Witam -jestem tu nowy
Moderator: Albert_N
Re: Witam -jestem tu nowy
Witajcie w doli i niedoli zgotowanej nam przez nasze NIVKI.Jestem tu nowy.Nivkami jezdze od 12 lat,regularnie,niezaleznie od pory roku i pogody.Aktualna Niva dochodzi do przebiegu 400 tys.km.w tym od 300 przerobiona:diesel,skrzynia,ukl.chlodz,kierowniczy,itp.Za wyjatkiem 1 razu,zawsze dowozila mnie do domu.Codzienne przebiegi śr.100km.Jezdze dosc ostro,moze lubie,moze musze-jestem lesnikiem.Wszystkie pomysly na przerobki wlasne,gdy zaczynalem,nie bylo zadnego wsparcia.Moze komus pomoge,moze z czegos skorzystam.POMYSLNEGO NOWEGO ROKU!
- PIOTRek NIVA
-
jak już mowa o motorach to ja też posiadam w garażu JAWE TS 350 i OGARA 200 (z silnikiem Jawki)
Pozdro
Pozdro
Niva 1,6 '82
GV 1600 '03
MB W210 '01
to już historia
C4 Picasso '07
jeździ
Transit '02
dla chleba
GV 1600 '03
MB W210 '01
to już historia
C4 Picasso '07
jeździ
Transit '02
dla chleba
Witajdandan pisze:Witajcie w doli i niedoli zgotowanej nam przez nasze NIVKI.Jestem tu nowy.Nivkami jezdze od 12 lat,regularnie,niezaleznie od pory roku i pogody.Aktualna Niva dochodzi do przebiegu 400 tys.km.w tym od 300 przerobiona:diesel,skrzynia,ukl.chlodz,kierowniczy,itp.Za wyjatkiem 1 razu,zawsze dowozila mnie do domu.Codzienne przebiegi śr.100km.Jezdze dosc ostro,moze lubie,moze musze-jestem lesnikiem.Wszystkie pomysly na przerobki wlasne,gdy zaczynalem,nie bylo zadnego wsparcia.Moze komus pomoge,moze z czegos skorzystam.POMYSLNEGO NOWEGO ROKU!

może jakieś fotki Niveczki

o właśnie zdjęciaSvenson pisze:Witajdandan pisze:Witajcie w doli i niedoli zgotowanej nam przez nasze NIVKI.Jestem tu nowy.Nivkami jezdze od 12 lat,regularnie,niezaleznie od pory roku i pogody.Aktualna Niva dochodzi do przebiegu 400 tys.km.w tym od 300 przerobiona:diesel,skrzynia,ukl.chlodz,kierowniczy,itp.Za wyjatkiem 1 razu,zawsze dowozila mnie do domu.Codzienne przebiegi śr.100km.Jezdze dosc ostro,moze lubie,moze musze-jestem lesnikiem.Wszystkie pomysly na przerobki wlasne,gdy zaczynalem,nie bylo zadnego wsparcia.Moze komus pomoge,moze z czegos skorzystam.POMYSLNEGO NOWEGO ROKU!![]()
może jakieś fotki Niveczkite 400 tys to raczej nie codzienność

ale jak tak ostatnio się zastanawiałem to moja już będzie miała ponad 300 tyś

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Witamy kolegę z Centralnej Polski
pzdr
\Seb

pzdr
\Seb
Jako ze mnie nie było a zauważyłem że mój post wywołal duże poruszenie.Tak więc co do tej Polski południowej to głębokie południe. Małopolska, Nowy Sącz. 

To niedaleko odemnieasleep pisze:Jako ze mnie nie było a zauważyłem że mój post wywołal duże poruszenie.Tak więc co do tej Polski południowej to głębokie południe. Małopolska, Nowy Sącz.

Rzut beretem 

Witajcie , dzieńdobry , itd...
Chciałbym sie tu z wszystkimi przywitać. Jestem tu NIVAcjuszem - posiadaczem NIVY z 2003 r . Jak na początku autko wymaga lekkich poprawek ale mam nadzieję iż powoli zgłębie jej tajniki . Mam cichą nadzieję iż mnie tu zaakceptujecie . Jak narazie moja wiedza o LADA NIVA jest znikoma ale ogólnie "majsterkowałem" przy samochodach więc i nia się rozgryzię . Pozdrawiam .
Chciałbym sie tu z wszystkimi przywitać. Jestem tu NIVAcjuszem - posiadaczem NIVY z 2003 r . Jak na początku autko wymaga lekkich poprawek ale mam nadzieję iż powoli zgłębie jej tajniki . Mam cichą nadzieję iż mnie tu zaakceptujecie . Jak narazie moja wiedza o LADA NIVA jest znikoma ale ogólnie "majsterkowałem" przy samochodach więc i nia się rozgryzię . Pozdrawiam .
- poborcapodatkowy
I chwała 

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
siema!
yoł 

Jak w temacie chiałem się ze wszystkimi przywitać.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Nivy 1.7 z 96 roku.
Moja wiedza o tym samochodzi jest jak na razie minimalna ale mam nadzieję, że czytanie tego forum trochę ją poszerzy.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Nivy 1.7 z 96 roku.
Moja wiedza o tym samochodzi jest jak na razie minimalna ale mam nadzieję, że czytanie tego forum trochę ją poszerzy.
cześć
a na pewno techniki uprawy kasztanowca
poszerzy sie na pewnottr pisze:... wiedza o tym samochodzi jest jak na razie minimalna ale mam nadzieję, że czytanie tego forum trochę ją poszerzy.

a na pewno techniki uprawy kasztanowca

No witam serdecznie kolejna Nivka z południa

Tomaszpi
Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było
)
Teraz Kia Sportage
Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było

Teraz Kia Sportage
witam, mam nivkę 2000r, 1,7i lekko zgnitą
aktualnie remontowana blacharka,zrobiłem zderzaki nowe z rur i platformą pod windę,w planie lekkie podniesienie3-5cm zawieszenia,no i walczę z zaworami bo coś zaczeły stukać za mocno:(

lekko zgnita i już remontujesz blachę? phi 

Parch y60 krótki, Smart ForTwo 451 Brabus 

-
- jestem tu nowy...
Witam Wszystkich posiadaczy oraz fanów Nivy:) Ja niestety jeszcze nie jestem posiadaczem takiego autka lecz do końca lutego chce takiego nabyć (jakby ktoś miał na zbyciu w okolicach 5k zł to chętnie pisać) Ogólnie nawet 18lat jeszcze nie mam ale autem tym fascynuje się od zawsze i specjalnie na nie odkładałem każdy grosz:) planuje do go sierpnia przygotować na wyprawę dookoła morza czarnego:P Więc witam i proszę o pomoc:D
-
- jestem tu nowy...
Tylko, ze morza Czarnego nie da sie objechac... no chyba, ze nie jestes Polakiem, a np. Ukraincem 

-
- jestem tu nowy...
Dlaczego? Wizy przecież można chyba załatwić?
-
- jestem tu nowy...
Musisz plynać promem przynajmniej z Rosji do Gruzji (granica lądowa jest zamknięta dla wszystkich z poza krajów bylego bloku zsrr). Na kolach możesz objechać czarne razem z morzem kaspijskim
Albo przemycić się tirem i liczyć na szczęście
ale to też jest problem bo nie widziałem jeszcze tira który nie był by zaplombowany, a miesiąc temu zatrzymałem ich przy granicy Gruzińsko - Rosyjskiej kilkanaście sztuk.

-
- jestem tu nowy...
Ymm... Czyli mam rozumieć, że jeżeli chciałbym jechać Ukraina - Rosja - Gruzja - Turcja - Bułgaria - Rumunia - Węgry - Słowacja - Polska to przez granicę między Rosją, a Gruzją muszę płynąć promem? Czy to chodzi o ten konflikt sił zbrojnych itp? To nie za dobra wiadomość dla mnie:( Ogólnie chce zabrać 4 osobową załogę i Nivę i jechać:P