Łożyska ataku przedni most, hiszpan.
Moderator: Albert_N
Łożyska ataku przedni most, hiszpan.
Witam
Wlasnie zaczynam walke z przednim mostem w samuraiu. Mam male pytanko. Czy lozyska walka ataku w hiszpanie sa takie same jak w japoncu, bo slyszalem rozne opinie na ten temat?? Na stronie Danielsa znalazlem symbole lozysk i wymiar uszczelniacza nie wiem tylko czy beda pasowaly. Samurai rocznik 91 na szerokich mostach.
Pozdrawiam
Wlasnie zaczynam walke z przednim mostem w samuraiu. Mam male pytanko. Czy lozyska walka ataku w hiszpanie sa takie same jak w japoncu, bo slyszalem rozne opinie na ten temat?? Na stronie Danielsa znalazlem symbole lozysk i wymiar uszczelniacza nie wiem tylko czy beda pasowaly. Samurai rocznik 91 na szerokich mostach.
Pozdrawiam
Re: Łożyska ataku przedni most, hiszpan.
Takie same.Atalante pisze:Witam
Pozdrawiam
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Dzieki
Konkretna odpowiedz na moje pytanie. Tak na marginesie informacje, ze lozyska sie roznia uzyskalem od pewnego znanego serwisu z Bielska. jak zaspiewali mi cene za zestawik specjalnie do hiszpana to sie lekko zgialem 

hehehe norma u nich
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

daj symbol tego lozyska (ewentualnie wymiary)
jesli temat aktualny to pomoge
jesli temat aktualny to pomoge
Rower
jak żeś z bielaka to tam jak się do Bielska od strony Wadowic wjeżdża jest taka firma która się zwie stożek, łożysk tam mają co nie miara 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Temat juz nieaktualny, znalazlem w rolniczym u mnie w miescinie. Lozyska ze strony Danielsa Timken 30306A i Timken 30307A mieli od reki, ale wlasciciel sklepu odradzal ze wzgledu na slaba trwalosc, sprowadzi mi inne zamienniki w podobnej cenie podobno lepsze. Uszczelniacz o odpowiednich wymiarach tez bez problemu dostalem za cale 6zyka
Teraz trzeba to bedzie zalozyc, biorac pod uwage moje dwie lewe rece do mechaniki zakup jest najmniejszym wyzwaniem
Jakies problemy moge spotkac przy wymianie??

Timken i słaba trwałość?

Tez sie dziwie, ile razy cos rozbieram to z pierwszego montazu najczesciej mozna wlasnie Timkeny spotkac, jesli mechanizm wywodzi sie z Ameryki badz Japonii.
SJ 413 '87 mota sie co nieco 

Jest problem żeby poskładać przedni most do kupy?
Bo mój już dzwoni, a nie za bardzo wiem czy samemu to ogarnę "na czuja"... Bo czujników zegarowych nie posiadam 

Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
Parę gadżetów się przydaje pod ręką do tego celu.
Opinia zaufanego sprzedawcy, co wcale nie znaczy ze jest nieomylnyN2O pisze:Timken i słaba trwałość?

jesli timken jest slaby to szczerze odradzam sprzedawce...
Rower
Nie wie bo nie umie czytac po rosyjsku 

Po chinsku ni chu chu. Za wasza rada wzialem timkena. Chcial mi sprzedac polski zamiennik, nie pytalem juz jakies firmy.