czy ktoś wie, w jaki sposób zamontować mosty z blokadami (z Pajero II) w Pajero I? (mile widziany schemat)

co jest potrzebne do prawidłowego ich działania?

Moderator: Kosiarz
Silnik, skrzynia z reduktorem...darek86 pisze: co jest potrzebne do prawidłowego ich działania?
przecież nie musisz odpowiadaćKajen pisze:Silnik, skrzynia z reduktorem...darek86 pisze: co jest potrzebne do prawidłowego ich działania?
Jeszcze jeden post o blokadach w pajero i zrezygnuje chyba z forum...
Szukac i czytac polecam...
przyłącze się do pytania, chciałbym złożyć blokadę na przód, czy ten siłowniczek przy moście z Pajero 2 wystarczy założyć czy trzeba jeszcze jakiś pstryczek do niego zamontowaćdarek86 pisze:witam,
czy ktoś wie, w jaki sposób zamontować mosty z blokadami (z Pajero II) w Pajero I? (mile widziany schemat)![]()
co jest potrzebne do prawidłowego ich działania?
aha to już wiem ca mam zrobić, dziękujębobon pisze:Adasiu musisz zamontować dwa pstryczki:jeden przy kierownicy a drugi Majchrowi przy uchu-żeby wiedział kiedy ma blokować![]()
Ewidentnie masz coś uwaloneAdas pisze:jeszcze mam jedno ważne pytanie czemu jak włączam 4L auto wolniej jedzie, co się mi zepsuło
Nie Adasiu nic Ci się nie popsuło-po prostu masz samochód pochodzący z rynku niemieckiego:literka L na dźwigni to skrót od niemieckiego "LANGSAM" czyli wolno. Gdy przekładasz położenie w pozycję 4L , to w środku w samochodziku są takie maleńkie dyngsiki i te dynksiki ryksztosują i się robi cztery razy wolniej.Adas pisze:
jeszcze mam jedno ważne pytanie czemu jak włączam 4L auto wolniej jedzie, co się mi zepsuło
aha, już się bałem, że znowu muszę wezwać pomoc drogową i odstawić auto do serwisu MMC Polska.bobon pisze:Nie Adasiu nic Ci się nie popsuło-po prostu masz samochód pochodzący z rynku niemieckiego:literka L na dźwigni to skrót od niemieckiego "LANGSAM" czyli wolno. Gdy przekładasz położenie w pozycję 4L , to w środku w samochodziku są takie maleńkie dyngsiki i te dynksiki ryksztosują i się robi cztery razy wolniej.Adas pisze: jeszcze mam jedno ważne pytanie czemu jak włączam 4L auto wolniej jedzie, co się mi zepsuło
Gdybyś miał Adasiu jeszcze jakieś trudne pytania techniczne to pisz, wszystko Ci wytłumaczę i narysuje. Możesz również poprosić to podjadę i Ci wszystko na żywo rozkminię
Nie przejmuj się ,początki są zawsze trudne, a na tym cholernym forum siedzi po prostu banda ciuli i się naśmiewają bydlaki z porządnych ludzi co chcą wiedzę techniczną przez internet zanabyć
marudzę bo Pokraka w warsztacie, nowe progi, bodylift -7cm w dół, skrócenie przodu i nowe mocowanie do chłodnicy na pace.bobon pisze:Przestań się mazać, przede wszystkim nie wolno jeździć po lodzie bo to niebezpieczne. A problem z kręceniem bądź nie kręceniem się kół jest bardzo prosty: udaj się do najbliższej firmy zajmującej się przyciemnianiem szyb ,zapodaj sobie folię na szybki i wtenczas nie będziesz widział które koło się kręci a które nie i nie będziesz się tym martwił i będziesz spał spokojnie
plany są ambitnebobon pisze:To jeszcze powiedz gdzie pierwszy start i już nie będę na Ciebie krzyczał
Wiele też jedziemy ?!Adas pisze:plany są ambitnebobon pisze:To jeszcze powiedz gdzie pierwszy start i już nie będę na Ciebie krzyczał![]()
1. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=54&t=80330
2. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=1&t=82771
3. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=1&t=82482
4. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=9&t=81436
to na początek
Adas pisze:aha, już się bałem, że znowu muszę wezwać pomoc drogową i odstawić auto do serwisu MMC Polska.bobon pisze:Nie Adasiu nic Ci się nie popsuło-po prostu masz samochód pochodzący z rynku niemieckiego:literka L na dźwigni to skrót od niemieckiego "LANGSAM" czyli wolno. Gdy przekładasz położenie w pozycję 4L , to w środku w samochodziku są takie maleńkie dyngsiki i te dynksiki ryksztosują i się robi cztery razy wolniej.Adas pisze: jeszcze mam jedno ważne pytanie czemu jak włączam 4L auto wolniej jedzie, co się mi zepsuło
Gdybyś miał Adasiu jeszcze jakieś trudne pytania techniczne to pisz, wszystko Ci wytłumaczę i narysuje. Możesz również poprosić to podjadę i Ci wszystko na żywo rozkminię
Nie przejmuj się ,początki są zawsze trudne, a na tym cholernym forum siedzi po prostu banda ciuli i się naśmiewają bydlaki z porządnych ludzi co chcą wiedzę techniczną przez internet zanabyć
to skoro jesteś tak miły Mareczku to napisz o co chodzi z tym moim napędem, jak jadę na 2H na lodzie to kręci się tylko jedno koło, dopiero jak załączę 4H to kręcą się dwa koła, to kiedy jest napęd na 4 kołaco trzeba włączyć
nie, seryjna sprężarecza daje radę, ale kół tym nie napompujeszdarek86 pisze:a czy jest potrzebny jakiś zbiorniczek do powietrzaczy połączone bezpośrednio z pompki do mostów
![]()
darek86 pisze:...
a wiecie może dlaczego w przedniej blokadzie są dwa wejścia ...
[/quote]![]()
![]()
, bo jedno wejście zapina 50% a drugie 100%
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości