Kabelki radia i inne drobnostki.
Instalację zaadaptowałem z mercedesa, po znacznym jej odchudzeniu. Bardzo pomocny był schemat, 100 stron

Radia nie wstawiłem jeszcze ale mam wcześniejszą dokumentacje, będzie tak samo.
Radia w obudowie skręconej z blach do łączenia drewnianych belek.
Do tego dwa woltomierze... jeden mierzy napięcie w instalacji, drugi pobór prądu przez radia, przetwornicę i inne ładowarki - przydatne na dłuższym postoju.
Tak wygląda po montażu. Przykręcone od spodu do bocznych ścianek nagrzewnicy, od góry do blachy pod stacyjką.
Głośniki przykręcone do płaskownika a płaskownik do 2 śrub od zawiasów przedniej maski... chyba najwygodniejsze rozwiązanie, nie da się ich kopnąć albo uszkodzić czymś wiezionym w samochodzie.
'Rozdzielnia' prądu bezpośrednio z akumulatora. Dla każdego odbiornika bezpiecznik. Gorąco odradzam gniazdka zapalniczek takie jak na zdjęciu, w środku jest gładka tuleja i wtyczka się zwyczajnie nie trzyma.
Antena od CB... jedna śruba od plandeki druga przechodzi na wylot przez ramkę. Trzyma się dobrze, nie łamie na gałęziach.
Dawca instalacji elektrycznej...
Po wypruciu instalacji i pozbyciu się wszystkich niezbędnych w uazie rzeczy typu automatyczna klima, el. szyby czy elektryczny szyberdach, mamy wiązkę ze skrzynką bezpieczników którą wykorzystam, i ...
... 2x tyle zbędnych kabelków. Kompletne wiązki można sprzedać, warto to ładnie zdemontować a nie ciąć jak niektórzy robią
Odchudzoną instalację montujemy do samochodu, wszystkie wtyczki przełączniki itp przełożyłem przez powiększony otwór po siłowniku sprzęgła.
Skrzynka bezpieczników, fajna, wygodna, ma miejsce na przekaźniki do jakiś halogenów itp. Po maskę pasuje na styk, z założonej pokrywy trzeba ściąć 1 cm rogu to i pokrywa podejdzie.
Spawamy mocowanie pod większy akumulator
Kolumna kierownicza. Trzeba wyciąć spora dziurę żeby ją zmieścić, wkładana od spodu. Stacyjka wychodzi schowana w głąb, przynajmniej nie będzie mokła na deszczu

Do montażu zegarów wycinamy kawałek deski rozdzielczej, tniemy deskę uaza aż prawidłowo wejdzie, na wszystkie ostre krawędzie nałożyłem rozcięty wąż od paliwa, nawet dobrze wygląda.
Sterownik świec żarowych.