Remont rakiety
Moderator: s3R
Re: Remont rakiety
Jak doszpachlujesz to tak, gdybyś nie szpachlował a spawał punktowo to pod lakierem miałbyś dziury.
Hakuna matata madafaka!
Zostaw sobie też klapki dostępowe doamortyzatorów z tyłu.
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
Aktualizacja, popełniłem cały opis od początku, coby można było wszystko jednym ciągiem prześledzić.
Więc w wakacje zakupiłem Daihatsu Rocky, w agonalnym stanie (zmielony reduktor, brak wałów, brak dachu, cieknąca chłodnica i wszechobecna rdza).
Na początku zająłem się rozebraniem tego co jest, czyli całej kasty, osprzętu silnika i takich tam.
Następnie kasta w częściach "wyszła" z garażu i stanęła obok czekając aż uporam się z ramą.
Więc gdy tylko zrobiliśmy z ojcem miejsce w garażu zajęliśmy się nią,
najpierw ją wyczyściliśmy, przespawaliśmy mocowanie zbiornika paliwa i całość pomalowaliśmy, ułożyliśmy wiązkę i zamontowaliśmy zbiornik paliwa, nowy wydech i skrzynię z reduktorem (po który jechałem z moim szefem do Łodzi).
UWAGA, RESZTA ZDJĘĆ ROBIONA TELEFONEM
Następnie rama wyjechała z garażu a jej miejsce zajęła karoseria, a w ruch poszła szlifierka kątowa (wycinając między innymi podłogę bagażnika) i migomat.
Gdy już się uporaliśmy z pospawaniem i pomalowaniem kasty, nałożyliśmy ją na ramę, i zaczęliśmy wszystko podłączać i skręcać.
Następnie pocięta i wyczyszczona została aluminiowa podłoga od Poloneza Trucka, pomalowane wzmocnienie pasa przedniego, zamontowane reflektory i pałąk a także wsadzony akumulator (Optima Red Top)
Na dzień dzisiejszy błotniki są zakonserwowane od wewnętrznej strony, kasta powoli się szpachluje, ramka szyby z grubsza wyspawana i wyszlifowana, chłodnica zamontowana, niepodłączona, z prawej trony wspawany próg.

Musze przyznać że gdyby nie pomoc i zaangażowanie taty, niewiele bym sam zdziałał przy tym aucie.
Postaram się tym razem aktualizować temat co jakiś czas.
Więc w wakacje zakupiłem Daihatsu Rocky, w agonalnym stanie (zmielony reduktor, brak wałów, brak dachu, cieknąca chłodnica i wszechobecna rdza).
Na początku zająłem się rozebraniem tego co jest, czyli całej kasty, osprzętu silnika i takich tam.

Następnie kasta w częściach "wyszła" z garażu i stanęła obok czekając aż uporam się z ramą.

Więc gdy tylko zrobiliśmy z ojcem miejsce w garażu zajęliśmy się nią,

najpierw ją wyczyściliśmy, przespawaliśmy mocowanie zbiornika paliwa i całość pomalowaliśmy, ułożyliśmy wiązkę i zamontowaliśmy zbiornik paliwa, nowy wydech i skrzynię z reduktorem (po który jechałem z moim szefem do Łodzi).

UWAGA, RESZTA ZDJĘĆ ROBIONA TELEFONEM
Następnie rama wyjechała z garażu a jej miejsce zajęła karoseria, a w ruch poszła szlifierka kątowa (wycinając między innymi podłogę bagażnika) i migomat.

Gdy już się uporaliśmy z pospawaniem i pomalowaniem kasty, nałożyliśmy ją na ramę, i zaczęliśmy wszystko podłączać i skręcać.

Następnie pocięta i wyczyszczona została aluminiowa podłoga od Poloneza Trucka, pomalowane wzmocnienie pasa przedniego, zamontowane reflektory i pałąk a także wsadzony akumulator (Optima Red Top)

Na dzień dzisiejszy błotniki są zakonserwowane od wewnętrznej strony, kasta powoli się szpachluje, ramka szyby z grubsza wyspawana i wyszlifowana, chłodnica zamontowana, niepodłączona, z prawej trony wspawany próg.

Musze przyznać że gdyby nie pomoc i zaangażowanie taty, niewiele bym sam zdziałał przy tym aucie.
Postaram się tym razem aktualizować temat co jakiś czas.

Hakuna matata madafaka!
Tylko podziwiac za upór i wytrwałośc .Wiem ile to kosztuje pracy i czasu.Życzę wytrwałości.
Dzięki.
Nowe zdjęcia, błotniki, drzwi, maska i klapa już założone, progi odbudowane, chłodnica już po przymiarkach.

Nowe zdjęcia, błotniki, drzwi, maska i klapa już założone, progi odbudowane, chłodnica już po przymiarkach.

Hakuna matata madafaka!
Rakieta pomalowana więc mała aktualizacja, oto foty po wykonaniu zadania:

Docelowo progi będą w czerni.

Docelowo progi będą w czerni.
Hakuna matata madafaka!
Nieźle to wygląda
Tylko zdjęcia nieostre i jakieś dziwne kolory.. Nie zamalowałeś przypadkiem obiektywu ?

Tylko zdjęcia nieostre i jakieś dziwne kolory.. Nie zamalowałeś przypadkiem obiektywu ?

Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Zdjęcia były robione telefonem, aparat już dawno kopnął w kalendarz. 

Hakuna matata madafaka!
Mała aktualizacja, progi pomalowane i boczek na jednych drzwiach zrobiony, drugi prawie.
Snorkel jeszcze nie podłączony a na przód powędrowały halogeny, też niepodłączone jeszcze.

Pzdr
Snorkel jeszcze nie podłączony a na przód powędrowały halogeny, też niepodłączone jeszcze.

Pzdr
Hakuna matata madafaka!
-
-
- Babok_81
- jestem tu nowy...
A misiek na kierownicy będzie 

Vitara 1,6
- lift zawiechy 2,5''/body lift 2''
- BFG KM MT 30''x9,5
- obniżony predni most 2''
- lift zawiechy 2,5''/body lift 2''
- BFG KM MT 30''x9,5
- obniżony predni most 2''
- daniel sto
-
Ziołek, jak już skończysz na 100% to mój Rocky czeka pierwszy w kolejce do remontu u Ciebie
Oj będzie co robić

Oj będzie co robić

4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
Haha, jasnedaniel sto pisze:Ziołek, jak już skończysz na 100% to mój Rocky czeka pierwszy w kolejce do remontu u Ciebie![]()
Oj będzie co robić

Rok w plecy, kupa wydanej kasy, a laik by powiedział że przecież wygląda podobnie do tego co kupiłem

Hakuna matata madafaka!
Te felgi uspokajają wygląd i kamuflują terenowość 

Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Może chcesz się na alusach polansować
, mam 4 szt. na zbyciu

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Nie ma co podziwiać tylko brać się do roboty za swoje syfy
A szczerze, to po prostu zabrnąłem już za daleko i za dużo wydałem żeby sobie odpuścić
Dragunov, ładne foty

A szczerze, to po prostu zabrnąłem już za daleko i za dużo wydałem żeby sobie odpuścić

Dragunov, ładne foty

Hakuna matata madafaka!
Ziołek pisze:Nie ma co podziwiać tylko brać się do roboty za swoje syfy![]()
Dragunov, ładne foty
Dzięki

no mnie obecnie woda lejąca sięz góry przeszkadza bo zostałem bez garażu.. a klejenie wytłumień i składanie żelastwa (progi, zderzaki) to na lepszą pogodę czekają..i hardtop do pomalowania jeszcze
Ja też zaszedłem za daleko - ale kasta zabezpieczona i pewne falce, załamania i przetłoczenia polikwidowane (na gładko wnęki błotników).. konserwacja itp zrobione. Na szczęście mechanicznie jest ok.. ale zawsze się coś może domotać

4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Widze że roczniki mamy podobne.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć ci dobrej pogody i powodzenia.
Tym większy szacunek że bez garażu a dalej robisz
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć ci dobrej pogody i powodzenia.
Tym większy szacunek że bez garażu a dalej robisz

Hakuna matata madafaka!
http://www.flickr.com/photos/dragunov_dgv/ - no i stanęło
ale większość blacharki samemu (po dokiem fachowca) i podkładowanie też samemu (też pod okiem
)

4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
zabardzo czasem..ale przecież nie sprzedam tego śmietnika raczej - a pozatym to auto do poruszania się na codzień..
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Cóż, lepiej zrobić porządnie od razu niż później poprawiaćDragunov pisze:zabardzo czasem..ale przecież nie sprzedam tego śmietnika raczej - a pozatym to auto do poruszania się na codzień..

Hakuna matata madafaka!