Ato nie są filtry stożkowe ?Nahen pisze:Zara przyjdzie Fourup i zejdzie na dwie końcówki które czasem są sprężyste i zachowują poziom

Moderator: Mroczny
Ato nie są filtry stożkowe ?Nahen pisze:Zara przyjdzie Fourup i zejdzie na dwie końcówki które czasem są sprężyste i zachowują poziom
...ale nie są chromowane, czyli nie na temat.Nahen pisze:Zara przyjdzie Fourup i zejdzie na dwie końcówki które czasem są sprężyste i zachowują poziom
Jesteś tego pewna? Pezet ma zapewne na ten temat inne zdanie.czarnypiotruś pisze: Tego nie trzeba naprawiać
O matko boskoJanek 44 pisze:Jesteś tego pewna? Pezet ma zapewne na ten temat inne zdanie.czarnypiotruś pisze: Tego nie trzeba naprawiać
Salata123 pisze:Dokładnie, dobry chrom na końcówce wydechu, znacznie zmniejsza opory z jakimi spaliny wydostają się z układu wydechowego
Dodam jeszcze, że po założeniu końcówki zdecydowanie poprawiła się elastyczność silnika! Spalanie spadło... choć spodziewałem się większej różnicy (średnio palił mniej o 1.5l na 100km). Generalnie czuć było, że silnik lepiej pracuje, równiej. Co dziwne, bo zupełnie się tego nie spodziewałem - spalanie oleju silnikowego zostało ograniczone do minimum! (100ml na 1000km a przed modyfikacją układu wydechowego ponad 300ml! Ogromna różnica!) Na dodatek powietrze w tylnym lewym kole przestało uciekać. To akurat umiem wytłumaczyć (w przeciwieństwie do spadku ilości palonego oleju silnikowego). Dźwięk jaki wydostaje się z mojej końcówki jest tak idealnie dobrany do mieszanki gumowej moich opon, że gdy wkręcę motor na 4tyś obr/min, amplituda dźwięku w przebiegach sinusoidalnych schodzi na 15Hz... (moja tuba basowa gra tylko do 300Hz, niżej nie schodzi). Te 15Hz wystarcza aby guma samoczynnie mogła się wulkanizować. To śmieszne, bo słyszałem o możliwości wulkanizacji gumy przy pomocy ultra dźwięków... a ja mam to na co dzień!A! Pamiętaj, kupując układ wydechowy, musisz zwrócić uwagę aby miał nabite oznaczenia zgodności z UE. Mój ma takie oznaczenia. Przy trzech tysiącach obrotów na minutę, dźwięk wydobywający się z końcówki jest na poziomie 150 decybeli. Ale nic mi nie mogą zrobić bo mam oznaczenia zgodności!
ps. moja końcówka wydechu wygląda tak: Obrazek
W warsztacie gdzie przerabiali mi wydech na sportowy, tzn zakładali końcówkę, poprosiłem aby ustawili ją zagięciem do góry. Zdecydowałem się na taką konfiguracje, aby chronić mrówki i inne owady które przechodząc pod końcówką wydechową, mogły by się nawąchać spalin i niestety, ale umrzeć.
Mimo wszytko jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji i polecam każdemu kto ma możliwość przeprowadzenia takiego usprawnienia!
Bulbulatoraernil pisze: po wymianie czegoś-tam...
Tylko przyklejcie tak, żeby nie był w bok!Mroczny pisze:grono pedagogiczne rozważa przyklejenie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości