przepraszam ze sie wtrace lecz nigdy nie bylo citroena xm zsilnikiem 1,9 diesel . byly tylko 2,1 i 2,5 diesel. pozdrawiamBaZyL_PL pisze:A co sądzicie o tej Nivce:
http://otomoto.pl/lada-niva-diesel-105km-C16756035.html
Zastanawia mnie tylko silnik od Citroena XMa (podobno od XMa, chociaż patrzyłem na Wikipedii i XMa o takiej pojemności nie robili). Czy to się nadaje do tego samochodu?
Na co jeszcze muszę zwrócić uwagę? Świeżak jestem w tym temacie i będę wdzięczny za podpowiedź.
Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Nivy
Moderator: Albert_N
Re: Proszę o opinię: co myślicie o zakupie tej konkretnej Ni
- Marek D.
-
w xm -ach nie, w bx były silniki 1,7 (XUD7) coś kolie 90 kucy w turbinie i chłodniczce
-
- jestem tu nowy...
Odpuszczam sobie w takim razie. Sprzedam swoje auto i wtedy się rozejrzę za Nivką. Może B+G kupię.
Dzięki za podpowiedź - pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedź - pozdrawiam.
- bartekbp01
-
A nieprawda bo były i to nawet 1.9 TD czyli XUD9 TEaldo pisze:przepraszam ze sie wtrace lecz nigdy nie bylo citroena xm zsilnikiem 1,9 diesel . byly tylko 2,1 i 2,5 diesel. pozdrawiamBaZyL_PL pisze:A co sądzicie o tej Nivce:
http://otomoto.pl/lada-niva-diesel-105km-C16756035.html
Zastanawia mnie tylko silnik od Citroena XMa (podobno od XMa, chociaż patrzyłem na Wikipedii i XMa o takiej pojemności nie robili). Czy to się nadaje do tego samochodu?
Na co jeszcze muszę zwrócić uwagę? Świeżak jestem w tym temacie i będę wdzięczny za podpowiedź.
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

przepraszam ze sie wtrace . lecz mylicie panowie citroena xm z citroenem bx, jeszcze raz przepraszam lecz jestem miedzy innymi moderatorem forum milosnikow citroena wiec wiem co mowie citroen xm nigdy nie posiadal w oryginale silnika o pojemnosci 1900 cm, byly tylko jednostki 2.1 td oraz 2,5 td. 1,9 ma citoen bx, zx oraz xantia, jeszcze raz przepraszam i dziekuje za wyrozumialosc.
po pierwsze reno nie miał silników PSA
tyle ze nikt tu nie mowil o silniku z renaty. 

taaaaaaaaa
wydaje mi sie ze lepiej pchać 1.9 TD jak wiekszy 2.1 TD moc porównywalna

wydaje mi sie ze lepiej pchać 1.9 TD jak wiekszy 2.1 TD moc porównywalna

-
- jestem tu nowy...
To co w takim razie sądzicie o tym: http://moto.allegro.pl/niva-1-9d-i1431487283.html
odrazu lepiejBaZyL_PL pisze:To co w takim razie sądzicie o tym: http://moto.allegro.pl/niva-1-9d-i1431487283.html

normalna dziwka

-
- jestem tu nowy...
A jak się sprawują silniki Diesla? Dają radę? 

-
- jestem tu nowy...
Kupilem tą niebieską z napisem "Made in Russia" O razu mówię... szyby nie oddam
. Pokazała kły od samego początku. Z handlarzem przejechalem się po polu...nic nie skrzypi, nie stuka. Na przegladzie okazalo się, że nie ma tylnych hamulcow (reczny dobrze dziala, wycieku też nie ma) czyli chyba pompa (no chyba ze macie inne pomysly).
Było to auto budowlane niemieckiego igr AG. Kierownica wygląda na 200 000 tyś (przebieg na liczniku 67 000). Z tym, że sam mam na codzień styczność z branzą budowlaną i tez juz widzialem nie jedna tak wytarta kierownice w nowych autach. 3/4 budy lakierowane (niby przez odpryski).. ale w sumie mi to nie przeszkadza bo ladnie autko wyglada (nawet jak bylo bite
przeciez to tylko niva
). W sumie nawet ladnie to lakierowanie zrobione i o ile wieżyc w serwisowanie w ASO to calkiem niezle autko z niej bedzie.
To i teraz gwozdz programu... wyjezdzam nią do domu.. 25 km.... temperatura silnika 130 stopni. Doczłapalem sie do pierwszej stacji (malutkiej)... 5 litrow wody dolalem i jazda na wieksza stacje (juz po nocy). Diagnoza... uwalony termostat (caly czas maly obieg). Kupilem na stacji narzedzia.... wybebeszylem to dranstwo. Jeden wylot zakleilem poksipolem i po 2 godzinach dalej w trase.. temp. silnika 50 stopni... doregulowana kartonem zakrywajacym chlodnice na 90.
W sumie potwierdzila sie wersja z autem budowlanym i z ta kierownica jestem w stanie bardziej uwierzyc, bo pod deska rozdzielcza i we wszystkich zakamarkach pustynia. Rozbieram wnetrze do zera ( i tak musze glosniki montowac) i za kilka dni mam nadzieje, ze poskladam to do kupy.
Przejrzalem dolot i albo ktoś go mył... albo rzeczywiście fitr zmieniany zgodnie z zaleceniami.
Ale co się ze mnie rodzinka śmiała to moje
Teściu: " no tak... ja już zapomnialem o takich problemach od kiedy przestalem dużym fiatem jezdzic... 25 lat temu". Sam mialem jeszcze wczoraj mieszane uczucia po przesiadce z 3 letniej Laguny 

Było to auto budowlane niemieckiego igr AG. Kierownica wygląda na 200 000 tyś (przebieg na liczniku 67 000). Z tym, że sam mam na codzień styczność z branzą budowlaną i tez juz widzialem nie jedna tak wytarta kierownice w nowych autach. 3/4 budy lakierowane (niby przez odpryski).. ale w sumie mi to nie przeszkadza bo ladnie autko wyglada (nawet jak bylo bite

To i teraz gwozdz programu... wyjezdzam nią do domu.. 25 km.... temperatura silnika 130 stopni. Doczłapalem sie do pierwszej stacji (malutkiej)... 5 litrow wody dolalem i jazda na wieksza stacje (juz po nocy). Diagnoza... uwalony termostat (caly czas maly obieg). Kupilem na stacji narzedzia.... wybebeszylem to dranstwo. Jeden wylot zakleilem poksipolem i po 2 godzinach dalej w trase.. temp. silnika 50 stopni... doregulowana kartonem zakrywajacym chlodnice na 90.
W sumie potwierdzila sie wersja z autem budowlanym i z ta kierownica jestem w stanie bardziej uwierzyc, bo pod deska rozdzielcza i we wszystkich zakamarkach pustynia. Rozbieram wnetrze do zera ( i tak musze glosniki montowac) i za kilka dni mam nadzieje, ze poskladam to do kupy.
Przejrzalem dolot i albo ktoś go mył... albo rzeczywiście fitr zmieniany zgodnie z zaleceniami.
Ale co się ze mnie rodzinka śmiała to moje

-
- jestem tu nowy...
Hmm ta Niva coś jest podejrzanie tania jak na taki przebieg i instalację gazową...
Rocznik 2006, instalacja gazowa i niecałe 27 tyś km....
http://otomoto.pl/lada-niva-C17212515.html
też tak myślę
jak pisze: sprowadzony, nieopłacony, więc trzeba trochę doliczyć koszty rej.
jak pisze: sprowadzony, nieopłacony, więc trzeba trochę doliczyć koszty rej.
- PIOTRek NIVA
-
Niva 1,6 '82
GV 1600 '03
MB W210 '01
to już historia
C4 Picasso '07
jeździ
Transit '02
dla chleba
GV 1600 '03
MB W210 '01
to już historia
C4 Picasso '07
jeździ
Transit '02
dla chleba
-
-
Hmm ta Niva coś jest podejrzanie tania jak na taki przebieg i instalację gazową...
Nie tak dawno była taka rozbita n sprzedanie-walnieta prawym przodem-przyjzyj sie ze ta ma braki-kierunek na błotniku, kieł -więc moe to ta tylko juz ogarnięta.
Nie tak dawno była taka rozbita n sprzedanie-walnieta prawym przodem-przyjzyj sie ze ta ma braki-kierunek na błotniku, kieł -więc moe to ta tylko juz ogarnięta.
-
- jestem tu nowy...
Hmm faktycznie, nie ma kierunkowskazu na błotniku...mechaniczna pomarancza pisze:Hmm ta Niva coś jest podejrzanie tania jak na taki przebieg i instalację gazową...
Kurde, zadbaną Nivę chyba ciężej znaleźć niż np. Audi A4 czy Skode...
Albo pozory
fajna rozpadówa w stanie " dobrym "

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
ciekawe malowanie a jeszcze ciekawszy wydech
http://allegro.pl/lada-niva-1-6gaz-zare ... 62915.html
Może uda się zdobyć namiar na jego dilera, bo towar musi być niezły

miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
po co jest ta deska w środku? na bażanty czy cuślukasz141 pisze:http://otomoto.pl/lada-niva-C17039427.html
Co o niej sądzicie ?

- bigl
- jestem tu nowy...
Deska to taki snobistyczny patent dla myśliwego (do przypinania broni), to że jej nie odkręcili ma świadczyć o tym że Niva była używana przez konkretnego faceta a nie do szaleństw
. W sumie to może być przydatny patent na podbicie ceny i uwiarygodnienie dobrego stanu auta (okazjonalne polowanko 4 razy w roku).
Darz bór
Co do samej Nivy to jest zajechana zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (stan techniczny zapwewne jest podobny). Cena też nie powala.

Darz bór

Co do samej Nivy to jest zajechana zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz (stan techniczny zapwewne jest podobny). Cena też nie powala.
Russian Panzer Łada Niva....
dzięki, też sobie taką założę jak będę sprzedawał swoją, ciekawe czy ma dziury w dachu jakby coś poszło nie tak na wybojachbigl pisze:Deska to taki snobistyczny patent dla myśliwego (do przypinania broni), to że jej nie odkręcili ma świadczyć o tym że Niva była używana przez konkretnego faceta a nie do szaleństw. W sumie to może być przydatny patent na podbicie ceny i uwiarygodnienie dobrego stanu auta (okazjonalne polowanko 4 razy w roku).
Darz bór