TU WITAMY NOWYCH.
Moderator: Student
Re: TU WITAMY NOWYCH.
Wszystko jasne na gaz69.ru login gazon jest zajety od bardzo dawna ale nie moj
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
NIE LUBIE SZASZLYKO-MOBILI I NIVEK
jako nowy właściciel Gaza 69 i nowy forumowicz witam wszystkich 
15.03.10 sprowadzam go do wawy (na lawecie) i czeka mnie przegląd dopuszczenie do ruchu i przerejestrowanie
Gazik stał trochę nieodpalany tak więc mam nadzieje że nie będzie z nim problemów
Pozdrawiam

15.03.10 sprowadzam go do wawy (na lawecie) i czeka mnie przegląd dopuszczenie do ruchu i przerejestrowanie

Gazik stał trochę nieodpalany tak więc mam nadzieje że nie będzie z nim problemów
Pozdrawiam

Witamy, witamydarkdream pisze:jako nowy właściciel Gaza 69 i nowy forumowicz witam wszystkich
Pozdrawiam

ach ta nadzieja....
Gaz 69M (E) 1972r.
Witaj w klubie...darkdream pisze:jako nowy właściciel Gaza 69 i nowy forumowicz witam wszystkich(...)
Jak to mówią...?piotr759 pisze:(...)
ach ta nadzieja....
"Lepiej być głupim z nadzieją, niż beznadziejnie głupim."....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Witam wszystkich forumowiczów
Niedawno zarejestrowałem się na tym forum więc wypada się przywitać i przedstawić .
Jestem szczęśliwym właścicielem Gazika od 4 lat i po tych latach wiem jedno : to najlepszy samochodzik jakiego się dorobiłem i nie zamieniłbym go na żaden inny .....
pozdrawiam
Czarek

Niedawno zarejestrowałem się na tym forum więc wypada się przywitać i przedstawić .
Jestem szczęśliwym właścicielem Gazika od 4 lat i po tych latach wiem jedno : to najlepszy samochodzik jakiego się dorobiłem i nie zamieniłbym go na żaden inny .....

pozdrawiam
Czarek
Witam, a tu -> http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=2&t=46699 pokaż czym pomykasz.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Witamy, witamy 

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Witam mam na imię Szymon w otoczeniu motocyklowym mówią na mnie Szynka. Od tak około 8lat remontuje zabytkowe motocykle i tak pewnie będę je remontował aż do śmierci lecz pewnego dna przy paru butelkach doszedłem do wniosku że muszę mieć jąkać alternatywę na zimę i na zloty militarne i postanowiłem zakupić Gazika. I tak w grudniu 2009r. kupiłem zwłoki. Po wstępnych oględzinach okazało się że gra nie jest warta świeczki lecz jak zobaczyłem tego biednego gazika tak stojącego na śniegu stwierdziłem że muszę go uratować i doprowadzić do stanu jego świetności.
Jestem z Poznania i widzę że wielu gazikowców tez pochodzi z tych terenów więc mam cicha nadzieje że w razie potrzeby pomożecie. Myślę że na początek tyle starczy. Z góry przepraszam ża wszystkie nie dociągnięcia jestem zielony w sprawach pisania na forach.
Tu parę fotek mojego pojazda http://benrom.fotosik.pl/albumy/749730.html
Pozdrawiam
Szynka
Jestem z Poznania i widzę że wielu gazikowców tez pochodzi z tych terenów więc mam cicha nadzieje że w razie potrzeby pomożecie. Myślę że na początek tyle starczy. Z góry przepraszam ża wszystkie nie dociągnięcia jestem zielony w sprawach pisania na forach.
Tu parę fotek mojego pojazda http://benrom.fotosik.pl/albumy/749730.html
Pozdrawiam
Szynka
Witam.
Dużo pracy przed Tobą, odrestaurujesz go pod oryginał, czy turystyczno-rekreacyjnie lub rajdowo...?
Jeżeli w przyszłości będziesz chciał pokazać zdjęcia z kolejnych etapów remontu na przykład,
proponuję fotki wklejać tu -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=475
Dużo pracy przed Tobą, odrestaurujesz go pod oryginał, czy turystyczno-rekreacyjnie lub rajdowo...?
Jeżeli w przyszłości będziesz chciał pokazać zdjęcia z kolejnych etapów remontu na przykład,
proponuję fotki wklejać tu -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=475
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Docelowo robię go na oryginała. Z nieoryginalnych elementów będzie narazie posiadał silnik od żukersa wraz ze skrzynią biegów i parę innych drobiazgów jak np. polskie zegary. Z czasem będę wymieniał nieoryginalne elementy na oryginalne. Most przedni od Uaza zostawię jak i koła 15".JA'JACEK pisze:Witam.
Zdjęcie kiepskie, czy ja dobrze widzę....?
Lewa, tylna burta jest nie oryginalna..... znaczy się wymieniona na kawał gładkiej blachy.....?
Lewa, tylna burta jest nie oryginalna..... znaczy się wymieniona na kawał gładkiej blachy.....?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Niestety tak z obu stron zwykła blacha i podłoga w części ładunkowej też nie od niego, nie wspominając już o tylnej burcie. Ciężkie życie miał ten gazik, zamiast oleju woda, wszystkie łożyska zardzewiałe,krzywa rama i przerdzewiała i tak długo by wymieniać. Ale damy radę.JA'JACEK pisze:Zdjęcie kiepskie, czy ja dobrze widzę....?
ps. Nie ma ktoś może tych bocznych blach oryginalnych na zbyciu? kiedyś ktoś na alledrogo miał ale się spóźniłem.
Obie burty to nie jakaś tam boczna blacha, to cała kasta.....karoseria, buda, czy jak kto ją tam zwie.....
Chyba że trafi się jakiś złomek do pochlastania...... z w miarę przyzwoitym zadkiem.
Chyba że trafi się jakiś złomek do pochlastania...... z w miarę przyzwoitym zadkiem.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Szymek ja całe boki kupiłem u kolegi z forum Piotrek z Torunia miał takie blachy i tylne całe narożniki. Mam do niego nr tele. jak jesteś zainteresowany to mogę podać.
Gazy 69
Witam wszystkich
Kończę właśnie gazika i mam parę pytań na forum.

Doczekać się nie możemy....wafelo pisze:Witam wszystkich![]()

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Darku jestem zainteresowany , jeśli można to proszę. Mam jeszcze pytanie takie bardziej mnie palące niż kasta i cała ta blacharka otóż moje resory są w stanie bardzo kiepskim w każdym główne laki popękane. Dostałem na moto-bazarze namiar na człowieka który ma używane resory w stanie do naklepania za 150zł sztuka. Naklepać to sobie naklepie mam warunki i pewnego starszego Pana który już tysiące takich resorów naklepał wiec ok ale kwestia taka czy to 150zł za sztukę to dobra cena za używki? Czy szukać gdzie indziej.
Pozdrawiam
Szynka
Pozdrawiam
Szynka
- knighterrant
-
Witam właścicieli i pasjonatów Gaza ! Jestem nowy w tym dziale więc trza było się przywitać !
Posiadam Uaza 469 B i Gaza w stanie rozkładu atomowego !
Ale zawsze to Gaz 69 ! 
Posiadam Uaza 469 B i Gaza w stanie rozkładu atomowego !

Był Uaz 469B Pajero 2.6E Pajero 2.5tdi
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited
knighterrant pisze:Witam właścicieli i pasjonatów Gaza ! Jestem nowy w tym dziale więc trza było się przywitać !
Posiadam Uaza 469 B i Gaza w stanie rozkładu atomowego !Ale zawsze to Gaz 69 !
Brum zdrajco

- toruńskigazik
-
Witam. Rok temu kupiłem GAZA 69 w wersji RS z 1968r. Stan w czasie zakupu trudny do oceny: nadwozie szpila tyle że malowanie w moro (nawet fajne), silnik MB w stanie zgonu, rama zdrowa (z pozoru), wiele detali nie oryginalnych itp. W chwili obecnej sprzęt w trakcie remontu i przywracania na oryginał tj: rama otwarta i wypiaskowana od środka, dokupione trochę oryginalnych części (szyszki, szperacz, tylne lampy itp. Cała reszta leży i kwiczy z braku czasu) . To tyle w ramach przywitania z gronem forumowiczów. Jak się trochę ogarnę i poduczę jak wklejać fotki to się pochwalę jak moje cudo wygląda. Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich!!!!!
Liczy się tylko frajda
!!!!!
Był Gaz 69

Był Gaz 69
Cześć Andrzej ! Działaj, działaj z tym Gazikiem i jedziemy w teren !
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !

Gaz 69 AM, Gaz 704, MW-750
- toruńskigazik
-
Witajcie Piotrze i Tomku. Od kilku miesięcy obserwowałem aż doszedłem do wniosku że przywitać by się zdało. Tak na marginesie to jestem w trakcie montażu kasty (tej w moro) na tymczasowym podwoziu (tym które widziałeś Tomek na moim oldtimer rancho). Tym sposobem remont podwozia docelowego będzie powoli się posuwał do przodu a i czym pośmigać będzie, bo mi ciśnienie skacze jak mijam na Grudziądzkiej Gaza komandorkę w wersji MO. Myślę że za dwie lub trzy niedziele sprzęt będzie zdolny do jazdy, a wtedy grill u mnie na rancho no i oczywiście jesteście zaproszeni. Pozdrawiam gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Podpowiedzcie jak wklejać fotki bo ten link który wkleja Jajacek mi się nie otwiera, a ja bardziej z migomatem niż z kompem obeznany jestem.
P.S. Podpowiedzcie jak wklejać fotki bo ten link który wkleja Jajacek mi się nie otwiera, a ja bardziej z migomatem niż z kompem obeznany jestem.
Liczy się tylko frajda
!!!!!
Był Gaz 69

Był Gaz 69