?
To wygląda na VW LT starej generacji lub bliźniacze auto z gamy MAN z tego samego okresu.
PAJII 2.8TD 33x12.5x15 MT,T-Max12500EW
Paj 2.8TD dawca części dla tego powyżej z ciągłymi usterkami
Paj 2.8TD dawca części dla tego powyżej z ciągłymi usterkami
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
W Maroku jest taki pomysł (sprawdzony), że zabiera się lokalną ekipę z własnym 4x4. Chłopaki rozstawiają w dowolnym miejscu chaimy - namioty nomadów z wielbłądziej wełny (można w środku nawet ognisko rozpalić), 4-5 osób mieszka wygodnie, na ziemi rozłożone dywany, na nich materace - albo polowe łóżeczka (żeby nic nie wpełzło do śpiwora). Do tego zajmują się aprowizacją i kucharzą... Komfort zachowany, a do tego jest bardziej egzotycznie (wieczorami jeszcze uraczą koncertem na bębnach). Poza tym wychodzi taniej niż inwestowanie w przyczepę czy przerabianie samochodu, a nic nie stoi na przeszkodzie, żeby własnym 4x4 do woli się najeździć... Pozdrawiam
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
Tylko ideą przyczepy lub kampera jest wolności i niezależność, przypadku który opisujesz już tego nie mamy. Znowu jesteśmy uzależnienie od innych.nomad-ka pisze:W Maroku jest taki pomysł (sprawdzony), że zabiera się lokalną ekipę z własnym 4x4. Chłopaki rozstawiają w dowolnym miejscu chaimy - namioty nomadów z wielbłądziej wełny (można w środku nawet ognisko rozpalić), 4-5 osób mieszka wygodnie, na ziemi rozłożone dywany, na nich materace - albo polowe łóżeczka (żeby nic nie wpełzło do śpiwora). Do tego zajmują się aprowizacją i kucharzą... Komfort zachowany, a do tego jest bardziej egzotycznie (wieczorami jeszcze uraczą koncertem na bębnach). Poza tym wychodzi taniej niż inwestowanie w przyczepę czy przerabianie samochodu, a nic nie stoi na przeszkodzie, żeby własnym 4x4 do woli się najeździć... Pozdrawiam
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Bucher Duro ... no fajnie bo diesel ale nie fajnie bo trzeba zbudować go na campera od podstaw czyli zakończy się to na kwocie 30k EUR jak nic
Wykombinowałem sobie że wydam 1/2 kosztu Buchera na samochód a różnice rozłoże na raty w paliwie i wyszło tak:

W zupełnie komfortowych warunkach miesci się 7 osób - jeździmy w piątkę więc można złapać czasem kogoś na stopa jak mu się uda tak wysoko nogę podnieść żeby się wgramolić do środka
Spanie do wyboru - w środku 5 osób na dwóch poziomach lub namioty
Zapakować można do niego praktycznie wszystko, część w środku reszta na dachu - same skrzynie dachowe mają 850l pojemności
A i w terenie też jakoś daje rade

Wykombinowałem sobie że wydam 1/2 kosztu Buchera na samochód a różnice rozłoże na raty w paliwie i wyszło tak:

W zupełnie komfortowych warunkach miesci się 7 osób - jeździmy w piątkę więc można złapać czasem kogoś na stopa jak mu się uda tak wysoko nogę podnieść żeby się wgramolić do środka

Spanie do wyboru - w środku 5 osób na dwóch poziomach lub namioty
Zapakować można do niego praktycznie wszystko, część w środku reszta na dachu - same skrzynie dachowe mają 850l pojemności
A i w terenie też jakoś daje rade

Głodny przez wioskę przejdziesz, goły - nie.
Piękna podstawa do produkcji prawdziwego off-roadowego kampera.
A powiedz ile ci pali??
A powiedz ile ci pali??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
na Nordkapp i z powrotem 1150 litrów 

- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
stef pisze:Tylko ideą przyczepy lub kampera jest wolności i niezależność, przypadku który opisujesz już tego nie mamy. Znowu jesteśmy uzależnienie od innych.nomad-ka pisze:W Maroku jest taki pomysł (sprawdzony), że zabiera się lokalną ekipę z własnym 4x4. Chłopaki rozstawiają w dowolnym miejscu chaimy - namioty nomadów z wielbłądziej wełny (można w środku nawet ognisko rozpalić), 4-5 osób mieszka wygodnie, na ziemi rozłożone dywany, na nich materace - albo polowe łóżeczka (żeby nic nie wpełzło do śpiwora). Do tego zajmują się aprowizacją i kucharzą... Komfort zachowany, a do tego jest bardziej egzotycznie (wieczorami jeszcze uraczą koncertem na bębnach). Poza tym wychodzi taniej niż inwestowanie w przyczepę czy przerabianie samochodu, a nic nie stoi na przeszkodzie, żeby własnym 4x4 do woli się najeździć... Pozdrawiam
Jasne - ciężko kupować samemu takie namioty i męczyć się z ich rozstawianiem - tyle, że to Ty decydujesz, gdzie chcesz obozować, więc w sumie nie jest tak źle, poza tym namioty idealne na tamte warunki, czego nie można powiedziec o zwykłych turystycznych. Cóż, to tylko pomysł - poza tym reszta rodziny, jeżeli nie chce intensywnie offroldzić, ma w tym czasie zapewnioną opiekę - w Maroku w przyczepie postawionej na dziko raczej rodziny samej nie zostawisz, jak chcesz wybrać się w kilkugodzinną trasę. Pozdrawiam
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to 9 czerwca jestem moim kamperkiem na promie z Genui do Tunisu.
Nastąpi chwila prawdy na co można porwać się kamperem na AT-kach , tylnym napędem i masą 5 ton
O wydmach nie myślę, ale szutrów nie odpuszczę
Nastąpi chwila prawdy na co można porwać się kamperem na AT-kach , tylnym napędem i masą 5 ton

GG10114884

GG10114884
Przy tej masie i napędzie na jedną oś większym wyzwaniem jest trawnik po solidnym deszczu
powodzenia na szutrach 

- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
LANDEK pisze:Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to 9 czerwca jestem moim kamperkiem na promie z Genui do Tunisu.
Nastąpi chwila prawdy na co można porwać się kamperem na AT-kach , tylnym napędem i masą 5 ton![]()
O kurcze, Landek, do Tunezji to wszyscy na piach właśnie ruszają... Trochę się ograniczasz. Jakby co, to Sete-Nador i piękne szutry w Maroku. Pozdrawiam
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
Oj nomad-ka, nomad-ka...
To chyba oczywiste, że jadę kamperem po to aby zwiedzać a nie żeby upalać po wydmach.
Gdybym chciał się pobawić na wydmach pojechałbym terenówką.
Myślę, jednak, że takie dalekie wyjazdy mają trochę inny cel, przynajmniej dla mnie.
To chyba oczywiste, że jadę kamperem po to aby zwiedzać a nie żeby upalać po wydmach.
Myślę, jednak, że takie dalekie wyjazdy mają trochę inny cel, przynajmniej dla mnie.
GG10114884

GG10114884
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
LANDEK pisze:Oj nomad-ka, nomad-ka...
Jasne

nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
- pieszczoch
- jestem tu nowy...
Zawsze można zapodać coś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=-YbSaEZ0NYY
wiem wiem cena powala ale samochodzik i osprzęt też
pozdrawiam i powodzenia
wiem wiem cena powala ale samochodzik i osprzęt też

pozdrawiam i powodzenia

żółwik II 2.5 td
misio II 3.0 v6 24
smoczurek 3.2 did
Gekon Off-Road Team
misio II 3.0 v6 24
smoczurek 3.2 did
Gekon Off-Road Team
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
pieszczoch pisze:Zawsze można zapodać coś takiego
wiem wiem cena powala ale samochodzik i osprzęt też![]()
pozdrawiam i powodzenia
Pieszczoch, 600 tysięcy dolców

nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
- pieszczoch
- jestem tu nowy...
To były czysto teoretyczne rozważania
ale wrażenie robi -cena oczywiście
Ja tak daleko się nie wybieram po za tym piasek i susza to nie mój żywioł ja lubię błotko i taplanie
więc pewnie na wschód się wybiorę.
Powodzonka życzę

Ja tak daleko się nie wybieram po za tym piasek i susza to nie mój żywioł ja lubię błotko i taplanie

więc pewnie na wschód się wybiorę.

Powodzonka życzę

żółwik II 2.5 td
misio II 3.0 v6 24
smoczurek 3.2 did
Gekon Off-Road Team
misio II 3.0 v6 24
smoczurek 3.2 did
Gekon Off-Road Team
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
pieszczoch pisze:To były czysto teoretyczne rozważaniaale wrażenie robi -cena oczywiście
![]()
Ja tak daleko się nie wybieram po za tym piasek i susza to nie mój żywioł ja lubię błotko i taplanie![]()
więc pewnie na wschód się wybiorę.![]()
Powodzonka życzę
Hihi, już widzę właściciela, jak topi 600k w błocie

nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
- stebel
- Kontaktowanie:
Moj kumpel buduje fajne przyczepki....nawet da sie z nimi w ciezszym terenie poruszac...i konfiguracja namiotowa tez spora. Moze ktos gdzies w kraju cos takiego stworzy.

Wiecej fotek tu:
www.sierra4x4trailers.com

Wiecej fotek tu:
www.sierra4x4trailers.com
Si vis pacem para bellum.