...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
1,8 - 2,0 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Ktoś testował to sprzęgło wentylatora? Działa to normalnie? Tzn czy wyłącza się i włącza?
http://allegro.pl/item1164813440_sprzeg ... 79_88.html
http://allegro.pl/item1164813440_sprzeg ... 79_88.html
zagaj1 pisze:1,8 - 2,0
Dzięki

Nissan pick-up 2,5 TDi
MB E 220 CDI AMG
MB E 220 CDI AMG
W teren to 1,0-1,5 bar aby to robiło.
Mam pytanie:
Dlugi y61 sie dzis zakopal, no i dalem mu troche w palnik na skreconych lekko kolach z pedem na wszystkie lapy. Na jakis ostrzej niz zwykle ot poprostu popycilem. No i zaczelo cos stukac w prawym przednim kole. Podjechalem do znajomego gumiarza, podniosl auto i luz na kole gora dol byl bardzo duzy. Nigdzie indziej na wachaczach czy jakims laczniku. Wygaldalo jakby kolo bylo poprostu niedokrecone. No i on mowi,ze sie nie zna na 4x4, ale mu to wygalda jakby rozwalone lozysko bylo. Aczkolwiek nie jest pewien, bo kolo kreci sie luzno i bez przeszkod.
Ktos moze powietwierdzic/zaprzeczyc albo podac jakas inna przyczyne?
Dlugi y61 sie dzis zakopal, no i dalem mu troche w palnik na skreconych lekko kolach z pedem na wszystkie lapy. Na jakis ostrzej niz zwykle ot poprostu popycilem. No i zaczelo cos stukac w prawym przednim kole. Podjechalem do znajomego gumiarza, podniosl auto i luz na kole gora dol byl bardzo duzy. Nigdzie indziej na wachaczach czy jakims laczniku. Wygaldalo jakby kolo bylo poprostu niedokrecone. No i on mowi,ze sie nie zna na 4x4, ale mu to wygalda jakby rozwalone lozysko bylo. Aczkolwiek nie jest pewien, bo kolo kreci sie luzno i bez przeszkod.
Ktos moze powietwierdzic/zaprzeczyc albo podac jakas inna przyczyne?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
pewnie łożysko..
a to co tłucze się to sprzęgiełko, które nie ma ochoty działać poprawnie w takich warunkach
a to co tłucze się to sprzęgiełko, które nie ma ochoty działać poprawnie w takich warunkach
Nie wiem czy akurat sprzegielko tak tlucze czy kolo poprostu o cos nie uderza. Mam sprzegielka AVM i sprawdzalem zarowno 4x4 i 4x2 - to samo. Tak mi sie wlasnie wydawalo,ze pewnie bedzie to lozysko.
Skomplikowana jest wymiana?
Jakie polecacie do y61? Orginalne nissanowskie (pewnie zabijaja cena) czy jakis zamiennik?
Bo np. w moim enduro duzo lepiej robia kryte SKFy niz orginal.
Skomplikowana jest wymiana?
Jakie polecacie do y61? Orginalne nissanowskie (pewnie zabijaja cena) czy jakis zamiennik?
Bo np. w moim enduro duzo lepiej robia kryte SKFy niz orginal.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
jeśli kogoś jeszcze interesuje waga y61...
sprawdzałem niedawno przed wycieczką
dowód rej - 2330
przed załadunkiem 2470
zwykły: tylko kalfas z przydasiami, dwa zderzaki, płyta pod spodem i koła 33
obciązony - 2640
doszły szpej na wycieczkę i bagażnik z hi liftem - ale odeszło paliwo bo pustawo było...
sprawdzałem niedawno przed wycieczką
dowód rej - 2330
przed załadunkiem 2470
zwykły: tylko kalfas z przydasiami, dwa zderzaki, płyta pod spodem i koła 33
obciązony - 2640
doszły szpej na wycieczkę i bagażnik z hi liftem - ale odeszło paliwo bo pustawo było...

Terrano 3.0 V6. Od czego chłodnica podejdzie? Ponoć w automacie jak jest (a jest) to tylko od automata. Dziękuje.
Edit:
Aaaaa, i jeszcze sprawa zegarów. Nie mam siły juz szukać tego tyrystora, chce kupić nowe. Są widze dwa typy. Jakieś przed liftem takie kanciaste pomarańczowe, i po lifice takie mają cyferki łagodniejsze i białe. Ja mam u siebie białe i kanciaste cyferki:]. Które zegary podejdą w takim wypadku?
Edit:
Aaaaa, i jeszcze sprawa zegarów. Nie mam siły juz szukać tego tyrystora, chce kupić nowe. Są widze dwa typy. Jakieś przed liftem takie kanciaste pomarańczowe, i po lifice takie mają cyferki łagodniejsze i białe. Ja mam u siebie białe i kanciaste cyferki:]. Które zegary podejdą w takim wypadku?
Terrano I 3.0 V6 AT
Witam mam pytanie
Wymienial ktoś chlodnice w nissanie patrolu k160 3.3td na jakąś inną, moja juz nie robi i chce ją zastąpic tylko trudno wybrac coś odpowiedniego, co będzie dobrze robiło
Za Pomoc Bardzo Dziękuje
Wymienial ktoś chlodnice w nissanie patrolu k160 3.3td na jakąś inną, moja juz nie robi i chce ją zastąpic tylko trudno wybrac coś odpowiedniego, co będzie dobrze robiło

Za Pomoc Bardzo Dziękuje

poszukaj takiej samej
mozna rzeźbic dobierając od ciężarówek ale to bez sensu. Nissens jest drogi jak cholera (cos kolo tysiaka bodajże) ale dobra uzywka załatwi sprawę. To nie rd28t
mozna rzeźbic dobierając od ciężarówek ale to bez sensu. Nissens jest drogi jak cholera (cos kolo tysiaka bodajże) ale dobra uzywka załatwi sprawę. To nie rd28t

Nowa lub regeneracja(około 800zł) i zapominasz o sprawie na długo. Chłodzenie w doładowanym dieslu ważna rzecz, nie ma tu co oszczędzać, szczególnie jeśli silnik się dłubnie na więcej mocy.

Dzięki za pomoc 

-
- jestem tu nowy...
witam czy przekladka resorow na gore wiaze sie z jakas powazna przerubka uk. napedowego????????????
napędowego - nie. Jedynie wały staną zbyt krótkie
Natomiast kierowniczy już będzie trzeba poważnie zmodyfikować
Natomiast kierowniczy już będzie trzeba poważnie zmodyfikować
- Cement
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja u nich http://radiator-service.com.pl/ za wymianę całego wkładu zapłaciłem 700 zł do GRa 2.8
Poszukaj w okolicy u siebie, na bank jest jakas firma która robi takie tematy.
Czy w 3.3 były chłodnice z plastikowymi zbiorniczkami
Bo jeśli tak to większa kicha (u mnie na szczęście była wersja z metal [chyba też mosiądz]) bo mówili, że z plastikowymi to raczej nie robią.
Poszukaj w okolicy u siebie, na bank jest jakas firma która robi takie tematy.
Czy w 3.3 były chłodnice z plastikowymi zbiorniczkami

KIA Rocsta `96 2.2 d
Patrol GR Y60-krótki 2,8 TD `95 (skradziony)
UAZ 469B `89 (sprzedany)
Patrol GR Y60-krótki 2,8 TD `95 (skradziony)
UAZ 469B `89 (sprzedany)
Nie było plastików w chłodnicach w 160-ach.
Odpowietrzenie hamulców przód Y60 2.8 Jaki jest wymiar? Gdzie to dostać?
Biały kuter Y60
tel: 502-358-221
tel: 502-358-221
- MarcinOPI
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Panowie orientuje się ktoś gdzie mogę kupić nowe (nie koniecznie oryginalne) bebechy do skrzyni biegów terrano 1 2,7 td bo zaczęła mi wyć na 3 i 5 biegu.
Terrano WD21 2.7TD lift 2" Ironman, MT 33" - był
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Potrzebuję oznaczenie łożysk do tylnego dyfra Y60. Łożyska trzymające mechanizm różnicowy. Te od ataku już zlokalizlowałem.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
A ja poszukuję żarówki [pisze całkiem serio
]
Żarówka od oświetlenia wnętrza [bańka 10 W], która się mieści pod lusterkiem wstecznym.
Dostępne są tylko 2W.
Któś może przerabiał temat ?
nawet w serwisie Nissan Polska nie posiadają

Żarówka od oświetlenia wnętrza [bańka 10 W], która się mieści pod lusterkiem wstecznym.
Dostępne są tylko 2W.
Któś może przerabiał temat ?

nawet w serwisie Nissan Polska nie posiadają

czy ktoś mnie oświeci gdzie jest korek spustu płynu chłodniczego w bloku sinika TD25 ?
jakby ktoś miał manual do tego silnika to ciągle szukam
jakby ktoś miał manual do tego silnika to ciągle szukam

info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Posiadają, tylko im się nie chciało poszukać. Ja kiedyś kupowałem. Kosztowała chyba ze 25 zł, ale tylko tam znalazłem.
Poza tym można na diody przebobić, ja zamontowałem takie, że mocniej świecą niż te żarówki
Poza tym można na diody przebobić, ja zamontowałem takie, że mocniej świecą niż te żarówki

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
No mówię Ci,że gamoń z Nissana nie znalazłLSD pisze:Posiadają, tylko im się nie chciało poszukać. Ja kiedyś kupowałem. Kosztowała chyba ze 25 zł, ale tylko tam znalazłem.

A z tymi diodami, to jaja sobie ze mnie robisz, no nie ?!

Nie za wiele wymagasz ode mnie, rozumiem głowicę zrzucić, sprzęgło wymienić, ale jakies "szatańskie pastylki na prund" do furki montować to juz za wiele dla mnie.

LSD pisze:Potrzebuję oznaczenie łożysk do tylnego dyfra Y60. Łożyska trzymające mechanizm różnicowy. Te od ataku już zlokalizlowałem.
Takie same jak w przednim dyferencjale . Co do oznaczeń to mam kosz satelitów na wierzchu i jak będą opisane to wieczorem Ci podam numer łożyska .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3