Pytań kilka miałbym i liczyłbym na pomocne rady. Jakie papierki i pozwolenia trzeba, żeby przejechać Ukrainę i Rosję. Dodam, że jeden z nas jest współwaścicielem Nysy, drugi zostaje w Polsce.
Dzieki z góry za pomoc

Moderator: Misiek Bielsko
niewiem jak z ruskimi ale na ukr.zeby wjechac bedziesz potrzebowac kwitu od notariusza ktory potwierdzi ze wspolwlasciciel godzi sie na uzytkowanie i przekraczanie granicy,do tego oczywiscie tlumaczenie .wskazane pare ich zlociszy coby poszlo sprawnie.niemiej oporow,bierze kazdy.Szpydzio pisze:Witam, w tym roku doświadczeni poprzednią wyprawą do Czarnogóry postanowiliśmy pojechać do Rosji zdobyć niewielką górkę a konkretnie wulkanik przy granicy z Gruzją, niejaki Elbrus. Po długim oczekiwaniu zabrała się ekipa 5 śmiałków no i ruszamy w sierpniu ok 4-5 wyjazd. Jedziemy przez Ukrainę - Lwów, Khmelnitsky, Dnepropetrowsk, dalej Rosja - na Stavropol, Mineralne Wody, Baksan i Terskol. Wracając chcielibyśmy zahaczyć o Mołdawię. Całość zajmie ok 3 tygodni. Nyska wyremontowana i prawie gotowa do jazdy.
Pytań kilka miałbym i liczyłbym na pomocne rady. Jakie papierki i pozwolenia trzeba, żeby przejechać Ukrainę i Rosję. Dodam, że jeden z nas jest współwaścicielem Nysy, drugi zostaje w Polsce.
Dzieki z góry za pomoc
Kurde to mówisz, żeby mógł ktoś prowadzić nie swój samochód na terenie rosji przy założeniu, że właściciel siedzi obok to musi mieć upoważnienie od tego właściciela na piśmie?Drako pisze:z tym sa jaja i roznie to interpretuja.
Ja mialem w rosji przetlumaczenie zezwolenie ( moje) dla moich wspolpasazerow. A jeden policjant zakwestionowal mi ze ja nie moge prowadzic swojego auta, poniewaz nie mam na to kwitu. Brzmi bzdurnie ale tak sie mnie przyczepil.
po prostu chcial wyludzic kase. aktualnie w rosji to nieaktualneDrako pisze:z tym sa jaja i roznie to interpretuja.
Ja mialem w rosji przetlumaczenie zezwolenie ( moje) dla moich wspolpasazerow. A jeden policjant zakwestionowal mi ze ja nie moge prowadzic swojego auta, poniewaz nie mam na to kwitu. Brzmi bzdurnie ale tak sie mnie przyczepil.
wiele razy robilem takie tlumaczenie i zawsze tlumaczyli rejestracje na cyrylice. dodam ze tlumaczylem u kilku tlumaczy. wiec?sebaska pisze:A kto tłumaczy rejestracjęZ formalnego punktu widzenia to on miał rację
Tłumacz widać jakiś mądry inaczej...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości